Diner Paleo Recepten Vlees

Zoete aardappel-gehaktschotel uit de slowcooker

zoete aardappel-gehaktschotel slowcooker

Tags:     

Vandaag weer eens een heerlijk en gezond gerecht uit de slowcooker. Deze zoete aardappel-gehaktschotel uit de slowcooker is voor mij op en top comfort food. Het lekkerste op een dag dat het buiten regent en waait (en die dagen hebben we de laatste tijd genoeg gehad) en dan ’s avonds met een heerlijk bord dampend eten aan tafel zitten.

De slowcooker is echt een ideaal apparaat. Je zet hem aan en hij doet de rest van het werk.. zo makkelijk! Ik heb de mijne alweer enkele jaren en eerlijk gezegd gebruik ik hem veel te weinig.
Het typische is dan wel weer, elke keer dat ik hem gebruik denk ik; die moet ik echt vaker gebruiken. En toch.. vervolgens verdwijnt hij na het eten weer in de kast en vergeet ik hem.

Bij dit recept moet je wel wat voorbereidend werk doen want gehakt rul bakken, dat kan de slowcooker dan weer niet. Maar ach, die 15 minuten voorbereidend werk ik de middag is best te doen toch? Dat doe je gewoon rond de middag, dan heb je tegen 6 uur een lekker maaltje klaar.

Het stomme is dat ik dit gerecht maakte, rond de middag, en toen vol enthousiasme rond half 6 even wilde spieken hoe ver hij al was. Wat bleek? Ik was de slowcooker gewoon vergeten aan te zetten! Slow cooking 2.0 zullen we maar zeggen…
Die avond hebben we dus maar een maaltje afgehaald en de volgende dag alsnog heerlijk kunnen smullen van dit gerecht!

zoete aardappel-gehaktschotel slowcooker

Ingrediënten, voor ongeveer 3 personen
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 250 gr gehakt
– 1 tl oregano
– 1 tl basilicum
– 1 tl rozemarijn
– 500 gr zoete aardappel
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 handje grof gehakte zwarte olijven
– 400 gr tomatenblokjes (1 blikje)

Bereiding
Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de halve uienringen tot ze glazig zijn. Pers de knoflookteentjes erbovenuit en bak ze 2 minuten mee.

Voeg het gehakt, de oregano, basilicum, rozemarijn en een flinke snuf zout en peper toe en bak tot het gehakt gaar is.

Schil de zoete aardappel en snij deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dikte.
Verdeel de zoete aardappel schijfjes over de bodem van je slowcooker.

Maak beide paprika’s schoon en snij deze in dunne reepjes. Verdeel de paprikareepjes over de zoete aardappelschijfjes. Verdeel over de paprikareepjes de zwarte olijven.
Verdeel hier overheen het gehakt.
Giet de tomatenblokjes over het gehakt.

Laat de schotel in ongeveer 6 uur garen op de lage stand.

    6 reacties

  • Cindy 3 maart 2016 Beantwoord

    Kan ik de olijven ook weglaten, want die lusten wij niet of verander je daar het gerecht teveel mee.?

    • Simone 3 maart 2016 Beantwoord

      Ja hoor die kunnen gewoon weggelaten worden 🙂

  • Wendy 3 maart 2016 Beantwoord

    Het werd hier na 6 uur low pap 😕

    • Simone 3 maart 2016 Beantwoord

      Oh dat is wel heel erg vervelend 🙁
      Had je de zoete aardappel vooraf gekookt?

      • Wendy 3 maart 2016 Beantwoord

        Nee, alles vlgs recept gedaan dus aardappel rauw op de bodem. Smaak was goed maar de substantie niet fijn.

  • Marjolein 3 maart 2016 Beantwoord

    Wat een super lekker recept, vandaag voor het eerst een slowcooker uitgeprobeerd en omg, ik ga uit mijn dak!! Had ik eerder geweten hoe prettig thuiskomen dit is! Lekkere taste en goeie bite, tnx

    Greets marjolein

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Zondag bakdag? Deze cake met een subtiel vleugje sinaasappel is echt onwijs lekker! Recept staat al een tijdje online.
Directe link in m'n bio.