Aubergine-feta ovenschotel

aubergine-feta ovenschotel

Deze aubergine-feta ovenschotel maak ik al een aantal jaren, een stuk of 5 om precies te zijn. Soms maak ik hem een hele tijd niet, tot er iemand komt eten die me er dan weer aan herinnerd. Het begon met een receptje uit een kookboek dat ik uiteindelijk naar een eigen versie heb aangepast. Beetje wisselen hier en daar en het is alleen maar lekkerder geworden!

Feta vind ik sowieso erg lekker, maar dat zal jullie misschien nog niet ontgaan zijn. Deze kaas speelt namelijk regelmatig een hoofdrol op kaasdinsdag. Vandaag mag de feta zijn plekje delen met geitenkaas.

Deze aubergine-feta ovenschotel is een gerecht voor een dagje zonder vlees, maar daar staan dan wel weer 2 verschillende kazen tegenover. Zelfs mijn man, die een echte vleeseter is, mist hierin niet het vlees.
Combineer deze ovenschotel met een frisse salade en je hebt een overheerlijk maal voor 2 personen. Eventueel nog een broodje ernaast en het feest is compleet.

aubergine-feta ovenschotel

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 aubergines
– 1 ui
– 1 flinke teen knoflook
– 1 pakje tomato frito
– 1 tl oregano
– 1 tl tijm
– 1 tl rozemarijn
– 175 gr feta
– handvol geraspte geitenkaas (ik gebruikte deze)

Bereiding
Maak de aubergines schoon en snijd in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Bestrooi met zout en laat 20 minuten staan.

Maak ondertussen de tomatensaus;
Snipper de ui en knoflook.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook toe.
Voeg de kruiden toe en laat een minuutje meebakken.
Voeg de tomato frito toe en laat enkele minuten pruttelen, tot de saus iets indikt.

Verwarm je oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).

Dep de aubergines droog met keukenpapier.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill hierin de aubergines.

Leg een laagje aubergines dakpansgewijs in een ovenschaal.
Verdeel hier overheen een flinke lepel tomatensaus, verbrokkel daar overheen de helft van de fetakaas.

Dek af met de resterende plakjes aubergine. Verdeel hier overheen de resterende tomatensaus.
Verkruimel de andere helft van de fetakaas eroverheen en bestrooi met de geraspte geitenkaas.

Bak de schotel 25 minuten in de voorverwarmde oven.

4 gedachtes over “Aubergine-feta ovenschotel

  1. Gustaaf zegt:

    Oh my… Dit ziet er even lekker uit. Alleen een vraagje, kan ik de ui eruit laten. Mijn vriendin kan hier niet tegen (helaas voor mij) en over het algemeen genomen is het een smaakmaker die je nog wel eens uit een recept kan laten, maar ik vraag het altijd maar voor de zekerheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *