Diner Ei Groenten Hartige snacks Recepten

Spinazie-kaasballetjes

spinazie-kaasballetjes

Tags:     

Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker. Zo aten wij er enkele bij het avondeten en nam ik er een paar mee voor bij de lunch de volgende dag.
Deze balletjes zijn een mooie toevoeging aan het rijtje kaasrecepten op de kaasdinsdag.

Standaard als ik een nieuw gerecht maak vraag ik aan manlief of het blogwaardig is. Want dat ik iets lekker vind betekend natuurlijk niet automatisch dat iedereen het daarmee eens is.
Meestal zegt hij gelukkig dat het erg lekker is, maar soms krijg ik ook wel eens “mwah” als antwoord.. dan weet ik dat ik nog even verder moet sleutelen aan het recept.
Deze balletjes waren gelukkig in 1 keer super goed gelukt!

Dit receptje maakte ik met kaas die ik opgestuurd kreeg van ‘De lekkerste kaas’, het is een speciale kruidige kaas die echt boordevol smaak zit; heublume kaas. Een kaasje waar ik zelf echt nog nooit van gehoord had voordat ik met deze webwinkel in aanraking kwam.
Nou ik heb zeker iets gemist hoor! Deze kaas wordt gerijpt met de kruiden in de korst, deze geven de kaas een overheerlijke smaak.

spinazie-kaasballetjes

Ingrediënten, voor ongeveer 12 balletjes
– 230 gr spinazie
– 80 gr panko
– 3 eieren
– 65 gr geraspte kaas
– 1 takje verse rozemarijn

Bereiding
Hak de spinazie fijn.
Verhit een wok op middelhoog vuur en bak hierin de spinazie. Doe de spinazie (als deze gaar is) in een vergiet.

Verhit ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn.

Knijp zoveel mogelijk water uit de spinazie en doe in een kom.
Voeg de eieren, panko, geraspte kaas, rozemarijn en een snuf zout en peper toe.
Roer goed door met een vork tot je een egaal mengsel hebt.

Vorm balletjes van het mengsel (iets kleiner dan een golfbal) en leg deze op het bakpapier.

Bak de balletjes in het midden van de oven in 20-25 goudbruin en gaar.

    2 reacties

  • Herma de Bruyn 12 april 2016 Beantwoord

    Ik heb nog nooit van panko gehoord, wat is dat?

    • Simone 12 april 2016 Beantwoord

      Hi herma, Panko is een soort broodkruim. Te vinden bij het Aziatische gedeelte in de supermarkt.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!