Paleo Recepten Zoet

Pecan-karamel-chocolade snoepjes

pecan-karamel-chocolade snoepjes

Tags:      

Eigenlijk zou ik puur uit zelfbescherming dit recept voor pecan-karamel-chocolade snoepjes niet moeten delen.. want ze zijn zóóó lekker, daar eet je je met gemak misselijk aan! Ik zou je dus aanraden om deze snoepjes alleen te maken als er visite is, of als er een hongerige familie in de buurt is. Ze zullen je dankbaar zijn!
Deze snoepjes zijn trouwens helemaal paleo. Zelfs de karamel maakte ik zonder de welbekende geraffineerde witte suiker.

Dit is zo’n gerecht waar ik eigenlijk niet echt een goede titel kon verzinnen. Maar als ik pecan-karamel-chocolade snoepjes zeg weten jullie wel meteen wat er allemaal in zit. En dan kan ik wel mijn best gaan doen om een fancy naam te verzinnen.. maar waarom eigenlijk?

It is what it is

Eigenlijk is het ook nog eens echt een super makkelijk recept.
Het recept voor de karamel is wel veel te veel, maar later deze week deel ik nog een overheerlijk recept dat je met de overgebleven karamel kunt maken. Zeg maar, een karamel overkill deze week. 🙂
Ik zal wel mijn uiterste best doen tussendoor ook nog een recept met groenten te delen, al is het alleen al voor de balans.

pecan-karamel-chocolade snoepjes

De pecans en karamel die je overhoud na het maken van dit recept kun je perfect gebruiken voor het andere recept dat ook deze week online komt 🙂

Ingrediënten, voor ongeveer 25 stuks
– zakje ongebrande pecannoten (140 gr) -> we gebruiken 50 stuks
– 70 gr extra pure chocolade
– ongeveer 50 ml karamel

Ingrediënten karamel
– 80 gr roomboter
– 65 gr kokosbloesemsuiker
– 70 gr honing
– 1 tl vanille aroma
– snufje zout

Bereiding
We beginnen met het maken van de karamel;

Doe de roomboter, kokosbloesemsuiker en de honing samen in een steelpannetje. Verhit op middelhoog vuur, roer regelmatig en breng aan de kook.
Zodra de karamel kookt draai je het vuur laag en laat je hem nog ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de vanille en het snufje zout toe en verwarm nog even door.

Het maken van de snoepjes;
Bekleed een (snij)plank met een velletje bakpapier.

Leg hierop steeds 2 pecannoten tegen elkaar, herhaal dit tot je 25 stuks hebt.
Verdeel met een theelepeltje de karamel over elke 2 pecannoten, gebruik ongeveer een half theelepeltje per snoepje.

Leg de plank met snoepjes in de koelkast zodat de karamel hard kan worden.

Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie.

Haal de snoepjes uit de koelkast en verdeel over elk snoepje wat gesmolten chocolade.
Leg de plank met de snoepjes weer terug in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

    2 reacties

  • Babette 1 maart 2016 Beantwoord

    Wat een leuk recept!
    Ik zag dat je niet wist hoe je deze snoepjes moest noemen en misschien kan ik je een beetje helpen! Officieel heet zo’n combinatie van noten en karamel (en soms chocolade) namelijk een florentine.
    Ze zien er trouwens echt heerlijk uit!

  • […] voordeel van dit recept is dat het echt super makkelijk is! Maak je bijvoorbeeld de pecan-karamel-chocolade snoepjes van vorige week dan kun je met de restanten van dat recept deze fudge maken. Eigenlijk zijn het dus […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • • Counting my blessings •
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❤️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❤️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad 🙈. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet én door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? 😱😧😅
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❤️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze 👆5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit 👆 was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten én ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❤️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website 🙌
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❤️
  • * THE ADVENTURE BEGINS * zo voelde het wel toen we eergisteren onze camper ophaalden!
Deze foto maakte ik gisteren in Yosemite; zo mooi en zo indrukwekkend 😍🙌.
Ik ga zo een ontbijtje maken en dan gaan we weer onderweg naar onze volgende bestemming 😊. (Kijk ook vooral mijn stories, daar deel ik meer foto’s)