Paleo Recepten Vis

Geglaceerde zalm

honing-citroen zalm

Tags:      

Geglaceerde zalm is echt zo lekker, je maakt op deze manier de zalm eigenlijk gewoon nog lekkerder dan dat hij al van zichtzelf is. Tijdens het diner op onze trouwdag stond er onder andere geglaceerde zalm op het menu. Uiteraard had ik het recept kunnen vragen (aangezien de kok een goede vriend van ons is), maar ik vond het dan toch leuk om zelf wat te experimenteren.
En wie weet heb ik wel bijna zijn originele recept te pakken!

Dit gerecht laat zich makkelijk combineren met andere gerechten. Lekker bij aardappelen en groenten, maar ook bij een flinke salade. Enne, ga je binnenkort bbq-en? Dan weet ik bijna zeker dat deze het ook goed doet op de bbq. (laat dan wel de sausjes achterwege, want deze geglaceerde zalm heeft echt geen extra sausje nodig)

Kies in de winkel wel altijd voor wilde zalm, zeker niet voor de gekweekte variant! Deze is namelijk niet alleen qua smaak veel beter, ze bevatten ook beduidend meer goede voedingsstoffen.
Nog zo’n voordeel; de wilde zalm hoeft niet te worden bijgekleurd omdat hij anders grijs is…

honing-citroen zalm

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 zalmmoten
– 1 el verse citroensap
– 1 el olijfolie
– 1,5 tl honing
– 1 tl citroenrasp
– zout en peper

Bereiding
Meng de citroensap, olijfolie, honing en citroenrasp in een kommetje met een snufje zout.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed warm is leg je hierin de zalmmoten.

Kwast de bovenkant van de zalmmoten royaal in met de marinade en bestrooi met wat versgemalen peper.

Draai de zalmmoten na enkele minuten om en kwast ze weer royaal in met de marinade, bestrooi ook deze kant met wat versgemalen peper.

Bak de zalmmoten tot ze mooi gaar zijn.

Draai je ze tussentijds nog een keer? Kwast ze dan weer in met de marinade.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)