Ei Paleo Recepten

Gevulde roze eieren

gevulde eieren

Tags:       

Ik weet ik weet, Pasen is alweer voorbij en dan kom ik nu met het recept voor deze roze gevulde eieren. Maar tja, ik vind gewoon dat gevulde eieren altijd kunnen.. het is echt zo’n gerecht dat vroeger standaard bij (familie)feestjes te vinden was, maar tegenwoordig zijn zeΒ iets minder hip.
Eerlijk gezegd; ik vind gevulde eieren lekker! Dus daarom deze mooie gevulde eitjes op deze zondag.

Deze maand doe ik ook weer mee aan de FoodBlogSwap, ik probeer regelmatig mee toe doen omdat ik zo ook weer andere blogs leer kennen. (en andere mensen mij, het is een leuke wisselwerking).
Ik zag het recept voor deze gevulde eitjes op de blog die ik toegewezen kreeg, namelijk: comofthecouch. De roze eieren stonden al langer op mijn to-cook lijstje, dus dat kwam goed uit dat Linda deze op haar website heeft staan!

Nu moet ik alleen wel even eerlijk zeggen dat het roze randje van de eieren bij Linda stukken mooier is, veel internser van kleur. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ik het bietensap net iets te veel met water heb aangelengd. Maar toch wordt ik nog steeds erg vrolijk van deze eitjes!

gevulde eieren

Het originele recept van Linda vind je hier. Ik heb uiteraard enkele aanpassingen gedaan.

IngrediΓ«nten, voor 4 stuks
– 2 eieren
– 1 el mayonaise
– 0,5 tl kerriepoeder
– 0,5 tl paprikapoeder
– snufje zout

IngrediΓ«nten voor het roze randje
– 1 gekookt bietje
– bietensap uit het pakje

Bereiding
Kook beide eieren in 10 minuten gaar. Laat ze schrikken onder ijskoud water, pel ze en leg in een kommetje.

Giet het vocht uit het pakje bietjes inΒ het kommetje.
Snijd in gekookt bietje in stukjes en prak deze (bijvoorbeeld met een pureestamper) en doe ook in het kommetje.
De eieren moeten helemaal onder het bietensap staan. Is dat niet het geval? Voeg dan wat water toe.

Laat de eieren zo minimaal 12 uur staan. (hoe langer hoe verder de kleur erin trekt)

Haal de eieren uit het bietensap en snijd ze in de lengte doormidden met een scherp mes.
Schep de eidooiers eruit.

Doe de eierdooiers in een kommetje samen met de mayonaise, kerrie, paprika en een snufje zout. Prak goed door tot je een egaal mengsel hebt.

Doe de vulling in een spuitzak en spuit in de roze eieren.

Garneer eventueel met wat bieslook.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.