Paleo Recepten Vis

Geglaceerde zalm

honing-citroen zalm

Tags:      

Geglaceerde zalm is echt zo lekker, je maakt op deze manier de zalm eigenlijk gewoon nog lekkerder dan dat hij al van zichtzelf is. Tijdens het diner op onze trouwdag stond er onder andere geglaceerde zalm op het menu. Uiteraard had ik het recept kunnen vragen (aangezien de kok een goede vriend van ons is), maar ik vond het dan toch leuk om zelf wat te experimenteren.
En wie weet heb ik wel bijna zijn originele recept te pakken!

Dit gerecht laat zich makkelijk combineren met andere gerechten. Lekker bij aardappelen en groenten, maar ook bij een flinke salade. Enne, ga je binnenkort bbq-en? Dan weet ik bijna zeker dat deze het ook goed doet op de bbq. (laat dan wel de sausjes achterwege, want deze geglaceerde zalm heeft echt geen extra sausje nodig)

Kies in de winkel wel altijd voor wilde zalm, zeker niet voor de gekweekte variant! Deze is namelijk niet alleen qua smaak veel beter, ze bevatten ook beduidend meer goede voedingsstoffen.
Nog zo’n voordeel; de wilde zalm hoeft niet te worden bijgekleurd omdat hij anders grijs is…

honing-citroen zalm

IngrediΓ«nten, voor 2 personen
– 2 zalmmoten
– 1Β el verse citroensap
– 1 el olijfolie
– 1,5 tl honing
– 1 tl citroenrasp
– zout en peper

Bereiding
Meng de citroensap, olijfolie, honing en citroenrasp in een kommetje met een snufje zout.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed warm is leg je hierin de zalmmoten.

Kwast de bovenkant van de zalmmoten royaal in met de marinade en bestrooi met wat versgemalen peper.

Draai de zalmmoten na enkele minuten om en kwast ze weer royaal in met de marinade, bestrooi ook deze kant met wat versgemalen peper.

Bak de zalmmoten tot ze mooi gaar zijn.

Draai je ze tussentijds nog een keer? Kwast ze dan weer in met de marinade.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen πŸ˜πŸ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen πŸ‘
  • Yes πŸ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❀️
  • Deze pizza met halloumi Γ¨n rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in πŸ•dan moet je zeker deze maken πŸ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit πŸŽπŸπŸŠπŸ†πŸ₯•πŸ₯’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken πŸ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! πŸ™Œ 😍 ❀️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediΓ«nten voor nodig πŸ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.