Paleo Recepten Zoet

Paleo appel crumble

appel crumble

Tags:        

Deze appel crumble smaakt altijd lekker, als ontbijt/snack/nagerecht of gewoon zo lekker tussendoor bij een kopje thee. Het is altijd crumble-tijd als je het mij vraagt.
Eerlijk gezegd stond dit gerechtje helemaal niet op de planning.. ik wilde namelijk koekjes maken. Het deeg mislukte, of tenminste; het mislukte voor de koekjes. Maar ik ben niet voor 1 gat te vangen!

Op de foto zie je er maar 3, dat is uiteraard omdat ik er meteen 1 warm uit de oven gegeten heb. Want dan zijn ze toch echt op het allerlekkerst. De andere 3 heb ik trouwens ook zelf soldaat gemaakt, want mijn man was vergeten dat ik deze gemaakt had.. vooral niet aan herinneren maar zelf opsnoepen dus! 🙂

Uiteraard kun je deze crumble maken met fruit dat jij het lekkerst vind of toevallig in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan peer, bosbessen, frambozen, aardbeien, nectarines, pruimen, etc. Of een mix van verschillende soorten fruit, dat is ook altijd een goede keuze. Het beste is wel om voor seizoensfruit te kiezen of bijvoorbeeld fruit uit de diepvries.
Kies je voor fruit uit de diepvries? Ontdooi het dan wel even voordat je het de oven in schuift.

appel crumble

Ingrediënten, voor 4 stuks
– 2 appels
– 100 gr amandelmeel
– 20 gr kokosolie
– 28 gr honing
– 2 tl kaneel
– snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Doe het amandelmeel samen met een snufje zout in een kom en roer door.
Voeg vervolgens de honing en gesmolten kokosolie toe en meng tot je een kruimelig deeg hebt.

Schil de appels en snijd het klokhuis eruit.
Snijd de appels in kleine blokjes en doe in een kommetje.

Meng de appelstukjes met de kaneel.
Verdeel de appelstukjes over 4 bakjes (of 1 grote).

Verdeel hier overheen het kruimeldeeg.

Zet de bakjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip; deze appel crumble is warm echt het allerlekkerst.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)