Groenten Paleo Recepten

Cherry tomatenjam

Cherry tomatenjam

Tags:     

Deze cherry tomatenjam is echt zó lekker.. die wil je eigenlijk al gewoon zo uit het potje snoepen. Uiteraard deel ik graag het recept met jullie, ik zal maar vast verklappen dat het echt super makkelijk is. Een makkelijk recept, maar boordevol smaak. Daar doe ik het voor!

Vorige week werd de Foodybox pasen bij mij thuis bezorgd. In deze box zaten 11 producten waarvan sommige helemaal nieuw voor me waren en andere al bekend. De bloggers die deze box ontvangen worden zo uitgedaagd om een lekker recept te bedenken met 1 of meerdere van de producten.
Zo zaten er ook 2 doosjes met cherry tomaatjes in van Looije. Nu had ik die natuurlijk door een salade kunnen doen, maar dit is echt véééééél lekkerder!

Deze tomatenjam is bijvoorbeeld overheerlijk op je boterham/cracker met kaas. Of bijvoorbeeld bij een sappige biefstuk.. ik kan er genoeg lekkere dingen mee bedenken. Maar laten we met de basis beginnen; het recept voor de jam.

Ik heb trouwens gekozen voor kokosbloesemsuiker in dit recept. Zo past deze ook binnen de paleo levensstijl.
Heb je geen kokosbloesemsuiker in huis? Dan kun je deze uiteraard ook vervangen door gewone witte suiker. Wel zou ik dan 10 gram minder gebruiken.

Cherry tomatenjam

Ingrediënten
– 360 gr cherry tomaatjes
– 1 el appelcider azijn
– 55 gr kokosbloesemsuiker
– 1/4 tl kaneel
– 1/4 tl kardemom
– snuf chilivlokken
– 3 kruidnagels

Bereiding
Snij de cherry tomaatjes door midden.

Doe alle ingrediënten samen in de pan met een snufje zout.

Breng onder regelmatig roeren aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat 30-40 minuten pruttelen tot je een dikke jam hebt.

En nu; op zoek naar de 3 kruidnagels! Het is namelijk het beste als je deze eruit haalt zodat je ze niet per ongeluk op eet.

Bewaar de tomatenjam in een schone en goed afsluitbare glazen pot.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.