Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Fit en Puur

Tags:     

Vandaag in Monday Meets stel ik jullie graag voor aan mijn naamgenootje Simone. Simone is de dame achter de website Fit en Puur en geeft, net zoals ik, voedingsadvies. Toch grappig hoe je dan op dezelfde vlakken bezig bent! Zou het aan de naam liggen? ๐Ÿ™‚
Benieuwd naar alle favorieten van Simone? Lees dan snel verder.

Wie
Mijn naam is Simone en ik ben 34 jaar. Getrouwd en moeder van 3 kinderen (van 6, 3 en 1) Vanaf mijn 12de had ik al last van buik/darmklachten. De doktoren konden nooit wat vinden, bestempelden het als PDS en vertelden dat ik er mee moest leren leven. Na de geboorte van de middelste kwam ik erachter dat ze koemelkallergie heeft en bleek ik lactoseintolerant. Langzaam begon ik te ontdekken dat voeding wel eens het einde aan mijn klachten kon betekenen. Ik volgde toen 2 opleidingen (gewichtconsulente & voedingsleer bij NHA en orthomoleculaire voeding bij Civas)om nog meer over voeding te leren en ondertussen ben ik bezig met een cursus darmflora van de groene vrouw. Alles rondom voeding en gezondheid vind ik echt heel erg interessant en uitgeleerd ben je nooit nietwaar?

Afgelopen jaar (2015) heb ik de stap gezet om mijn eigen bedrijf te beginnen als gewichtsconsulente. Mijn wens is om zo veel mogelijk mensen te helpen een gezonde leefstijl te ontwikkelen zodat ze uiteindelijk op het gewicht komen dat het best bij hun past. Geen crash diรซten, geen jojo effect, maar simpelweg een eetpatroon dat je de rest van je leven kunt volhouden. Heb je interesse in wat ik voor jou kan beteken? Kijk dan op mijn website.

Wat
Op fit en puur neem ik jullie mee in mijn zoektocht. Je vind er tips van producten die ik heb ontdekt en vele recepten die voldoen aan mijn eisen van eten ๐Ÿ™‚ meestal zonder zuivel, eigenlijk altijd wel glutenvrij en geraffineerde suikervrij, maar ieder geval zo puur mogelijk.
Daarnaast review ik de boeken die ik heb gelezen. Meestal zijn dit kookboeken, maar hier en daar zit er een ander boek tussen.
Waar ik nog meer over wil gaan bloggen zijn de elementen die volgens mij bij een fitte lifestyle horen. Sporten en ontspanning bijvoorbeeld.
fit en puur

Waar
www.fitenpuur.nl / www.fitdankzijvoeding.nl

Koffie/Thee
Zelf hou ik absoluut niet van koffie. Ik vind de speciale variaties er wel altijd erg mooi uitzien en ook nog eens lekker ruiken, maar na vaak proberen lust ik het nog steeds niet. Het liefst drink ik gewoon heel saai water. Af en toe wissel ik dit af met een flinke mok thee. Mijn favoriete smaakjes zijn groene thee of brandnetel.

Hartig/Zoet
Oei dit is een lastige. Ik ga het meest voor hartig: olijven, tomaatjes, droge worst, rauwmelkse feta en nog meer van die kleine hapjes daar kan ik van blijven eten. Maar zonder ijs en chocola zou ik echt niet kunnen. Op mijn blog heb ik elke vrijdag dan ook een chocoladerecept staan omdat dit iets is wat ik vaak eet ๐Ÿ™‚

Guilty pleasure
Dit kun je al wel raden: chocolade!! Af en toe geniet ik intens van een groot stuk Tony Chocolonely. Elke keer als er een nieuwe smaak is moet ik hem toch even uitproberen.

Beste herinnering aan eten
Vroeger als ik ziek was kreeg ik altijd gerapste appel met kaneel. Deze traditie zetten mijn ouders nu voort bij mijn kinderen, alleen hoeven hun er niet ziek voor te zijn ๐Ÿ˜‰

Stoofpotje fit en puur
Favoriete kookboek
Weer een moeilijke vraag. Merk dat ik echt moeite heb met kiezen. Ik ben dol op kookboeken met veel foto’s erin. Van alle kookboeken die ik in mijn bezit heb vind ik de boeken van Eetpaleo, het VoedZo boek en Goed Zoet bakken zonder suiker het allermooist.

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
Mijn fijne le Creuset pannen
Een keukenmachine of staafmixer
De oven

Quote/Motto/Lijfspreuk
Mijn lievelingsquote is er een van Julia Child: You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces – just good food from fresh ingredients.

Monday Favorite
Een favoriet gerecht van vroeger pas geleden weer herontdekt op een glutenvrije manier. Ook erg geliefd bij mijn kinderen sinds ze de film Garfield hebben gekeken: Lasagne.

 

  reactie

 • Simone 7 maart 2016 Beantwoord

  Het is leuk geworden dank je naamgenootje ๐Ÿ˜‰

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! ๐Ÿ˜ ร‰n geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie ๐Ÿ™Œ
.
Directe link naar recept in bio.
 • Tag de grootste twix fan!! ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ˜ โค๏ธDeze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediรซnten voor nodig ๐Ÿ™Œ.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
 • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk รฉn gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in mโ€™n bio.
 • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online ๐Ÿ˜ deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in mโ€™n bio.
 • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! ๐Ÿ™Œ en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd ๐Ÿ˜โค๏ธ Yum!
 • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten รฉn worst uit de oven ๐Ÿ™Œ. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen ๐Ÿ˜‚.
.
Directe link naar recept in mโ€™n bio en stories.
 • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep ๐Ÿ™Œโค๏ธ
.
Directe link naar recept in bio.
 • โ€ข WINACTIE โ€ข
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL รฉn te eten zonder te knoeien ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog รฉn ik deel het recept voor de perencake. ๐ŸŽ‰ .
Directe link in bio en stories