Diner Paleo Recepten Vlees

Zoete aardappel-gehaktschotel uit de slowcooker

zoete aardappel-gehaktschotel slowcooker

Tags:     

Vandaag weer eens een heerlijk en gezond gerecht uit de slowcooker. Deze zoete aardappel-gehaktschotel uit de slowcooker is voor mij op en top comfort food. Het lekkerste op een dag dat het buiten regent en waait (en die dagen hebben we de laatste tijd genoeg gehad) en dan ’s avonds met een heerlijk bord dampend eten aan tafel zitten.

De slowcooker is echt een ideaal apparaat. Je zet hem aan en hij doet de rest van het werk.. zo makkelijk! Ik heb de mijne alweer enkele jaren en eerlijk gezegd gebruik ik hem veel te weinig.
Het typische is dan wel weer, elke keer dat ik hem gebruik denk ik; die moet ik echt vaker gebruiken. En toch.. vervolgens verdwijnt hij na het eten weer in de kast en vergeet ik hem.

Bij dit recept moet je wel wat voorbereidend werk doen want gehakt rul bakken, dat kan de slowcooker dan weer niet. Maar ach, die 15 minuten voorbereidend werk ik de middag is best te doen toch? Dat doe je gewoon rond de middag, dan heb je tegen 6 uur een lekker maaltje klaar.

Het stomme is dat ik dit gerecht maakte, rond de middag, en toen vol enthousiasme rond half 6 even wilde spieken hoe ver hij al was. Wat bleek? Ik was de slowcooker gewoon vergeten aan te zetten! Slow cooking 2.0 zullen we maar zeggen…
Die avond hebben we dus maar een maaltje afgehaald en de volgende dag alsnog heerlijk kunnen smullen van dit gerecht!

zoete aardappel-gehaktschotel slowcooker

Ingrediënten, voor ongeveer 3 personen
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 250 gr gehakt
– 1 tl oregano
– 1 tl basilicum
– 1 tl rozemarijn
– 500 gr zoete aardappel
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 handje grof gehakte zwarte olijven
– 400 gr tomatenblokjes (1 blikje)

Bereiding
Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de halve uienringen tot ze glazig zijn. Pers de knoflookteentjes erbovenuit en bak ze 2 minuten mee.

Voeg het gehakt, de oregano, basilicum, rozemarijn en een flinke snuf zout en peper toe en bak tot het gehakt gaar is.

Schil de zoete aardappel en snij deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dikte.
Verdeel de zoete aardappel schijfjes over de bodem van je slowcooker.

Maak beide paprika’s schoon en snij deze in dunne reepjes. Verdeel de paprikareepjes over de zoete aardappelschijfjes. Verdeel over de paprikareepjes de zwarte olijven.
Verdeel hier overheen het gehakt.
Giet de tomatenblokjes over het gehakt.

Laat de schotel in ongeveer 6 uur garen op de lage stand.

    9 reacties

  • Cindy 3 maart 2016 Beantwoord

    Kan ik de olijven ook weglaten, want die lusten wij niet of verander je daar het gerecht teveel mee.?

    • Simone 3 maart 2016 Beantwoord

      Ja hoor die kunnen gewoon weggelaten worden 🙂

  • Wendy 3 maart 2016 Beantwoord

    Het werd hier na 6 uur low pap 😕

    • Simone 3 maart 2016 Beantwoord

      Oh dat is wel heel erg vervelend 🙁
      Had je de zoete aardappel vooraf gekookt?

      • Wendy 3 maart 2016 Beantwoord

        Nee, alles vlgs recept gedaan dus aardappel rauw op de bodem. Smaak was goed maar de substantie niet fijn.

  • Marjolein 3 maart 2016 Beantwoord

    Wat een super lekker recept, vandaag voor het eerst een slowcooker uitgeprobeerd en omg, ik ga uit mijn dak!! Had ik eerder geweten hoe prettig thuiskomen dit is! Lekkere taste en goeie bite, tnx

    Greets marjolein

  • Saskia 3 maart 2016 Beantwoord

    Ik heb dit recept vandaag voor het eerst gemaakt, ben ontzettend enthousiast. Wat was het lekker en wat passen de smaken goed bij elkaar! Ik heb wel wat gerookt paprikapoeder door het gehakt gedaan, maar dat doe ik altijd door gehakt heen, ben er lichtelijk verslaafd aan 😉 Het past ook heel goed bij het gerecht. Dit is inderdaad wat je noemt comfortfood! Heerlijk!

    • Simone 3 maart 2016 Beantwoord

      Fijn om te horen! Haha ik denk inderdaad dat dat een heerlijke toevoeging is.

  • gerda 3 maart 2016 Beantwoord

    ik ga dit recept vandaag uit proberen kijken wat de kinderen ervan vinden maar het lijkt mij super lekker.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt 🙌. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader ❤️!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
  • Ienemienemutte 🍎🍓🍉🍒. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! ❤️ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
  • ‘I haven’t been everywhere but it’s on my list’ 🚐🗺 deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe ❤️🙌. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
  • Is het al tijd voor de vrijmibo?! 🎉 ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje 🙌.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
  • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten 🙌💪🙌, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wél voor een eigen project 😍! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen
  • Bananenmuffins, als ik gezond wil snoepen van iets lekkers dan maak ik deze vaak 🙌. Ze zijn zo makkelijk te maken, lekker én je kunt er alle kanten mee op! Met noten of cacao behoren tot mijn 2 favorieten ❤️. Ideaal als tussendoortje als je wat gezonder (of paleo) wilt eten zoals ik nu.
Nu ik ook weer begonnen ben met sporten 💪 wil ik m’n lijf ook echt voeden en niet zomaar lukraak vullen.
#tussendoortje #nietvullenmaarvoeden #gezondeten
  • Ik ben zo iemand die veel te makkelijk is afgeleid van de dingen waarmee ze bezig is. Maar met deze schat 👆is dat helemaal niet erg! 😍 ❤️ even knuffelen tussen het koken door kan áltijd!
Maar goed, mijn focus... die raak ik de laatste tijd een beetje kwijt. Ik heb het druk met mijn eigen bedrijf als blogger/receptonwikkelaar/fotograaf en daar ben ik zo dankbaar voor 🙌! Maar het mag wel een beetje in banen geleid worden🙈 , met wat meer structuur.
Zometeen een gesprek met mijn business coach en daar zal de focus dan ook op gaan liggen.
.
Ben jij ook zo gemakkelijk afgeleid?
.
#dog #dogsofinstagram #labrador #whitelabrador #hond #knuffelen #kroelen #keuken #kitchen #koken #meanwhile #cooking #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #foodphotography #blogger #pannenkoeken #aardbeien #memyselfandi #fabiennechapot #foodquotesnl
  • Met deze vegan paddenstoelenragout weet je zeker dat je wat lekkers op tafel zet. Ik gebruik een mix van verschillende champignons, waaronder 2 die ik nog niet kende. 😍🙌 lekker dat dit gerechtje is!!
.
Link naar website in bio en stories.
.
#ragout #paddenstoelen #paddenstoelentijd #paddenstoelenragout #vegan #veganfood #veganfoodie #vegetarisch #vegetarian #eikhaas #koraalzwam #champignons #paleo #healthy #healthyfood #fitdutchie #foodie #foodquotesnl #funghi