Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Da Noi

Da Noi

Tags:   

Vandaag stel ik je in Monday Meets graag het echtpaar achter Da Noi aan jullie voor. Een blog met recepten die Italiaanse, Belgische en Nederlandse roots hebben, een mooie combinatie als je het mij vraagt.

Wie
Ciao! Wij zijn Pauline (40 en nog wat) en Pasqualino (40 en nog iets meer). Dit jaar zijn we 10 jaar getrouwd en we hebben een dochter Paola van 9 jaar. Door werkomstandigheden wonen we nu tijdelijk in het noorden van Italie, in Turijn. Maar omdat we ons huis in het Belgische Hasselt ook nog hebben, zijn we ook regelmatig in ‘de lage landen’ te vinden. Pasqualino heeft zoals je kunt raden “Italiaanse roots” en Pauline is afkomstig uit Utrecht. Dit is eigenlijk heel leuk, want je vindt in onze gerechten zowel Italiaanse, Vlaamse als Nederlandse invloeden terug. Ooit hopen we wel weer definitief terug te keren naar Hasselt, maar voorlopig genieten we nog even van “La Bella Italia”.

Wat
Onze website “Da Noi” is eigenlijk toevallig ontstaan. Koken is altijd een belangrijk deel van ons leven geweest en we nodigen ook graag mensen uit om te komen eten. Aangezien wij geen “kookboektypes” zijn, zijn onze recepten zelf bedacht. Dit is soms lastig als mensen om het recept vragen, of als je het recept zelf ook nog eens wilt maken. We hebben toen besloten om een soort online kookboek te maken. En wat is nu leuker om je eigen passie te delen met anderen? De recepten zijn eenvoudig te maken en soms toch ook wel speciaal (denk aan pasta met zwarte inktvisinkt). Onze visie is dat je met weinig ingrediënten, als ze maar vers en goed zijn, iets heerlijks en puurs op tafel kunt zetten. We eten dus gezond, zonder dat we een bepaald dieet naleven.

Waar
www.danoi.be
“Da Noi” is Italiaans voor “bij ons”. Het is dus in feite letterlijk een kijkje in de keuken bij ons.

Da Noi

Koffie/Thee
Pasqualino was eigenlijk een echte koffiedrinker en dan nog echt van die straffe “ristretto-shots”.  Toen hij Pauline heeft leren kennen, leerde hij ook theedrinken. Dat bevalt goed en nu drinken we elke avond verse gemberthee met citroen.
Pauline is dus een echte theedrinker, maar om 11.00 is het toch tijd voor een cappuccino met iets lekkers erbij. De rest van de dag drinken we groene thee en water. Klinkt saai eigenlijk 😉

Hartig/Zoet
Hartig, hoewel…een zelfgemaakte extra pure chocoladecake die van binnen nog wat zacht is…Who can resist?

Guilty pleasure
Een glaasje wijn! We drinken graag een glaasje wijn en hier in Italië, is het ook niet moeilijk om een echt goede wijn te krijgen voor een goede prijs. We beperken de wijn echter tot het weekend. Een soort zelfbescherming zeg maar 😉

Qua eten, staat er vaak pasta op het menu. Als je dit combineert met een goede olijfolie, verse kleine tomaatjes en basilicum dan is dit hemels! We proberen wel zoveel mogelijk pasta van Kamut of volkoren pasta te eten. Er zijn hier in Italië erg goede soorten te krijgen, die heel smaakvol zijn.

Beste herinnering aan eten
De beste herinneringen zijn de etentjes met vrienden en familie. Ik denk bijvoorbeeld aan de etentjes die we met kerst geven voor de familie, waarbij het elk jaar weer voor elkaar krijgen om rond de 20 man in ons huis te laten eten (aan tafel!, dus niet met bord op schoot of buffetachtige toestanden).

En daarnaast ook de feestjes die we in de zomer geven voor vrienden, familie en zelfs de hele buurt. We hebben een aantal jaren achtereen in onze achtertuin pizzafeestjes georganiseerd, waarbij we voor de hele buurt, pizza`s hebben gebakken in onze houtoven. Ik denk dat we wel 40 pizza`s hebben gebakken!  Een ongelofelijk karwei, en dan praat ik nog niet over de troep die het met zich meebrengt, maar dit soort ervaringen zijn ‘priceless’.

Da Noi

Favoriete kookboek
We zijn geen kookboektypes. We hebben er wel veel, maar dat is meer een soort verzamelhobby. De beste kookboeken zijn eigenlijk de kookboeken waar echt goede basisrecepten in staan. Denk bijvoorbeeld aan de “pentola d`oro” (de gouden pan) of “il cucchiaio d`argento” (de zilveren lepel). Op zich hele saaie kookboeken, zonder plaatjes, maar de basisrecepten zijn top!

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
Qua ingrediënten: een goede olijfolie, knoflook en verse kruiden en producten
Qua gereedschap: een goed koksmes, keukenmachine en onze houtoven die we in België hebben staan.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Live, love, cook!

Voor ons is het streven naar geluk, plezier, genot voor jezelf en je ons doel. Dat is hetgeen voldoening geeft en niet het succes, de perfectie of het streven naar een bepaalde opgelegde norm.

Monday Favorite
Wij vinden de bewustwordingscampagne “40dagenzondervlees’ een erg goede.  Het gaat er niet om dat iedereen nu ineens vegetariër moet worden, maar het gaat er om dat we ons meer bewust moeten worden van het feit dat het stukje vlees of vis op ons bord erge consequenties heeft voor zowel het milieu als het dierenleed. Door met z`n allen een klein beetje bewuster hiermee om te gaan en wat minder vlees en vis te consumeren, kan dit al een enorme positieve impact hebben. www.dagenzondervlees.be

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Mijn beste 9 foto’s van 2017! Ik zie wel dat jullie hier vooral van lekkere dingen houden 😋🙌😍
  • • Counting my blessings •
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❤️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❤️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad 🙈. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet én door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? 😱😧😅
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❤️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze 👆5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit 👆 was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten én ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❤️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website 🙌
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❤️