Paleo Recepten Zoet

Paleo appel crumble

appel crumble

Tags:        

Deze appel crumble smaakt altijd lekker, als ontbijt/snack/nagerecht of gewoon zo lekker tussendoor bij een kopje thee. Het is altijd crumble-tijd als je het mij vraagt.
Eerlijk gezegd stond dit gerechtje helemaal niet op de planning.. ik wilde namelijk koekjes maken. Het deeg mislukte, of tenminste; het mislukte voor de koekjes. Maar ik ben niet voor 1 gat te vangen!

Op de foto zie je er maar 3, dat is uiteraard omdat ik er meteen 1 warm uit de oven gegeten heb. Want dan zijn ze toch echt op het allerlekkerst. De andere 3 heb ik trouwens ook zelf soldaat gemaakt, want mijn man was vergeten dat ik deze gemaakt had.. vooral niet aan herinneren maar zelf opsnoepen dus! πŸ™‚

Uiteraard kun je deze crumble maken met fruit dat jij het lekkerst vind of toevallig in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan peer, bosbessen, frambozen, aardbeien, nectarines, pruimen, etc. Of een mix van verschillende soorten fruit, dat is ook altijd een goede keuze. Het beste is wel om voor seizoensfruit te kiezen of bijvoorbeeld fruit uit de diepvries.
Kies je voor fruit uit de diepvries? Ontdooi het dan wel even voordat je het de oven in schuift.

appel crumble

IngrediΓ«nten, voor 4 stuks
– 2 appels
– 100 gr amandelmeel
– 20 gr kokosolie
– 28 gr honing
–Β 2 tl kaneel
– snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

DoeΒ het amandelmeel samen met een snufje zout in een kom en roer door.
Voeg vervolgens de honing en gesmolten kokosolie toe en meng tot je een kruimelig deeg hebt.

Schil de appels en snijd het klokhuis eruit.
Snijd de appels in kleine blokjes en doe in een kommetje.

Meng de appelstukjes met de kaneel.
Verdeel de appelstukjes over 4 bakjes (of 1 grote).

Verdeel hier overheen het kruimeldeeg.

Zet de bakjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip; deze appel crumble is warm echt het allerlekkerst.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros πŸ™‹ 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu πŸ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies πŸͺ staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen Γ©n met suiker πŸ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu Γ©cht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❀️