Diner Ei Groenten Hartige snacks Recepten

Spinazie-kaasballetjes

spinazie-kaasballetjes

Tags:     

Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker. Zo aten wij er enkele bij het avondeten en nam ik er een paar mee voor bij de lunch de volgende dag.
Deze balletjes zijn een mooie toevoeging aan het rijtje kaasrecepten op de kaasdinsdag.

Standaard als ik een nieuw gerecht maak vraag ik aan manlief of het blogwaardig is. Want dat ik iets lekker vind betekend natuurlijk niet automatisch dat iedereen het daarmee eens is.
Meestal zegt hij gelukkig dat het erg lekker is, maar soms krijg ik ook wel eens “mwah” als antwoord.. dan weet ik dat ik nog even verder moet sleutelen aan het recept.
Deze balletjes waren gelukkig in 1 keer super goed gelukt!

Dit receptje maakte ik met kaas die ik opgestuurd kreeg van ‘De lekkerste kaas’, het is een speciale kruidige kaas die echt boordevol smaak zit; heublume kaas. Een kaasje waar ik zelf echt nog nooit van gehoord had voordat ik met deze webwinkel in aanraking kwam.
Nou ik heb zeker iets gemist hoor! Deze kaas wordt gerijpt met de kruiden in de korst, deze geven de kaas een overheerlijke smaak.

spinazie-kaasballetjes

IngrediΓ«nten, voor ongeveer 12 balletjes
– 230 gr spinazie
– 80 gr panko
– 3 eieren
– 65 gr geraspte kaas
– 1 takje verse rozemarijn

Bereiding
Hak de spinazie fijn.
Verhit een wok op middelhoog vuur en bak hierin de spinazie. Doe de spinazie (als deze gaar is) in een vergiet.

Verhit ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn.

Knijp zoveel mogelijk water uit de spinazie en doe in een kom.
Voeg de eieren, panko, geraspte kaas, rozemarijn en een snuf zout en peper toe.
Roer goed door met een vork tot je een egaal mengsel hebt.

Vorm balletjes van het mengsel (iets kleiner dan een golfbal) en leg deze op het bakpapier.

Bak de balletjes in het midden van de oven in 20-25 goudbruin en gaar.

    2 reacties

  • Herma de Bruyn 12 april 2016 Beantwoord

    Ik heb nog nooit van panko gehoord, wat is dat?

    • Simone 12 april 2016 Beantwoord

      Hi herma, Panko is een soort broodkruim. Te vinden bij het Aziatische gedeelte in de supermarkt.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen πŸ˜πŸ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen πŸ‘
  • Yes πŸ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❀️
  • Deze pizza met halloumi Γ¨n rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in πŸ•dan moet je zeker deze maken πŸ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit πŸŽπŸπŸŠπŸ†πŸ₯•πŸ₯’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken πŸ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! πŸ™Œ 😍 ❀️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediΓ«nten voor nodig πŸ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.