Paleo Recepten Vis

Geglaceerde zalm

honing-citroen zalm

Tags:      

Geglaceerde zalm is echt zo lekker, je maakt op deze manier de zalm eigenlijk gewoon nog lekkerder dan dat hij al van zichtzelf is. Tijdens het diner op onze trouwdag stond er onder andere geglaceerde zalm op het menu. Uiteraard had ik het recept kunnen vragen (aangezien de kok een goede vriend van ons is), maar ik vond het dan toch leuk om zelf wat te experimenteren.
En wie weet heb ik wel bijna zijn originele recept te pakken!

Dit gerecht laat zich makkelijk combineren met andere gerechten. Lekker bij aardappelen en groenten, maar ook bij een flinke salade. Enne, ga je binnenkort bbq-en? Dan weet ik bijna zeker dat deze het ook goed doet op de bbq. (laat dan wel de sausjes achterwege, want deze geglaceerde zalm heeft echt geen extra sausje nodig)

Kies in de winkel wel altijd voor wilde zalm, zeker niet voor de gekweekte variant! Deze is namelijk niet alleen qua smaak veel beter, ze bevatten ook beduidend meer goede voedingsstoffen.
Nog zo’n voordeel; de wilde zalm hoeft niet te worden bijgekleurd omdat hij anders grijs is…

honing-citroen zalm

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 zalmmoten
– 1 el verse citroensap
– 1 el olijfolie
– 1,5 tl honing
– 1 tl citroenrasp
– zout en peper

Bereiding
Meng de citroensap, olijfolie, honing en citroenrasp in een kommetje met een snufje zout.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed warm is leg je hierin de zalmmoten.

Kwast de bovenkant van de zalmmoten royaal in met de marinade en bestrooi met wat versgemalen peper.

Draai de zalmmoten na enkele minuten om en kwast ze weer royaal in met de marinade, bestrooi ook deze kant met wat versgemalen peper.

Bak de zalmmoten tot ze mooi gaar zijn.

Draai je ze tussentijds nog een keer? Kwast ze dan weer in met de marinade.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.