Recepten Zoet

Appel-citroen cupcakes

appel-citroen cupcakes

Tags:       

Deze appel-citroen cupcakes zijn een lekkere en verassend frisse lekkernij voor bij de koffie/thee. De citroen geeft namelijk echt een heerlijke smaak aan de cupcakes zonder te overheersen.

Deze cupcakes zijn verrassend snel en makkelijk te maken. Dat geldt over het algemeen bij veel baksels; het is een kwestie van de juiste verhoudingen ivan ingrediรซnten.
Vervang vooral eens de appel en citroen door andere ingrediรซnten zoals chocolade, noten, kaneel, ander fruit etc etc. je kunt er echt vele kanten mee op.

Deze maand doe ik ook weer mee aan de foodblogswap en ik kreeg het blog kookidee toegewezen. Een blog die ik zelf nog niet kende dus dat maakt het dan altijd extra leuk.
Ik besloot weer eens voor een zoet baksel te gaan en daar rolden al snel deze cupcakes uit.
Uiteraard heb ik het recept wel aangepast, zo gebruik ik minder citroen en heb ik de walnoten achterwege gelaten. Daarnaast moesten mijn cupcakes ook wel een stukje langer in de oven.
Het originele recept kun je hier lezen.

appel-citroen cupcakes

Ingrediรซnten, voor 10 cupcakes
– 125 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 125 gr suiker
– 125 gr bloem
– 4 gr bakpoeder
– 2 eieren
– 2 el melk
– 1 grote appel
– halve citroen

Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden Celsius (hetelucht).

Doe de boter in een kom en mix luchtig met een handmixer.

Voeg de suiker toe en mix weer goed door.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot je een egaal romig mengsel hebt.

Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix door tot een egaal beslag.
Voeg de melk toe en mix goed door.

Schil de appel en snijd het klokhuis er uit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Rasp de schil van de citroen.

Spatel de stukjes appel en citroenrasp door het beslag.

Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en bak in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in mโ€™n stories delen ๐Ÿ‘
  • Yes ๐Ÿ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker ๐Ÿ˜.
.
De directe link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart ๐Ÿ˜ , ik denk dat ik nog een stukje pak ๐Ÿ˜
  • Wow! ๐Ÿ˜ Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! โค๏ธ
  • Deze pizza met halloumi รจn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in ๐Ÿ•dan moet je zeker deze maken ๐Ÿ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit ๐ŸŽ๐Ÿ๐ŸŠ๐Ÿ†๐Ÿฅ•๐Ÿฅ’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken ๐Ÿ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ˜ โค๏ธDeze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediรซnten voor nodig ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.