Body Gezondheid Inspiratie

Lunchen zonder boterham

lunchen zonder boterham

Tags:     

Dat we in Nederland veel brood eten, dat wisten we al. Veel mensen nemen elke dag een aantal boterhammen mee voor de lunch. Kinderen, volwassen.. iedereen neemt een boterhammetje mee naar school/werk. Het is natuurlijk een gemakkelijke keuze, want die boterham eet je makkelijk onderweg, op school of achter de computer. Doordat het zo gemakkelijk is, is het in Nederland een populaire keuze.

In andere landen, zoals bijvoorbeeld Italië, Portugal of Spanje, is het normaal dat je tussen de middag naar huis of buiten de deur gaat om uitgebreid te eten. Daar wordt vaak gekozen voor een heerlijk maal zodat je de rest van de dag weer vol energie ertegen aan kan.

Dus waarom zou je elke dag kiezen voor brood met beleg? Waarom niet kiezen voor wat afwisseling en af en toe eens een heerlijke salade, soep, wrap of iets anders lekkers meenemen? Ik kan je garanderen, mensen zullen hun ogen uitkijken als je elke dag weer iets anders lekkers uit je tas haalt! Opeens lijkt die boterham toch niet zo aantrekkelijk meer..

Goed, een lunch zonder boterham kost je misschien wel iets meer tijd. Je moet nu de dag van te voren wat meer nadenken over wat je gaat meenemen en het wellicht al klaarmaken. Mijn lunch de avond van tevoren klaarmaken heeft mijn voorkeur, want dan hoef ik het ’s ochtends niet meer klaar te maken en kan ik het zo in mijn tas stoppen. Dat scheelt me ’s ochtends weer wat tijd en deze tijd is me kostbaar.

Nog makkelijker, kook de avond van tevoren wat extra’s. Dit kan je dan of meenemen als lunch of verwerken in je lunch.

5 x lunchen zonder bammetje

Pannenkoeken
Pannenkoeken als lunch zorgt voor een waar feestje. Je kunt ze bakken van boekweit-, amandel-, tarwe-, of havermeel. Of wat denk je van heerlijke banaanpannenkoeken? Bak je pannenkoeken met een topping naar keuze. Natuurlijk kun je hierin kiezen voor een zoete of hartige variant; bak dan pannenkoeken en neem wat rucola, geitenkaas of andere toppings mee. (bacon of vers fruit zijn mijn absolute favorieten)

lunchen zonder boterham

Wraps
Gevulde wraps zijn heerlijk, probeer dan wel te kiezen voor de volkoren variant. Beleg ze bijvoorbeeld met roomkaas/hummus, zalm/kipfilet en rucola; rol ze op, snijd doormidden en klaar is je heerlijke lunch.

Salades
Een salade daar kun je echt alle kanten mee op! Maak bijvoorbeeld een salade met een restje pasta, rijst of quinoa van de avond ervoor. Een groene salade is natuurlijk ook heerlijk, vul deze bijvoorbeeld aan met een gekookt ei, zalm, tonijn, kipfilet, rauwkost of ander lekkers. Echt de keuze is reuze! Wil je graag een dressing over je salade? Neem deze dan apart mee, zo blijft je salade fris en knapperig.

frittata paprika courgette

Quiche/Frittata
Een goed gevulde quiche is ook koud heerlijk. Quiches kun je maken met verschillende soorten vullingen, kies vooral wat jij het lekkerste vind en gebruik je restjes. Heb je liever een tarwe/glutenvrije lunch, maak er dan een frittata of eimuffins van. Eet je er graag iets bij, kies dan voor en frisse groene salade.

Soep
Een heerlijke warme lunch om mee te nemen. Heb je geen magnetron op het werk om je soep op te warmen? Kies dan voor een thermosfles/beker. Als je hier ’s ochtends je gloeiend hete soep in doet is deze tegen het middaguur nog warm.


 

Sommige van bovenstaande ideeën kun je natuurlijk niet meenemen in een plastic zakje.
Maar tegenwoordig zijn er veel merken op de markt die de mooiste lunchboxen aanbieden! En zeg nou eerlijk, het smaakt toch eigenlijk ook veel lekkerder als het is een mooie verpakking zit?

Enkele van mijn favorieten om mijn lunch in mee te nemen zijn

Boho-Tiffin
Bezoek hier de website van Boho-Tiffin
Lunchboxen met 3 stapelbare bakjes die verkrijgbaar zijn met verschillende prints. Ideaal voor het meenemen van verschillende gerechten!
Niet alleen handig, maar ook nog eens mooi om te zien.

Lunchbots
o.a. verkrijgbaar bij Puur Mieke
Biedt verschillende lunchboxen van rvs. Ze hebben handige boxen met 1 vak, maar ook boxen met meerdere vakjes zodat je de verschillende ingrediënten gescheiden kan houden.
Lunchbots biedt ook een thermoscontainer aan waarin je warme gerechten minimaal 4 uur warm blijven, het grootste voordeel van de thermoscontainers; deze zijn lekvrij.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Op zoek naar een lekker lunchrecept? 🙌 Deze omelet met groene asperges is zo’n gerechtje dat echt overheerlijk is en waar je een paar uur op vooruit kunt. Een echt feestje 🎉 op je bord als je het mij vraagt.
.
Link in bio en stories.
.
#lunch #lunchen #omelet #omelette #egg #eggs #asperges #asparagus #groeneasperges #greenasparagus #feta #fetacheese #gezond #gezondeten #eathealthy #healthy #healthyfood #koolhydraatarm #lowcarb #foodie #foodquotesnl
  • Deze eiersalade zonder mayonaise is de laatste tijd weer een erg goed bezocht receptje 🙌. Hij is dan ook erg lekker ❤️! Heb jij hem al gemaakt?
.
Link in bio.
.
#eieren #eiersalade #griekseyoghurt #eggsalad #sandwich #boterham #ontbijt #breakfast #lunch #heerlijk #delicious #healthy #healthyfood #gezondeten #gezondontbijt #gezondleven #gezondrecept #koolhydraatarm #foodie #foodphotography #foodquotesnl
  • Zo 👆ging dat gisteren toen ik mijn eerste oester proefde 😂. Zoals je wel kunt zien durfde ik eigenlijk niet echt én ik vond het ook echt echt echt NIET lekker 😬! Maar uiteindelijk door aanmoediging van m’n mede bloggers tóch met heel veel moeite doorgeslikt 😂.
Verder was het een hele gezellige dag hoor met de meiden 😂🙈😘. Enne, Thanks voor het filmen van deze hilarische actie!
@eindhovensrondje @drnknnl @thehappyfinancial @mamasvaneindhoven @fabtasticworld .
.
#oester #oesters #oysters #firsts #firsttimeeatingoysters #eerstekeeroesterseten #voorallesiseeneerstekeer #nietlekker #neebedankt #eindhoven #eindhovencity #downtown #downtowngourmetmarket #eindhovencaptured #cfood #cfoodeindhoven #eindhovensrondje #thanksladies #foodie #foodquotesnl
  • Ik ben fan van een lekkere en frisse smoothie ❤️ maar helemaal met deze warme dagen 🙌. Ik maakte deze bosvruchten smoothie met @optimel Griekse stijl yoghurt kers. Superlekker én het vult goed 🙌.
.
In mijn stories deel ik het recept!
.
#smoothie #voeltgoed #ontbijt #breakfast #bosvruchten #forrestfruit #yoghurt #delicious #heerlijk #goedbeginvandedag #gezond #gezondeten #gezondontbijt #healthy #healthyfood #foodie #foodquotesnl #ad
  • Hoe zorg jij dat je genoeg vezels binnenkrijgt? Je vindt ze in verschillende producten zoals 🥕🍎🍞. De voordelen van vezels, proteïne en omega-3 daar vertel ik wat meer over op m’n website! Wist je dat er repen bestaan met deze extraatjes?
.
Directe link naar het artikel in m’n bio.
.
📸: @maritlemmensphotography .
.
#vezels #proteine #omega3 #brood #volkoren #volkorenbrood #groente #fruit #eatnatural #barswithbenefits #kitchen #keuken #ontbijt #ontbijtje #eieren #roomboter #photoshoot #memyselfandi #foodie #foodquotesnl
  • Ik stap echt helemaal (!!) uit m’n comfortzone! Ik ben namelijk uitgenodigd voor de castingdag van Heel Holland Bakt 🙌😬🎉.
Onwijs spannend, leuk en nog veel meer tegelijk. Maar jullie snappen dat ik m’n uiterste best ga doen om uiteindelijk in de tent te staan! 💪❤️🙌.
.
#taart #dripcake #botercreme #botercremetaart #chocolade #chocolate #aardbeien #strawberries #snack #treat #heelhollandbakt #castingdag #foodie #foodquotesnl
  • Zin in iets lekkers met maar 5 ingrediënten? 🙌 Dan wil je deze quesadilla’s! Ik ben een echt kaasmeisje 🧀 en heb altijd verschillende soorten kaas in de koelkast liggen. Tijd om er weer wat lekkers mee te koken!
.
Link naar website in bio.
.
#quesadillas #quesadilla #texmex #mexicaans #mexicaansekeuken #mexicaansetosti #bonen #mais #kaas #kaasmeisje #cheese #kaaskop #diner #lunch #foodie #gezondeten #healthy #foodphotography #foodquotesnl
  • Fijne zondag! Hier 👆 drink ik een heerlijke shake van @fiveguysnl 😍, chocolade want dat is dan toch echt mijn favoriet 🙌. Uiteraard aten we ook nog een burger! Erg lekker en zeker een aanrader als je een keer in Eindhoven bent.
En nu aan de salade en fruit, alles draait om de balans toch?! 😂 (overigens is deze foto ongeveer 2 weken geleden gemaakt).
.
#fiveguys #fiveguysnl #fiveguysmilkshake #milkshake #chocolate #chocolade #chocolademilkshake #eindhoven #eindhovencity #ehv #040 #itsme #balans #snack #treat #shake #foodie #foodblogger #foodquotesnl