Diner Groenten Recepten

Aubergine-feta ovenschotel

aubergine-feta ovenschotel

Tags:     

Deze aubergine-feta ovenschotel maak ik al een aantal jaren, een stuk of 5 om precies te zijn. Soms maak ik hem een hele tijd niet, tot er iemand komt eten die me er dan weer aan herinnerd. Het begon met een receptje uit een kookboek dat ik uiteindelijk naar een eigen versie heb aangepast. Beetje wisselen hier en daar en het is alleen maar lekkerder geworden!

Feta vind ik sowieso erg lekker, maar dat zal jullie misschien nog niet ontgaan zijn. Deze kaas speelt namelijk regelmatig een hoofdrol op kaasdinsdag. Vandaag mag de feta zijn plekje delen met geitenkaas.

Deze aubergine-feta ovenschotel is een gerecht voor een dagje zonder vlees, maar daar staan dan wel weer 2 verschillende kazen tegenover. Zelfs mijn man, die een echte vleeseter is, mist hierin niet het vlees.
Combineer deze ovenschotel met een frisse salade en je hebt een overheerlijk maal voor 2 personen. Eventueel nog een broodje ernaast en het feest is compleet.

aubergine-feta ovenschotel

Ingrediรซnten, voor 2 personen
– 2 aubergines
– 1 ui
– 1 flinke teen knoflook
– 1 pakje tomato frito
– 1 tl oregano
– 1 tl tijm
– 1 tl rozemarijn
– 175 gr feta
– handvol geraspte geitenkaas (ik gebruikte deze)

Bereiding
Maak de aubergines schoon en snijd in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Bestrooi met zout en laat 20 minuten staan.

Maak ondertussen de tomatensaus;
Snipper de ui en knoflook.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook toe.
Voeg de kruiden toe en laat een minuutje meebakken.
Voeg de tomato frito toe en laat enkele minuten pruttelen, tot de saus iets indikt.

Verwarm je oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).

Dep de aubergines droog met keukenpapier.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill hierin de aubergines.

Legย een laagje aubergines dakpansgewijsย in een ovenschaal.
Verdeel hier overheen een flinke lepel tomatensaus, verbrokkel daar overheen de helft van de fetakaas.

Dek af met de resterende plakjes aubergine. Verdeel hier overheen de resterende tomatensaus.
Verkruimel de andere helft van de fetakaas eroverheen en bestrooi met de geraspte geitenkaas.

Bak de schotel 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  4 reacties

 • Gustaaf 5 april 2016 Beantwoord

  Oh my… Dit ziet er even lekker uit. Alleen een vraagje, kan ik de ui eruit laten. Mijn vriendin kan hier niet tegen (helaas voor mij) en over het algemeen genomen is het een smaakmaker die je nog wel eens uit een recept kan laten, maar ik vraag het altijd maar voor de zekerheid

  • Simone 5 april 2016 Beantwoord

   Ja hoor die kun je best weg laten ๐Ÿ™‚

 • […] en wist dat het nog moeilijk zou worden om iets te kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de aubergine-feta ovenschotel waar ik een eigen draai aan gaf. Ik maakte er een courgetti feta uitvoering van. En de smaak was erg […]

 • […] koken op gevoel ;). Voor meer exacte instructies kan je wat inspiratie vinden via pinterest of op deze paginaย ofย via dit […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediรซnten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
 • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... ๐Ÿ˜‚
 • Whoeiii ๐Ÿฅ’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks ๐ŸŽ‰๐Ÿ™Œ๐Ÿฅ’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. ๐Ÿ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ
 • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder โค๏ธ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜. Wat ligt er op jouw bord?
 • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes ๐Ÿ‘ฉโ€โš•๏ธdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
 • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros ๐Ÿ™‹ ๐Ÿ˜ maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu ๐Ÿ˜‚
 • De lekkerste chocolate chip cookies ๐Ÿช staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen รฉn met suiker ๐Ÿ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
 • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu รฉcht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! โค๏ธ