Paleo Recepten Zoet

Rabarbercompote

rabarbercompote

Tags:    

Rabarbercompote… hier maak je me echt op elk moment van de dag blij mee! Als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of als nagerecht; ik vind het altijd heerlijk. De zure smaak van rabarber in combinatie met die mooie roze kleur, instant happiness!

Ik kan me nog herinneren dat mijn moeder vroeger een keer rabarbercompote had gemaakt. Volgens mijn moeder was hij niet goed gelukt, want hij was te zuur. Terwijl mijn moeder boven van alles aan het doen was stond de pan op het aanrecht af te koelen.
Toen al vond ik juist dat zure zo lekker! Ik kan me nog herinneren dat ik terug bleef lopen naar de keuken om er stiekem van te snoepen. Want warm is dit toch wel het allerlekkerst.

Rabarbercompote is trouwens echt super makkelijk te maken; een kind kan de was doen. Even rabarber snijden, alle ingrediënten samen in een pannetje en wachten maar. Veel makkelijker wordt het denk ik niet.
Ik maak in onderstaand recept geen gebruik van witte suikers, ik zoet mijn rabarbercompote het liefst met honing.

rabarbercompote

Ingrediënten
– 360 rabarber
– 60 ml water
– 40 ml honing
– klein scheutje vanille extract, optioneel

Bereiding
Snijd de rabarber in kleine stukken.

Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje en zet op hoog vuur.

Draai het vuur laag als het kookt en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.
De compote is klaar als de rabarber uit zichzelf uit elkaar valt.

    reactie

  • Annelies 13 mei 2016 Beantwoord

    Ik kook altijd rabarber met aardbeien , die combi is heerlijk! Geen suiker nodig! 😍👍

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories