Recepten Zoet

Appel-citroen cupcakes

appel-citroen cupcakes

Tags:       

Deze appel-citroen cupcakes zijn een lekkere en verassend frisse lekkernij voor bij de koffie/thee. De citroen geeft namelijk echt een heerlijke smaak aan de cupcakes zonder te overheersen.

Deze cupcakes zijn verrassend snel en makkelijk te maken. Dat geldt over het algemeen bij veel baksels; het is een kwestie van de juiste verhoudingen ivan ingrediënten.
Vervang vooral eens de appel en citroen door andere ingrediënten zoals chocolade, noten, kaneel, ander fruit etc etc. je kunt er echt vele kanten mee op.

Deze maand doe ik ook weer mee aan de foodblogswap en ik kreeg het blog kookidee toegewezen. Een blog die ik zelf nog niet kende dus dat maakt het dan altijd extra leuk.
Ik besloot weer eens voor een zoet baksel te gaan en daar rolden al snel deze cupcakes uit.
Uiteraard heb ik het recept wel aangepast, zo gebruik ik minder citroen en heb ik de walnoten achterwege gelaten. Daarnaast moesten mijn cupcakes ook wel een stukje langer in de oven.
Het originele recept kun je hier lezen.

appel-citroen cupcakes

Ingrediënten, voor 10 cupcakes
– 125 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 125 gr suiker
– 125 gr bloem
– 4 gr bakpoeder
– 2 eieren
– 2 el melk
– 1 grote appel
– halve citroen

Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden Celsius (hetelucht).

Doe de boter in een kom en mix luchtig met een handmixer.

Voeg de suiker toe en mix weer goed door.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot je een egaal romig mengsel hebt.

Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix door tot een egaal beslag.
Voeg de melk toe en mix goed door.

Schil de appel en snijd het klokhuis er uit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Rasp de schil van de citroen.

Spatel de stukjes appel en citroenrasp door het beslag.

Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en bak in ongeveer 30 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.