Vegan limoen panna cotta

Vegan limoen panna cotta

Het laatste recept in de “hartjesreeks” is deze vegan limoen panna cotta. Een overheerlijk nagerecht zonder het gebruik van lactose, geraffineerde suikers én natuurlijk zonder gelatine. Dit recept is echt op en top vegan en daarnaast uiteraard ook overheerlijk van smaak.
Dus wil je nog een lekker dessert maken voor jouw valentijn, dan is dit ‘the way to go’. (Uiteraard ook net zo lekker na valentijn).

Dit nagerecht staat op de kaart van Realfood Restaurant Andersom en is een recept van Berti Peeters. Een super restaurant vlakbij Eindhoven, en ja.. ik ben bevooroordeeld, want ik ben er regelmatig in de keuken te vinden.
Dit restaurant is een aanrader op het moment dat je iemand in je familie/vriendenkring hebt die anders eet, dat anders kan van alles zijn; paleo, vegan, lactosevrij, low carb etc etc. Gewoon weer lekker uit eten met zijn allen, dan ben je daar aan het juiste adres!

Dit is een recept waardoor ik persoonlijk erg verrast was, want wie had geraden dan panna cotta zo makkelijk te maken is? in mijn hoofd is dit altijd een gerecht geweest waarvoor veel handelingen en kennis vereist waren, maar niks is minder waar. Het is een makkelijk receptje die jij ook zo uit je keuken tovert!

Vegan limoen panna cotta

Met onderstaande ingrediënten kun je een nagerecht voor zeker 4 personen maken. Voel je vrij om het uit te steken met een vormpje dat jij leuk vind, of giet het in een mooi kommetje/glaasje.

Ingrediënten
– 2 blikken kokosmelk (800 ml in totaal)
– 60 gr kokosbloesemsuiker
– rasp van 2 limoenen
– 7 gr agar agar (deze kun je bv bij PuurMieke kopen)
– Yespers Mango en Ananas ter garnering

Bereiding
Breng de kokosmelk samen met de kokosbloesemsuiker en de limoenrasp langzaam aan de kook.

Roer vervolgens met een garde de agar agar er goed doorheen en laat nog 1 minuut doorkoken.

Giet de vloeibare panna cotta in een langwerpige schaal (of in kommetjes/glaasjes) en laat op kamertemperatuur komen.
Wanneer de panna cotta op kamertemperatuur is zet je hem in de koelkast om op te stijven.

Serveren;
Verdeel wat Yespers mango en Ananas over de bordjes. Steek de panna cotta uit met steekvormpjes en leg op de bordjes.
Of verdeel wat Yespers over je kommetjes/glaasjes.

Uiteraard kun je ook een andere jam (liefst zonder suiker) of fruit gebruiken voor de garnering.

Vegan limoen panna cotta

Een gedachte over “Vegan limoen panna cotta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *