Recepten Zoet

Muffins met chocolade, walnoot en kokos

glutenvrije muffins

Tags:      

Het is weer tijd voor een lekkere snack, vandaag deel ik met jullie het recept voor deze muffins met chocolade, walnoot en kokos. Wist je trouwens al dat er een beduidend groot verschil zit tussen muffins en cupcakes? Ik leg je het verschil graag uit ๐Ÿ™‚

Muffins zijn met minder suiker en daarnaast gemaakt met melk. Daarentegen worden cupcakes vaak zoet gebakken en zonder het gebruik van melk.
Muffins hebben een meer broodachtige structuur en zijn veel sneller te maken dan cupcakes. Zelfs in het beslag zie je al een groot verschil; bij muffins worden de ingrediรซnten snel door elkaar geroerd (anders worden ze taai) waardoor het beslag nog wat klonterig is. Cupcakes hebben daarentegen een flink gemixt en glad beslag.

Maar goed, zo ver een stukje uitleg ๐Ÿ™‚ Er zijn trouwens op internet complete artikelen te vinden die je het verschil duidelijker uitleggen mocht je daar interesse in hebben.

glutenvrije muffins

Dit recept voor de muffins maakte ik toen ik net van de tandarts terug kwam.. ik ben geen held en heb dus met zwetende handjes bij de tandarts gezeten, want ja er moest een gaatje gevuld worden. Door die zenuwen had ik een dubbele dosis verdoving nodig.
Ik vond mezelf uiteraard een beetje zielig toen ik eindelijk weer thuis was en besloot mezelf op wat lekkers te trakteren als de verdoving was uitgewerkt. Dat werden dus deze muffins.
Helaas voor mij, door de dubbele verdoving duurde het ook wel 6 uur voordat ik eindelijk weer normaal kon eten en drinken.. Die muffins stonden toen al een hele tijd op me te wachten, maar wat heb ik er van genoten!

glutenvrije muffins

Ingrediรซnten, voor 5 muffins
– 25 gr boter
– 125 gr bloem
– 40 gr suiker
– 1,5 tl bakpoeder
– 1 ei
– 75 ml melk, op kamertemperatuur
– 40 gr walnoten
– 40 gr pure chocolade
– 2,5 tl kokosrasp

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt ondertussen de boter en laat iets afkoelen.

Hak de walnoten en de chocolade grof.

Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom en meng alle droge ingrediรซnten erdoor (behalve de kokosrasp).

Klop het ei los en meng met de melk en gesmolten boter.
Voeg het eimengsel bij de droge ingrediรซnten en meng met een houten spatel snel door elkaar(max 13 keer roeren).

Verdeel het beslag over 5 muffinvormpjes en bestrooi met de kokosrasp.

Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep ๐Ÿฅ„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat ๐Ÿ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi ๐Ÿ˜
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediรซnten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... ๐Ÿ˜‚
  • Whoeiii ๐Ÿฅ’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks ๐ŸŽ‰๐Ÿ™Œ๐Ÿฅ’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. ๐Ÿ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder โค๏ธ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes ๐Ÿ‘ฉโ€โš•๏ธdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.