Recepten Zoet

Muffins met chocolade, walnoot en kokos

glutenvrije muffins

Tags:      

Het is weer tijd voor een lekkere snack, vandaag deel ik met jullie het recept voor deze muffins met chocolade, walnoot en kokos. Wist je trouwens al dat er een beduidend groot verschil zit tussen muffins en cupcakes? Ik leg je het verschil graag uit 🙂

Muffins zijn met minder suiker en daarnaast gemaakt met melk. Daarentegen worden cupcakes vaak zoet gebakken en zonder het gebruik van melk.
Muffins hebben een meer broodachtige structuur en zijn veel sneller te maken dan cupcakes. Zelfs in het beslag zie je al een groot verschil; bij muffins worden de ingrediënten snel door elkaar geroerd (anders worden ze taai) waardoor het beslag nog wat klonterig is. Cupcakes hebben daarentegen een flink gemixt en glad beslag.

Maar goed, zo ver een stukje uitleg 🙂 Er zijn trouwens op internet complete artikelen te vinden die je het verschil duidelijker uitleggen mocht je daar interesse in hebben.

glutenvrije muffins

Dit recept voor de muffins maakte ik toen ik net van de tandarts terug kwam.. ik ben geen held en heb dus met zwetende handjes bij de tandarts gezeten, want ja er moest een gaatje gevuld worden. Door die zenuwen had ik een dubbele dosis verdoving nodig.
Ik vond mezelf uiteraard een beetje zielig toen ik eindelijk weer thuis was en besloot mezelf op wat lekkers te trakteren als de verdoving was uitgewerkt. Dat werden dus deze muffins.
Helaas voor mij, door de dubbele verdoving duurde het ook wel 6 uur voordat ik eindelijk weer normaal kon eten en drinken.. Die muffins stonden toen al een hele tijd op me te wachten, maar wat heb ik er van genoten!

glutenvrije muffins

Ingrediënten, voor 5 muffins
– 25 gr boter
– 125 gr bloem
– 40 gr suiker
– 1,5 tl bakpoeder
– 1 ei
– 75 ml melk, op kamertemperatuur
– 40 gr walnoten
– 40 gr pure chocolade
– 2,5 tl kokosrasp

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt ondertussen de boter en laat iets afkoelen.

Hak de walnoten en de chocolade grof.

Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom en meng alle droge ingrediënten erdoor (behalve de kokosrasp).

Klop het ei los en meng met de melk en gesmolten boter.
Voeg het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng met een houten spatel snel door elkaar(max 13 keer roeren).

Verdeel het beslag over 5 muffinvormpjes en bestrooi met de kokosrasp.

Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.