Paleo Recepten Zoet

Paleo appel crumble

appel crumble

Tags:        

Deze appel crumble smaakt altijd lekker, als ontbijt/snack/nagerecht of gewoon zo lekker tussendoor bij een kopje thee. Het is altijd crumble-tijd als je het mij vraagt.
Eerlijk gezegd stond dit gerechtje helemaal niet op de planning.. ik wilde namelijk koekjes maken. Het deeg mislukte, of tenminste; het mislukte voor de koekjes. Maar ik ben niet voor 1 gat te vangen!

Op de foto zie je er maar 3, dat is uiteraard omdat ik er meteen 1 warm uit de oven gegeten heb. Want dan zijn ze toch echt op het allerlekkerst. De andere 3 heb ik trouwens ook zelf soldaat gemaakt, want mijn man was vergeten dat ik deze gemaakt had.. vooral niet aan herinneren maar zelf opsnoepen dus! 🙂

Uiteraard kun je deze crumble maken met fruit dat jij het lekkerst vind of toevallig in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan peer, bosbessen, frambozen, aardbeien, nectarines, pruimen, etc. Of een mix van verschillende soorten fruit, dat is ook altijd een goede keuze. Het beste is wel om voor seizoensfruit te kiezen of bijvoorbeeld fruit uit de diepvries.
Kies je voor fruit uit de diepvries? Ontdooi het dan wel even voordat je het de oven in schuift.

appel crumble

Ingrediënten, voor 4 stuks
– 2 appels
– 100 gr amandelmeel
– 20 gr kokosolie
– 28 gr honing
– 2 tl kaneel
– snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Doe het amandelmeel samen met een snufje zout in een kom en roer door.
Voeg vervolgens de honing en gesmolten kokosolie toe en meng tot je een kruimelig deeg hebt.

Schil de appels en snijd het klokhuis eruit.
Snijd de appels in kleine blokjes en doe in een kommetje.

Meng de appelstukjes met de kaneel.
Verdeel de appelstukjes over 4 bakjes (of 1 grote).

Verdeel hier overheen het kruimeldeeg.

Zet de bakjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip; deze appel crumble is warm echt het allerlekkerst.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories