Diner Paleo Recepten Vlees

Gevulde paprika uit de slowcooker

Gevulde paprika slowcooker

Tags:    

Het is me gelukt! Ik heb in korte tijd al 2 keer de slowcooker gebruikt! Deze keer maakte ik gevulde paprika in de slowcooker.
In het vorige recept zei ik nog dat ik mijn “wonder”apparaatje te weinig gebruikte, dus daarom besloot ik dat het tijd werd voor nog een makkelijk en lekker recept. Dit recept is ook weer paleo; geen granen, rijst, zuivel of pakjes en zakjes. Gewoon puur en eerlijk eten dat ook nog eens super lekker is.

Aan de statistieken van het vorige slowcooker recept te zien worden jullie daar wel blij van. Toch wel echt super fijn dat ik het zo een beetje in de gaten kan houden. Zo weet ik waar jullie behoefte aan hebben, of in ieder geval.. wat dan veel gelezen wordt.
Mocht je nog verzoeknummertjes hebben dan hoor ik het altijd graag! Laat hieronder een berichtje achter of stuur me een mailtje (dat mag naar: info@foodquotes.nl).

Dit is ook weer een receptje waar je in de middag even wat moet aanbakken, vervolgens mag de gevulde paprika in de slowcooker en dan kun je in de avond van een lekker maaltje smullen!
Persoonlijk vind ik het wel makkelijk, in de middag duik ik even de keuken in en dan kan ik daarna gewoon lekker ongestoord verder werken zonder aan het eten te hoeven denken. Super makkelijk als je het mij vraagt!

Deze paprika’s smaken erg lekker bij zoodles (courgette spaghetti), bloemkoolrijst of als je wel gewoon granen etc eet; bij pasta of rijst. Zelfs aardappels zouden er lekker bij smaken. Of een salade.. ach.. eet er gewoon lekker bij waar jij zin in hebt 🙂

Gevulde paprika slowcooker

Ingrediënten
– 3 paprika’s
– 300 gr rundergehakt
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 tl koriander
– 1 tl basilicum
– 1,5 tl paprikapoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– zout en peper

Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflook.
Verhit een pan met wat olie op middelhoog vuur.

Voeg het gehakt, ui, knoflook en kruiden toe en bak het gehakt gaar.

Voeg 5 el van de tomatenblokjes toe en een flinke snuf zout en roer nog eens goed door.

Snijd de bovenkant van de paprika’s en de zaadlijsten eruit.
Verdeel het gehaktmengsel over de 3 paprika’s.

Doe de resterende tomatenblokjes,  2 eetlepels water en een snufje zout in de slowcooker. Roer even goed door.
Zet de paprika’s rechtop in de slowcooker.

Kook vervolgens gaar in 4-6 uur op stand “low”.

Tip; De tijd is afhankelijk van de grootte van de paprika’s. Bij mij waren ze na 4,5 uur gaar.

    2 reacties

  • Wittgen 11 maart 2016 Beantwoord

    Ik heb een paar recepten gelezen waarbij het garen gebeurde in een slow cooker. Ik heb een goede hete luchtoven. Kan ik die daarvoor ook gebruiken en welke temperatuur wordt daarbij aanbevolen? Moet daarbij het gerecht afgesloten/afgedekt worden?

    • Simone 11 maart 2016 Beantwoord

      Hi, Dit gerecht kun je uiteraard ook in de oven maken.
      Dan zou ik alle stappen volgen en hem ipv de slowcooker ongeveer 40 minuten garen in de oven op 170 graden.
      Het voordeel van een slowcooker is dat deze een constante lage temperatuur heeft. Maar de meeste gerechten kunnen ook in de oven.
      Gr, Simone

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories