Recepten Zoet

Nutella rondjes

Nutella rondjes

Tags:      

Deze nutella rondjes zijn een lekker zondags receptje, want; je hebt maar 3 ingrediënten nodig! Veel makkelijker kan ik het eigenlijk niet maken vandaag. Bladerdeeg, nutella (of andere notenpasta) en 1 ei in huis? Dan kun je nu de keuken induiken en dan heb je straks iets lekkers te snoepen bij de thee/koffie.

Het draaien en oprollen van deze koekjes is helemaal niet moeilijk, maar geeft wel net dat extra effect aan deze bladerdeeg hapjes. Bij de bereiding heb ik stap-voor-stap foto’s geplaatst van hoe je dit doet.
Het enige waar je even rekening moet houden is dat je vingers uiteindelijk helemaal onder de nutella zullen zitten 🙂

Nutella rondjes

Ingrediënten, voor 8 koekjes
– 2 el nutella
– 1 pakje vers bladerdeeg van Tante Fanny
– 1 ei

Bereiding
Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast zodat deze wat zachter kan worden.
Rol het bladerdeeg uit.

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius (hetelucht).
Zet een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

Smeer de nutella op 1 helft van het bladerdeeg en laat een randje van een halve centimeter vrij.
nutella rondjes 1

 

 

 

 

 

Klap het bladerdeeg dicht en druk de randjes met je vingers aan.
nutella rondjes 2

 

 

 

 

 

Snijd repen van ongeveer 1,5 cm breed.
nutella rondjes 3

Neem beide uiteindes van een reep vast en draai deze in tegenovergestelde richting.
nutella rondjes 4

Rol vervolgens de reep op en druk het uiteinde een beetje vast. Leg de rolletjes op de bakplaat.
nutella rondjes 5

Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de koekjes met een beetje ei.

Bak de nutella rondjes in 15-20 minuten gaar in de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)