Recepten Zoet

Appel-citroen cupcakes

appel-citroen cupcakes

Tags:       

Deze appel-citroen cupcakes zijn een lekkere en verassend frisse lekkernij voor bij de koffie/thee. De citroen geeft namelijk echt een heerlijke smaak aan de cupcakes zonder te overheersen.

Deze cupcakes zijn verrassend snel en makkelijk te maken. Dat geldt over het algemeen bij veel baksels; het is een kwestie van de juiste verhoudingen ivan ingrediënten.
Vervang vooral eens de appel en citroen door andere ingrediënten zoals chocolade, noten, kaneel, ander fruit etc etc. je kunt er echt vele kanten mee op.

Deze maand doe ik ook weer mee aan de foodblogswap en ik kreeg het blog kookidee toegewezen. Een blog die ik zelf nog niet kende dus dat maakt het dan altijd extra leuk.
Ik besloot weer eens voor een zoet baksel te gaan en daar rolden al snel deze cupcakes uit.
Uiteraard heb ik het recept wel aangepast, zo gebruik ik minder citroen en heb ik de walnoten achterwege gelaten. Daarnaast moesten mijn cupcakes ook wel een stukje langer in de oven.
Het originele recept kun je hier lezen.

appel-citroen cupcakes

Ingrediënten, voor 10 cupcakes
– 125 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 125 gr suiker
– 125 gr bloem
– 4 gr bakpoeder
– 2 eieren
– 2 el melk
– 1 grote appel
– halve citroen

Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden Celsius (hetelucht).

Doe de boter in een kom en mix luchtig met een handmixer.

Voeg de suiker toe en mix weer goed door.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot je een egaal romig mengsel hebt.

Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix door tot een egaal beslag.
Voeg de melk toe en mix goed door.

Schil de appel en snijd het klokhuis er uit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Rasp de schil van de citroen.

Spatel de stukjes appel en citroenrasp door het beslag.

Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en bak in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)