Recepten Zoet

Rabarbercake

rabarbercake

Tags:       

Het rabarber seizoen is weer begonnen! Dus vandaag een lekker recept voor een rabarbercake die vrij is van gluten en lactose. Dus ren naar de markt, haal enkele van die heerlijke stengels en duik de keuken in om deze overheerlijke cake te bakken.

Zelf ben ik echt fan van rabarber en ik vind het dan ook jammer dat het seizoen maar zo kort is. Vooral de van nature zure smaak vind ik erg lekker, want dat is (naast het roze van de stengels) toch wel een groot kenmerk van rabarber.
Standaard maak ik er vaak rabarbercompote of moes van, lekker om als ontbijt, tussendoortje of nagerecht te eten. Deze keer wilde ik eens wat anders proberen en het is deze heerlijke cake geworden.

Daarnaast gebruikte ik glutenvrije bloem in plaats van gewone bloem en verving ik de melk door kokosmelk. Ook gebruikte ik geen boter maar kokosolie.

rabarbercake

Ingrediënten
– 200 gr glutenvrije bloem (ik gebruikte deze)
– 100 gr kokosolie
– 2 eieren
– 100 gr suiker + 1 el extra om te bestrooien
– 60 ml kokosmelk
– 7 gr bakpoeder
– 2 stengels rabarber

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Zeef de glutenvrije bloem en bakpoeder boven een kom.
Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje.

Mix de eieren en de suiker tot een lichtgele en schuimige massa.
Mix hier de gesmolten kokosolie en de kokosmelk doorheen.

Mix de bloem en bakpoeder door de natte ingrediënten.

Vet een cakevorm lichtjes in en stort hierin het cakebeslag.

Snijd de rabarber in stukken zodat ze precies in je vorm passen en druk deze lichtjes in het beslag.
Bestrooi met 1 el suiker.

Bak in ongeveer 60 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
(tot een saté prikker er schoon uitkomt)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.