Paleo Recepten Vlees

Zoete aardappel-gehaktschotel uit de slowcooker

zoete aardappel-gehaktschotel slowcooker

Tags:      

Vandaag weer eens een heerlijk en gezond gerecht uit de slowcooker. Deze zoete aardappel-gehaktschotel uit de slowcooker is voor mij op en top comfort food. Het lekkerste op een dag dat het buiten regent en waait (en die dagen hebben we de laatste tijd genoeg gehad) en dan ’s avonds met een heerlijk bord dampend eten aan tafel zitten.

De slowcooker is echt een ideaal apparaat. Je zet hem aan en hij doet de rest van het werk.. zo makkelijk! Ik heb de mijne alweer enkele jaren en eerlijk gezegd gebruik ik hem veel te weinig.
Het typische is dan wel weer, elke keer dat ik hem gebruik denk ik; die moet ik echt vaker gebruiken. En toch.. vervolgens verdwijnt hij na het eten weer in de kast en vergeet ik hem.

Bij dit recept moet je wel wat voorbereidend werk doen want gehakt rul bakken, dat kan de slowcooker dan weer niet. Maar ach, die 15 minuten voorbereidend werk ik de middag is best te doen toch? Dat doe je gewoon rond de middag, dan heb je tegen 6 uur een lekker maaltje klaar.

Het stomme is dat ik dit gerecht maakte, rond de middag, en toen vol enthousiasme rond half 6 even wilde spieken hoe ver hij al was. Wat bleek? Ik was de slowcooker gewoon vergeten aan te zetten! Slow cooking 2.0 zullen we maar zeggen…
Die avond hebben we dus maar een maaltje afgehaald en de volgende dag alsnog heerlijk kunnen smullen van dit gerecht!

zoete aardappel-gehaktschotel slowcooker

Ingrediënten, voor ongeveer 3 personen
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 250 gr gehakt
– 1 tl oregano
– 1 tl basilicum
– 1 tl rozemarijn
– 500 gr zoete aardappel
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 handje grof gehakte zwarte olijven
– 400 gr tomatenblokjes (1 blikje)

Bereiding
Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de halve uienringen tot ze glazig zijn. Pers de knoflookteentjes erbovenuit en bak ze 2 minuten mee.

Voeg het gehakt, de oregano, basilicum, rozemarijn en een flinke snuf zout en peper toe en bak tot het gehakt gaar is.

Schil de zoete aardappel en snij deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dikte.
Verdeel de zoete aardappel schijfjes over de bodem van je slowcooker.

Maak beide paprika’s schoon en snij deze in dunne reepjes. Verdeel de paprikareepjes over de zoete aardappelschijfjes. Verdeel over de paprikareepjes de zwarte olijven.
Verdeel hier overheen het gehakt.
Giet de tomatenblokjes over het gehakt.

Laat de schotel in ongeveer 6 uur garen op de lage stand.

    6 reacties

  • Cindy 3 maart 2016 Beantwoord

    Kan ik de olijven ook weglaten, want die lusten wij niet of verander je daar het gerecht teveel mee.?

    • Simone 3 maart 2016 Beantwoord

      Ja hoor die kunnen gewoon weggelaten worden 🙂

  • Wendy 3 maart 2016 Beantwoord

    Het werd hier na 6 uur low pap 😕

    • Simone 3 maart 2016 Beantwoord

      Oh dat is wel heel erg vervelend 🙁
      Had je de zoete aardappel vooraf gekookt?

      • Wendy 3 maart 2016 Beantwoord

        Nee, alles vlgs recept gedaan dus aardappel rauw op de bodem. Smaak was goed maar de substantie niet fijn.

  • Marjolein 3 maart 2016 Beantwoord

    Wat een super lekker recept, vandaag voor het eerst een slowcooker uitgeprobeerd en omg, ik ga uit mijn dak!! Had ik eerder geweten hoe prettig thuiskomen dit is! Lekkere taste en goeie bite, tnx

    Greets marjolein

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.