Diner Paleo Recepten Vlees

Turkse ovenschotel met aubergine en köfte

turkse ovenschotel aubergine-köfte

Tags:      

Alweer even geleden waren we uitgenodigd om te eten bij mijn schoonzus, ze had namelijk deze Turkse ovenschotel met aubergine en köfte gemaakt. Omdat ze wist dat ik van aubergine en köfte afzonderlijk al groot fan ben, verwachtte ze al dat ik dit ook erg lekker zou gaan vinden.
Nou, laat ik je vertellen we hebben overheerlijk gegeten! Zo lekker zelfs dat ik het ondertussen ook al twee keer zelf hebt gemaakt.

Uiteraard zal mijn recept (of ons recept, want ik maakte het samen met mijn man) wel anders zijn dan het recept van mijn schoonzus. Maar voor mijn gevoel smaakte het echt even lekker!
Dit gerecht is erg lekker met Turkse rijst (pilav) er bij.

Voor sommige van onderstaande ingrediënten wil ik je echt aanraden om naar de Turkse supermarkt te gaan. Zo koop je daar de beste köfte kruiden en hebben ze de groene pepers daar die eigenlijk gewoon paprika’s zijn, want ze zijn zeker niet pittig.

turkse ovenschotel aubergine-köfte

Met onderstaande schotel heb je echt meer dan genoeg voor 4 personen.
Ook lekker, maar staat niet in het recept, doe onderin de ovenschaal een blik tomatenblokjes voordat je de aubergine-köfte rolletjes erin legt.

Ingrediënten, voor 4 personen
– 1 kilo gehakt
– 2 grote aubergines
– 1 el köfte kruiden
– 1 tl gedroogde tijm
– 1 ui
– 3 groene “pepers”
– 3 tomaten

Bereiding
Doe het gehakt in een kom en voeg de köfte kruiden en tijm toe. Snipper de ui en doe bij het gehakt.

Kneed het gehakt door en laat 30 minuten staan, dan trekken de smaken er goed in.

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een halve cm dik.
Verhit een grillpan en grill hierin de plakken aan beide kanten.
Grill de groene pepers kort rondom lichtbruin.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Draai langwerpige rolletjes van het gehakt, leg op een plak aubergine en rol op.
Leg deze in de ovenschaal. Herhaal tot de aubergine op is.

Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg op elk rolletje een plakje.

Leg de groene pepers op de ovenschotel.

Bak de ovenschotel 45 minuten in het midden van de oven, of tot het gehakt gaar is.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.