Diner Paleo Recepten Vlees

Zoete aardappel-gehaktschotel uit de slowcooker

zoete aardappel-gehaktschotel slowcooker

Tags:     

Vandaag weer eens een heerlijk en gezond gerecht uit de slowcooker. Deze zoete aardappel-gehaktschotel uit de slowcooker is voor mij op en top comfort food. Het lekkerste op een dag dat het buiten regent en waait (en die dagen hebben we de laatste tijd genoeg gehad) en dan ’s avonds met een heerlijk bord dampend eten aan tafel zitten.

De slowcooker is echt een ideaal apparaat. Je zet hem aan en hij doet de rest van het werk.. zo makkelijk! Ik heb de mijne alweer enkele jaren en eerlijk gezegd gebruik ik hem veel te weinig.
Het typische is dan wel weer, elke keer dat ik hem gebruik denk ik; die moet ik echt vaker gebruiken. En toch.. vervolgens verdwijnt hij na het eten weer in de kast en vergeet ik hem.

Bij dit recept moet je wel wat voorbereidend werk doen want gehakt rul bakken, dat kan de slowcooker dan weer niet. Maar ach, die 15 minuten voorbereidend werk ik de middag is best te doen toch? Dat doe je gewoon rond de middag, dan heb je tegen 6 uur een lekker maaltje klaar.

Het stomme is dat ik dit gerecht maakte, rond de middag, en toen vol enthousiasme rond half 6 even wilde spieken hoe ver hij al was. Wat bleek? Ik was de slowcooker gewoon vergeten aan te zetten! Slow cooking 2.0 zullen we maar zeggen…
Die avond hebben we dus maar een maaltje afgehaald en de volgende dag alsnog heerlijk kunnen smullen van dit gerecht!

zoete aardappel-gehaktschotel slowcooker

Ingrediënten, voor ongeveer 3 personen
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 250 gr gehakt
– 1 tl oregano
– 1 tl basilicum
– 1 tl rozemarijn
– 500 gr zoete aardappel
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 handje grof gehakte zwarte olijven
– 400 gr tomatenblokjes (1 blikje)

Bereiding
Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de halve uienringen tot ze glazig zijn. Pers de knoflookteentjes erbovenuit en bak ze 2 minuten mee.

Voeg het gehakt, de oregano, basilicum, rozemarijn en een flinke snuf zout en peper toe en bak tot het gehakt gaar is.

Schil de zoete aardappel en snij deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dikte.
Verdeel de zoete aardappel schijfjes over de bodem van je slowcooker.

Maak beide paprika’s schoon en snij deze in dunne reepjes. Verdeel de paprikareepjes over de zoete aardappelschijfjes. Verdeel over de paprikareepjes de zwarte olijven.
Verdeel hier overheen het gehakt.
Giet de tomatenblokjes over het gehakt.

Laat de schotel in ongeveer 6 uur garen op de lage stand.

    8 reacties

  • Cindy 3 maart 2016 Beantwoord

    Kan ik de olijven ook weglaten, want die lusten wij niet of verander je daar het gerecht teveel mee.?

    • Simone 3 maart 2016 Beantwoord

      Ja hoor die kunnen gewoon weggelaten worden 🙂

  • Wendy 3 maart 2016 Beantwoord

    Het werd hier na 6 uur low pap 😕

    • Simone 3 maart 2016 Beantwoord

      Oh dat is wel heel erg vervelend 🙁
      Had je de zoete aardappel vooraf gekookt?

      • Wendy 3 maart 2016 Beantwoord

        Nee, alles vlgs recept gedaan dus aardappel rauw op de bodem. Smaak was goed maar de substantie niet fijn.

  • Marjolein 3 maart 2016 Beantwoord

    Wat een super lekker recept, vandaag voor het eerst een slowcooker uitgeprobeerd en omg, ik ga uit mijn dak!! Had ik eerder geweten hoe prettig thuiskomen dit is! Lekkere taste en goeie bite, tnx

    Greets marjolein

  • Saskia 3 maart 2016 Beantwoord

    Ik heb dit recept vandaag voor het eerst gemaakt, ben ontzettend enthousiast. Wat was het lekker en wat passen de smaken goed bij elkaar! Ik heb wel wat gerookt paprikapoeder door het gehakt gedaan, maar dat doe ik altijd door gehakt heen, ben er lichtelijk verslaafd aan 😉 Het past ook heel goed bij het gerecht. Dit is inderdaad wat je noemt comfortfood! Heerlijk!

    • Simone 3 maart 2016 Beantwoord

      Fijn om te horen! Haha ik denk inderdaad dat dat een heerlijke toevoeging is.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb je nog een chocoladeletter "over"? Ik maakte van 1 chocoladeletter deze chocoladereepjes. 1 naturel, 1 met walnoten, 1 met rozijnen en 1 met discodip. Yum! 😍.
.
#chocolate #chocolade #chocoladereep #chocoladeletter #snack #snoepen #treat #allesmetmate #koffietijd #ishetalkoffietijd #foodie #nowaste #foodquotesnl
  • Deze romige broccolisoep met dille is ongelofelijk lekker! 😍 🙌 Veel lekkerder dan de standaard brocollisoep én met een geheim ingrediënt 😏.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soup #soep #broccoli  #broccolisoup #broccolisoep #lunch #voorgerecht #paleo #lactosevrij #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren kocht ik bij het groentewinkeltje om de hoek al dit lekkers! 😍 worden jullie er ook altijd zo vrolijk van?
De rabarber verbaasde mij ook.. hij verzekerde me echter dat deze écht lekker is. Ik hoop het! Onwijs fan van rabarber 🙌❤️.
.
#fruit #groenteboer #groentewinkel #gezondsnoepen #spuitjes #brusselsprouts #mango #ananas #pineapple #sinaasappel #peren #pears #appels #appeltjevoordedorst #rabarber #rhubarb #foodie #foodquotesnl
  • Op zoek naar een lekker ontbijtreceptje? 😍 Maak dan eens deze cacao puffs!
Ze lijken verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger heel af en toe kreeg, maar dan zijn deze stukken gezonder! Enne; maak een voorraadje voor in de vriezer. Deze wil je namelijk blijven eten!
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#cacaopuffs #cacao #chocolade #chocolate #paleo #glutenvrij #glutenfree #ontbijt #breakfast #gezond #gezondeten #health #healthyfood #foodphotography #foodquotesnl
  • Deze avond at ik deze heerlijke maaltijd 👆. Manlief at niet mee; dus het was weer tijd voor bloemkoolrijst! 😍 perfect met biefstuk en groenten in een heerlijke saus. Oh en een comfortabele fluffy trui 🙌❤️.
.
.
#paleo #paleodinner #paleofood #health #healthy #healthyfood #bloemkoolrijst #cauliflowerrice #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Deze hartige taart met champignons en ui is heerlijk! Door het gebruik van roomkaas is de vulling wordt deze fluweelzacht wat nét dat beetje extra geeft.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#hartigetaart #bladerdeeg #champignons #uien #mushrooms #pie #dinner #diner #overheerlijk #lunch #lekkermeteensalade #wewv #foodquotesnl
  • Ik nestel me vandaag op de bank met een stapel magazines die ik nog niet gelezen heb (oeps.. maar liefst 7 stuks!). Gewoon even tijd voor mezelf ❤️.
Zo jammer dat dit het laatste nummer is van @jamiemagazinenl 😢!
Oh en ik heb een Foodies dubbel (zie m’n stories), laat het me even weten als jij hem zou willen hebben! 🙌
  • Mijn eerste recept voor 2018 is op en top comfortfood; runderstoof met wortel, pastinaak en krieltjes. 😍 een perfect begin als je het mij vraagt!
Makkelijk te maken in de autocook, slowcooker of gewoon op het vuur.
.
Directe link naar recept in bio en stories.