Recepten Zoet

Rabarbercake

rabarbercake

Tags:       

Het rabarber seizoen is weer begonnen! Dus vandaag een lekker recept voor een rabarbercake die vrij is van gluten en lactose. Dus ren naar de markt, haal enkele van die heerlijke stengels en duik de keuken in om deze overheerlijke cake te bakken.

Zelf ben ik echt fan van rabarber en ik vind het dan ook jammer dat het seizoen maar zo kort is. Vooral de van nature zure smaak vind ik erg lekker, want dat is (naast het roze van de stengels) toch wel een groot kenmerk van rabarber.
Standaard maak ik er vaak rabarbercompote of moes van, lekker om als ontbijt, tussendoortje of nagerecht te eten. Deze keer wilde ik eens wat anders proberen en het is deze heerlijke cake geworden.

Daarnaast gebruikte ik glutenvrije bloem in plaats van gewone bloem en verving ik de melk door kokosmelk. Ook gebruikte ik geen boter maar kokosolie.

rabarbercake

Ingrediënten
– 200 gr glutenvrije bloem (ik gebruikte deze)
– 100 gr kokosolie
– 2 eieren
– 100 gr suiker + 1 el extra om te bestrooien
– 60 ml kokosmelk
– 7 gr bakpoeder
– 2 stengels rabarber

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Zeef de glutenvrije bloem en bakpoeder boven een kom.
Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje.

Mix de eieren en de suiker tot een lichtgele en schuimige massa.
Mix hier de gesmolten kokosolie en de kokosmelk doorheen.

Mix de bloem en bakpoeder door de natte ingrediënten.

Vet een cakevorm lichtjes in en stort hierin het cakebeslag.

Snijd de rabarber in stukken zodat ze precies in je vorm passen en druk deze lichtjes in het beslag.
Bestrooi met 1 el suiker.

Bak in ongeveer 60 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
(tot een saté prikker er schoon uitkomt)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.