Truffelaardappelpuree met knoflook

Truffelaardappelpuree met knoflook

Een overheerlijke puree mét echt een geweldige paarse kleur; deze truffelaardappelpuree met knoflook. Alleen al door de kleur zou je hem elke dag op je menu willen zetten!
Toen ik iemand deze foto liet zien dacht hij dat ik puree met rode kool had gemaakt, dat kan ik me ergens wel voorstellen want rode kool wordt vaak wat paarsig. Maar niets is minder waar, truffelaardappels hebben namelijk van zichzelf deze geweldige kleur.

De truffelaardappel ken je wellicht nog niet. Vandaar ook dit receptje! Het is namelijk echt een super simpel recept, maar je moet even weten hoe je deze aardappels het beste kunt klaar maken zodat ze hun geweldige kleur behouden.
De truffelaardappel is over het algemeen niet verkrijgbaar in de normale supermarkt, maar ga eens op zoek bij je lokale groenteboer of op de markt. Echt, ze zijn hun zoektocht meer dan waard!

Deze aardappel heeft zijn naam te danken aan de kleur en vorm, hierdoor heeft deze namelijk wat weg van (hoe kan het ook anders) truffels. Het is een vastkokende aardappel waarmee je vele kanten op kunt.

Ik at deze puree met worteltjes ernaast, zoals je je vast wel kunt voorstellen spatten dan de kleuren van het bord af! Een geweldig lekkere aardappel om mee te verassen; ik ben fan!

Truffelaardappelpuree met knoflook

Door de aardappels te koken met schil blijft de mooie kleur behouden.

Ingrediënten, voor 2 personen
– 300 gr truffelaardappels
– 1 flinke teen knoflook
– klein klontje boter
– scheutje melk
– peper en zout

Bereiding
Kook de aardappels (met schil) gaar in een pan met ruim water. Prik er af en toe in om te kijken of ze al gaar zijn.
Giet de aardappels af en laat ze even uitwasemen.

Pel de schil van de aardappels en snijd eventuele oneffenheden weg.

Doe de aardappels terug in de pan met een klontje boter, scheutje melk en pers de knoflook erboven. Gebruik een pureestamper om er een mooie puree van te maken.
Breng op smaak met peper en zout.

Is de puree ondertussen te ver afgekoeld? Verwarm deze dan weer even in de pan tot de gewenste temperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *