Paleo Recepten Zoet

Pecan-karamel-chocolade snoepjes

pecan-karamel-chocolade snoepjes

Tags:      

Eigenlijk zou ik puur uit zelfbescherming dit recept voor pecan-karamel-chocolade snoepjes niet moeten delen.. want ze zijn zóóó lekker, daar eet je je met gemak misselijk aan! Ik zou je dus aanraden om deze snoepjes alleen te maken als er visite is, of als er een hongerige familie in de buurt is. Ze zullen je dankbaar zijn!
Deze snoepjes zijn trouwens helemaal paleo. Zelfs de karamel maakte ik zonder de welbekende geraffineerde witte suiker.

Dit is zo’n gerecht waar ik eigenlijk niet echt een goede titel kon verzinnen. Maar als ik pecan-karamel-chocolade snoepjes zeg weten jullie wel meteen wat er allemaal in zit. En dan kan ik wel mijn best gaan doen om een fancy naam te verzinnen.. maar waarom eigenlijk?

It is what it is

Eigenlijk is het ook nog eens echt een super makkelijk recept.
Het recept voor de karamel is wel veel te veel, maar later deze week deel ik nog een overheerlijk recept dat je met de overgebleven karamel kunt maken. Zeg maar, een karamel overkill deze week. 🙂
Ik zal wel mijn uiterste best doen tussendoor ook nog een recept met groenten te delen, al is het alleen al voor de balans.

pecan-karamel-chocolade snoepjes

De pecans en karamel die je overhoud na het maken van dit recept kun je perfect gebruiken voor het andere recept dat ook deze week online komt 🙂

Ingrediënten, voor ongeveer 25 stuks
– zakje ongebrande pecannoten (140 gr) -> we gebruiken 50 stuks
– 70 gr extra pure chocolade
– ongeveer 50 ml karamel

Ingrediënten karamel
– 80 gr roomboter
– 65 gr kokosbloesemsuiker
– 70 gr honing
– 1 tl vanille aroma
– snufje zout

Bereiding
We beginnen met het maken van de karamel;

Doe de roomboter, kokosbloesemsuiker en de honing samen in een steelpannetje. Verhit op middelhoog vuur, roer regelmatig en breng aan de kook.
Zodra de karamel kookt draai je het vuur laag en laat je hem nog ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de vanille en het snufje zout toe en verwarm nog even door.

Het maken van de snoepjes;
Bekleed een (snij)plank met een velletje bakpapier.

Leg hierop steeds 2 pecannoten tegen elkaar, herhaal dit tot je 25 stuks hebt.
Verdeel met een theelepeltje de karamel over elke 2 pecannoten, gebruik ongeveer een half theelepeltje per snoepje.

Leg de plank met snoepjes in de koelkast zodat de karamel hard kan worden.

Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie.

Haal de snoepjes uit de koelkast en verdeel over elk snoepje wat gesmolten chocolade.
Leg de plank met de snoepjes weer terug in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

    2 reacties

  • Babette 1 maart 2016 Beantwoord

    Wat een leuk recept!
    Ik zag dat je niet wist hoe je deze snoepjes moest noemen en misschien kan ik je een beetje helpen! Officieel heet zo’n combinatie van noten en karamel (en soms chocolade) namelijk een florentine.
    Ze zien er trouwens echt heerlijk uit!

  • […] voordeel van dit recept is dat het echt super makkelijk is! Maak je bijvoorbeeld de pecan-karamel-chocolade snoepjes van vorige week dan kun je met de restanten van dat recept deze fudge maken. Eigenlijk zijn het dus […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories