Groenten Paleo Recepten

Frisse rode kool rauwkost

rode kool rauwkost

Tags:      

Deze frisse rode kool rauwkost is een lekker en erg makkelijk te combineren bijgerecht. Hij smaakt zowel in de winter of zomer goed en is op zichzelf lekker maar ook door een salade. Of wellicht ga je binnenkort voor het eerst de BBQ weer van stal halen, dan zou ik het wel weten!

Deze rode kool rauwkost krijg je regelmatig bij een Turks restaurant/eethuis. Zowel hier in Nederland als in Turkije zelf. Het eerste wat ik dan altijd doe is de rode kool eten, omdat het meestal echt maar een klein onderdeel is van de salade ben ik daar helaas altijd zo mee klaar.
Dus ik vond het tijd om zelf eens wat te gaan experimenteren zodat ik deze rauwkost voortaan gewoon zelf op tafel kan toveren en er zoveel van kan eten als ik wil.

Het is een makkelijk gerechtje om te maken. Wel zou ik je willen aanraden om hem de dag van tevoren te maken, hij is namelijk echt het aller lekkerste als hij minimaal 1 dag gestaan heeft.

rode kool rauwkost

Ingrediënten
– halve rode kool
– 1 citroen
– 50 ml olijfolie
– zout

Bereiding
Snijd de rode kool in dunne reepjes.

Doe de rode kool in een vergiet en strooi er 1 eetlepel zout overheen.
Gebruik je handen en knijp een aantal keer goed in de rode kool reepjes.
Laat de rode kool een uur staan.

Houd het vergiet even onder de kraan zodat het meeste zout van de rode kool spoelt.
Schud een aantal keer want we willen zo min mogelijk overtollig water.
Doe de rode kool in een schaal.

Pers de citroen uit.

Giet het citroensap, de olijfolie en 1 tl zout over de rode kool.
Schep goed door en laat minimaal 1 uur staan.

Deze rauwkost is de volgende dag het lekkerst.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)