Monday Meets: PiensKeuken

PiensKeuken

Vandaag in Monday Meets is de dame achter PiensKeuken aan het woord. Lees mee om erachter te komen wat de favorieten van Pauline zijn.

Wie
Mijn naam is Pauline (51), getrouwd en twee zonen van 21 en 24 jaar.  5 dagen van de week ben ik werkzaam op een BSO, echt super gaaf werk. Daarnaast geef ik daar regelmatig kookworkshops aan groepen kinderen. Ik sta het liefst de hele dag in de keuken te kokkerellen. Daarnaast loop ik hard en geniet van het leven.

Mijn man en kinderen hebben mij aangemoedigd om een blog te beginnen. Ik verzamelde al jaren allerlei recepten en bedacht nieuwe gerechten die ik opschreef. De jongens hebben een domeinnaam bedacht en aangemaakt en zo was Pienskeuken geboren. Wat hield mij nog tegen. Ik ben reuze blij dat zij mij het laatste zetje hebben gegeven. Ik heb er een super leuke hobby bij gekregen.

Wat
Pienskeuken is een verzameling van recepten/gerechten die ik maak. Ik kook zonder pakjes en zakjes, geraffineerde suikers en andere toevoegingen. Zeg maar meukvrij. Het zijn voor het grootste deel gezonde recepten. Soms vegetarisch of veganistisch, want wij eten niet elke dag vlees, wij zijn zoals dat mooi heet ‘flexetariërs’.

PiensKeuken

Waar
www.pienskeuken.nl

Koffie/Thee
Ik drink de hele dag groene thee met munt. ’s Avonds drink ik een klein kopje koffie, het liefst echte Italiaanse koffie uit de percolator.

Hartig/Zoet
Daar kan ik niet uit kiezen. Ik hou van allebei. Van salades tot hartige wraps en van suikervrije appeltaart tot een heerlijke panna cotta. Te veel om op te noemen.

Guilty pleasure
De Jamie saté. Deze saté heb ik al zo vaak gemaakt en ik blijf het echt onweerstaanbaar lekker vinden.  Terwijl ik dit zit te typen, loopt het water me al weer in de mond J. In zijn boek van 30 minuten staat het recept op blz. 112. Op mijn site heb ik hem ook staan met een klein beetje van mezelf http://pienskeuken.nl/jamie-sate/. Samen met de noedels en sla van Jamie is dat mijn guilty pleasure.

PiensKeuken

Beste herinnering aan eten
Zoveel. Nu ik erover nadenk zijn dat de momenten dat er vrienden komen eten bij ons. Echt super hoe ze dan van al het lekkers zitten te genieten.
En de momenten dat ik op het werk iets maak en het de kinderen laat proeven. Die gezichten zijn goud waard. Laatst hadden we kipnuggets gemaakt en één van de kinderen proefde het en zei: Ik ga NOOOOOIT meer naar de Mac  :) . Dan kan mijn dag niet meer stuk.

Favoriete kookboek
De boeken van Jamie Oliver. Ik heb inmiddels een hele verzameling en vind zijn manier van koken echt super. De smaakexplosie als je een gerecht van hem proeft is elke keer weer een feestje.

Welke 3 dingen kun je niet missen in de keuken
Mijn oven, al zou ik heel graag zo’n hele grote oven willen hebben. Mijn KitchenAid keukenmachine en de MagiMix foodprocessor. Ik gebruik deze apparaten dagelijks.

Quote/Motto/Lijfspreuk

LIFE IS WONDERFUL

Doe je ogen dicht en voel de zon!!

Monday Favorite
Daar kan ik kort over zijn. Kokkerellen samen met mijn zonen. Samen een uitgebreide maaltijd maken.

 

 

Een gedachte over “Monday Meets: PiensKeuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *