Groenten Lunch Ontbijt Recepten

Zoete aardappelfrittata uit de slowcooker

zoete aardappelfrittata slowcooker

Tags:    

Deze zoete aardappelfrittata uit de slowcooker vraagt maar weinig voorbereidend werk. Het is eigenlijk vooral de slowcooker die het werk doet. Zoete aardappel raspen, ingrediënten mengen en dan 2 uurtjes wachten. Super makkelijk dus!
Dit gerecht is heerlijk als ontbijt, lunch of bij het diner en smaakt zowel warm als koud lekker.

Toevallig had ik het vorige week nog met iemand over de slowcooker en hoe handig deze wel niet is. Bij mij is het een apparaat wat ik vaak vergeet omdat het niet standaard op het aanrecht staat.
Super zonde eigenlijk want je kunt er zoveel mee! Daarom verschijnen er tegenwoordig steeds meer gerechtjes uit de slowcooker hier op de website. Ik merk namelijk dat deze receptjes altijd goed bezocht worden en dat is voor mij een extra stok achter de deur om er vaker mee te koken.

Doordat ik amandelmeel toe heb gevoegd aan de ingrediënten wordt het een stuk vaster, het gaat bijna richting een rösti.

zoete aardappelfrittata slowcooker

Ingrediënten
– 300 gr zoete aardappel
– 3 eieren
– 30 gr amandelmeel
– 30 gr extra belegen kaas, geraspt (ik gebruikte deze)
– 1 tl olie
– zout en peper

Bereiding
Schil de zoete aardappel en rasp deze grof.

Breek de eieren boven een kom en mix ze luchtig met een garde.
Voeg een snufje zout en peper toe en mix nog een keer.

Meng de geraspte aardappelen met de eieren, amandelmeel, geraspte kaas en de olie.

Doe het mengsel in de slowcooker en gebruik de bolle kant van een lepel om de bovenkant glad te maken.

Bak de frittata 2 uur op high.

Leg een bord op de bovenkant van de slowcooker en draai deze tegelijk met de losse binnenpan om.

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.