Paleo Recepten Vis

Geglaceerde zalm

honing-citroen zalm

Tags:      

Geglaceerde zalm is echt zo lekker, je maakt op deze manier de zalm eigenlijk gewoon nog lekkerder dan dat hij al van zichtzelf is. Tijdens het diner op onze trouwdag stond er onder andere geglaceerde zalm op het menu. Uiteraard had ik het recept kunnen vragen (aangezien de kok een goede vriend van ons is), maar ik vond het dan toch leuk om zelf wat te experimenteren.
En wie weet heb ik wel bijna zijn originele recept te pakken!

Dit gerecht laat zich makkelijk combineren met andere gerechten. Lekker bij aardappelen en groenten, maar ook bij een flinke salade. Enne, ga je binnenkort bbq-en? Dan weet ik bijna zeker dat deze het ook goed doet op de bbq. (laat dan wel de sausjes achterwege, want deze geglaceerde zalm heeft echt geen extra sausje nodig)

Kies in de winkel wel altijd voor wilde zalm, zeker niet voor de gekweekte variant! Deze is namelijk niet alleen qua smaak veel beter, ze bevatten ook beduidend meer goede voedingsstoffen.
Nog zo’n voordeel; de wilde zalm hoeft niet te worden bijgekleurd omdat hij anders grijs is…

honing-citroen zalm

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 zalmmoten
– 1 el verse citroensap
– 1 el olijfolie
– 1,5 tl honing
– 1 tl citroenrasp
– zout en peper

Bereiding
Meng de citroensap, olijfolie, honing en citroenrasp in een kommetje met een snufje zout.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed warm is leg je hierin de zalmmoten.

Kwast de bovenkant van de zalmmoten royaal in met de marinade en bestrooi met wat versgemalen peper.

Draai de zalmmoten na enkele minuten om en kwast ze weer royaal in met de marinade, bestrooi ook deze kant met wat versgemalen peper.

Bak de zalmmoten tot ze mooi gaar zijn.

Draai je ze tussentijds nog een keer? Kwast ze dan weer in met de marinade.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!