Paleo Recepten Zoet

Paleo appel crumble

appel crumble

Tags:        

Deze appel crumble smaakt altijd lekker, als ontbijt/snack/nagerecht of gewoon zo lekker tussendoor bij een kopje thee. Het is altijd crumble-tijd als je het mij vraagt.
Eerlijk gezegd stond dit gerechtje helemaal niet op de planning.. ik wilde namelijk koekjes maken. Het deeg mislukte, of tenminste; het mislukte voor de koekjes. Maar ik ben niet voor 1 gat te vangen!

Op de foto zie je er maar 3, dat is uiteraard omdat ik er meteen 1 warm uit de oven gegeten heb. Want dan zijn ze toch echt op het allerlekkerst. De andere 3 heb ik trouwens ook zelf soldaat gemaakt, want mijn man was vergeten dat ik deze gemaakt had.. vooral niet aan herinneren maar zelf opsnoepen dus! 🙂

Uiteraard kun je deze crumble maken met fruit dat jij het lekkerst vind of toevallig in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan peer, bosbessen, frambozen, aardbeien, nectarines, pruimen, etc. Of een mix van verschillende soorten fruit, dat is ook altijd een goede keuze. Het beste is wel om voor seizoensfruit te kiezen of bijvoorbeeld fruit uit de diepvries.
Kies je voor fruit uit de diepvries? Ontdooi het dan wel even voordat je het de oven in schuift.

appel crumble

Ingrediënten, voor 4 stuks
– 2 appels
– 100 gr amandelmeel
– 20 gr kokosolie
– 28 gr honing
– 2 tl kaneel
– snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Doe het amandelmeel samen met een snufje zout in een kom en roer door.
Voeg vervolgens de honing en gesmolten kokosolie toe en meng tot je een kruimelig deeg hebt.

Schil de appels en snijd het klokhuis eruit.
Snijd de appels in kleine blokjes en doe in een kommetje.

Meng de appelstukjes met de kaneel.
Verdeel de appelstukjes over 4 bakjes (of 1 grote).

Verdeel hier overheen het kruimeldeeg.

Zet de bakjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip; deze appel crumble is warm echt het allerlekkerst.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.