Groenten Paleo Recepten

Cherry tomatenjam

Cherry tomatenjam

Tags:     

Deze cherry tomatenjam is echt zó lekker.. die wil je eigenlijk al gewoon zo uit het potje snoepen. Uiteraard deel ik graag het recept met jullie, ik zal maar vast verklappen dat het echt super makkelijk is. Een makkelijk recept, maar boordevol smaak. Daar doe ik het voor!

Vorige week werd de Foodybox pasen bij mij thuis bezorgd. In deze box zaten 11 producten waarvan sommige helemaal nieuw voor me waren en andere al bekend. De bloggers die deze box ontvangen worden zo uitgedaagd om een lekker recept te bedenken met 1 of meerdere van de producten.
Zo zaten er ook 2 doosjes met cherry tomaatjes in van Looije. Nu had ik die natuurlijk door een salade kunnen doen, maar dit is echt véééééél lekkerder!

Deze tomatenjam is bijvoorbeeld overheerlijk op je boterham/cracker met kaas. Of bijvoorbeeld bij een sappige biefstuk.. ik kan er genoeg lekkere dingen mee bedenken. Maar laten we met de basis beginnen; het recept voor de jam.

Ik heb trouwens gekozen voor kokosbloesemsuiker in dit recept. Zo past deze ook binnen de paleo levensstijl.
Heb je geen kokosbloesemsuiker in huis? Dan kun je deze uiteraard ook vervangen door gewone witte suiker. Wel zou ik dan 10 gram minder gebruiken.

Cherry tomatenjam

Ingrediënten
– 360 gr cherry tomaatjes
– 1 el appelcider azijn
– 55 gr kokosbloesemsuiker
– 1/4 tl kaneel
– 1/4 tl kardemom
– snuf chilivlokken
– 3 kruidnagels

Bereiding
Snij de cherry tomaatjes door midden.

Doe alle ingrediënten samen in de pan met een snufje zout.

Breng onder regelmatig roeren aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat 30-40 minuten pruttelen tot je een dikke jam hebt.

En nu; op zoek naar de 3 kruidnagels! Het is namelijk het beste als je deze eruit haalt zodat je ze niet per ongeluk op eet.

Bewaar de tomatenjam in een schone en goed afsluitbare glazen pot.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!