Paleo Recepten Vlees

Gevulde paprika uit de slowcooker

Gevulde paprika slowcooker

Tags:    

Het is me gelukt! Ik heb in korte tijd al 2 keer de slowcooker gebruikt! Deze keer maakte ik gevulde paprika in de slowcooker.
In het vorige recept zei ik nog dat ik mijn “wonder”apparaatje te weinig gebruikte, dus daarom besloot ik dat het tijd werd voor nog een makkelijk en lekker recept. Dit recept is ook weer paleo; geen granen, rijst, zuivel of pakjes en zakjes. Gewoon puur en eerlijk eten dat ook nog eens super lekker is.

Aan de statistieken van het vorige slowcooker recept te zien worden jullie daar wel blij van. Toch wel echt super fijn dat ik het zo een beetje in de gaten kan houden. Zo weet ik waar jullie behoefte aan hebben, of in ieder geval.. wat dan veel gelezen wordt.
Mocht je nog verzoeknummertjes hebben dan hoor ik het altijd graag! Laat hieronder een berichtje achter of stuur me een mailtje (dat mag naar: info@foodquotes.nl).

Dit is ook weer een receptje waar je in de middag even wat moet aanbakken, vervolgens mag de gevulde paprikaΒ in de slowcooker en dan kun je in de avond van een lekker maaltje smullen!
Persoonlijk vind ik het wel makkelijk, in de middag duik ik even de keuken in en dan kan ik daarna gewoon lekker ongestoord verder werken zonder aan het eten te hoeven denken. Super makkelijk als je het mij vraagt!

Deze paprika’s smaken erg lekker bij zoodles (courgette spaghetti), bloemkoolrijst of als je wel gewoon granen etc eet; bij pasta of rijst. Zelfs aardappels zouden er lekker bij smaken. Of een salade.. ach.. eet er gewoon lekker bij waar jij zin in hebt πŸ™‚

Gevulde paprika slowcooker

IngrediΓ«nten
– 3 paprika’s
– 300 gr rundergehakt
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 tl koriander
– 1 tl basilicum
– 1,5 tl paprikapoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– zout en peper

Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflook.
Verhit een pan met wat olie op middelhoog vuur.

Voeg het gehakt, ui, knoflook en kruiden toe en bak het gehakt gaar.

Voeg 5 el van de tomatenblokjes toe en een flinke snuf zout en roer nog eens goed door.

Snijd de bovenkant van de paprika’s en de zaadlijsten eruit.
Verdeel het gehaktmengsel over de 3 paprika’s.

Doe de resterende tomatenblokjes,Β  2 eetlepels water en een snufje zout in de slowcooker. Roer even goed door.
Zet de paprika’s rechtop in de slowcooker.

Kook vervolgens gaar in 4-6 uur op stand “low”.

Tip; De tijd is afhankelijk van de grootte van de paprika’s. Bij mij waren ze na 4,5 uur gaar.

    2 reacties

  • Wittgen 11 maart 2016 Beantwoord

    Ik heb een paar recepten gelezen waarbij het garen gebeurde in een slow cooker. Ik heb een goede hete luchtoven. Kan ik die daarvoor ook gebruiken en welke temperatuur wordt daarbij aanbevolen? Moet daarbij het gerecht afgesloten/afgedekt worden?

    • Simone 11 maart 2016 Beantwoord

      Hi, Dit gerecht kun je uiteraard ook in de oven maken.
      Dan zou ik alle stappen volgen en hem ipv de slowcooker ongeveer 40 minuten garen in de oven op 170 graden.
      Het voordeel van een slowcooker is dat deze een constante lage temperatuur heeft. Maar de meeste gerechten kunnen ook in de oven.
      Gr, Simone

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❀️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner πŸ™Œ.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan πŸ˜ƒ. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo πŸ‘† tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)