Recepten Zoet

Rabarbercake

rabarbercake

Tags:       

Het rabarber seizoen is weer begonnen! Dus vandaag een lekker recept voor een rabarbercake die vrij is van gluten en lactose. Dus ren naar de markt, haal enkele van die heerlijke stengels en duik de keuken in om deze overheerlijke cake te bakken.

Zelf ben ik echt fan van rabarber en ik vind het dan ook jammer dat het seizoen maar zo kort is. Vooral de van nature zure smaak vind ik erg lekker, want dat is (naast het roze van de stengels) toch wel een groot kenmerk van rabarber.
Standaard maak ik er vaak rabarbercompote of moes van, lekker om als ontbijt, tussendoortje of nagerecht te eten. Deze keer wilde ik eens wat anders proberen en het is deze heerlijke cake geworden.

Daarnaast gebruikte ik glutenvrije bloem in plaats van gewone bloem en verving ik de melk door kokosmelk. Ook gebruikte ik geen boter maar kokosolie.

rabarbercake

Ingrediënten
– 200 gr glutenvrije bloem (ik gebruikte deze)
– 100 gr kokosolie
– 2 eieren
– 100 gr suiker + 1 el extra om te bestrooien
– 60 ml kokosmelk
– 7 gr bakpoeder
– 2 stengels rabarber

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Zeef de glutenvrije bloem en bakpoeder boven een kom.
Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje.

Mix de eieren en de suiker tot een lichtgele en schuimige massa.
Mix hier de gesmolten kokosolie en de kokosmelk doorheen.

Mix de bloem en bakpoeder door de natte ingrediënten.

Vet een cakevorm lichtjes in en stort hierin het cakebeslag.

Snijd de rabarber in stukken zodat ze precies in je vorm passen en druk deze lichtjes in het beslag.
Bestrooi met 1 el suiker.

Bak in ongeveer 60 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
(tot een saté prikker er schoon uitkomt)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories