Inspiratie Reviews

Slowcooked

Slowcooked

Tags:    

Er zijn van die kookboeken waarvan je hoort dat ze binnenkort verschijnen en je dan meteen denkt; die wil ik hebben! Dat is precies wat ik dacht toen ik over het boek Slowcooked hoorde.
Een boek met 100 recepten voor de slowcooker.. zo fijn!
Om het wat toegankelijker te maken hebben ze er ook per recept een uitgebreide beschrijving voor de oven/fornuis bij gedaan. Zo kun je dus altijd slowcooken.

Mijn slowcooker staat zoals ik al in eerdere artikel vermelde al een tijdje bij mij in de kast. Soms maak ik er veel gebruik van en dan vergeet ik hem daarna ook weer een hele tijd. Sinds enkele weken gebruik ik hem weer wat vaker en ik ben toch wel echt fan.
Dit boek geeft me weer heerlijke inspiratie om aan de slag te gaan met de slowcooker!

Slowcooked

Zoals op de foto te zien is het boek opgedeeld in 8 verschillende hoofdstukken. Heel eerlijk, ik heb nog nooit soep, curry of iets zoets in de slowcooker gemaakt dus daar ga ik zeker een keer mee aan de slag.
Ik zal maar meteen even eerlijk bekennen; dit boek zat al helemaal volgeplakt met sticky-notes bij alle recepten die ik een keer wilde gaan maken. Als ik zeg ‘helemaal vol’ dan overdrijf ik niet! Ik denk dat ik er wel 35 uit heb gehaald voordat ik deze foto’s maakte. Heel veel recepten dus die ik een keer wil gaan proberen!

Elk recept in slowcooked is voorzien van een mooie foto. Foto’s waarvan je gaat watertanden doen het altijd goed in boeken want zo krijg je ook echt zin om meteen je keuken in te duiken. Dat is ze trouwens wel gelukt hoor, want ik heb al 4 recepten klaargemaakt uit dit boek. Dat is voor mij stiekem best een uitzondering, want er zijn maar weinig kookboeken waar ik meteen mee aan de slag ga.

Slowcooked

De recepten gebruiken eerlijke en voedzame ingrediënten. Over het algemeen vallen de ingrediëntenlijsten ook mee, het lijkt soms wat veel maar dat komt dan vooral door de kruiden die gebruikt worden. Kruiden die ik overigens gewoon standaard ik mijn keuken heb staan, of anders soms gewoon op gevoel door andere vervang.
Ook wordt er in het hoofdstukje ‘zoet’ geen gebruik gemaakt van geraffineerde suikers. Nog een mooi pluspunt als het aan mij ligt.

 

 

  reactie

 • Silvy 17 maart 2016 Beantwoord

  Ik heb ook net een Slowcooker gekocht 🙂 ik ben heel benieuwd naar de recepten die ik ermee ga kunnen maken.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
 • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
 • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
 • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
 • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
 • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
 • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
 • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!