Nutella rondjes

Nutella rondjes

Deze nutella rondjes zijn een lekker zondags receptje, want; je hebt maar 3 ingrediënten nodig! Veel makkelijker kan ik het eigenlijk niet maken vandaag. Bladerdeeg, nutella (of andere notenpasta) en 1 ei in huis? Dan kun je nu de keuken induiken en dan heb je straks iets lekkers te snoepen bij de thee/koffie.

Het draaien en oprollen van deze koekjes is helemaal niet moeilijk, maar geeft wel net dat extra effect aan deze bladerdeeg hapjes. Bij de bereiding heb ik stap-voor-stap foto’s geplaatst van hoe je dit doet.
Het enige waar je even rekening moet houden is dat je vingers uiteindelijk helemaal onder de nutella zullen zitten :)

Nutella rondjes

Ingrediënten, voor 8 koekjes
– 2 el nutella
– 1 pakje vers bladerdeeg van Tante Fanny
– 1 ei

Bereiding
Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast zodat deze wat zachter kan worden.
Rol het bladerdeeg uit.

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius (hetelucht).
Zet een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

Smeer de nutella op 1 helft van het bladerdeeg en laat een randje van een halve centimeter vrij.
nutella rondjes 1

 

 

 

 

 

Klap het bladerdeeg dicht en druk de randjes met je vingers aan.
nutella rondjes 2

 

 

 

 

 

Snijd repen van ongeveer 1,5 cm breed.
nutella rondjes 3

Neem beide uiteindes van een reep vast en draai deze in tegenovergestelde richting.
nutella rondjes 4

Rol vervolgens de reep op en druk het uiteinde een beetje vast. Leg de rolletjes op de bakplaat.
nutella rondjes 5

Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de koekjes met een beetje ei.

Bak de nutella rondjes in 15-20 minuten gaar in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *