Paleo Recepten Zoet

Rabarbercompote

rabarbercompote

Tags:    

Rabarbercompote… hier maak je me echt op elk moment van de dag blij mee! Als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of als nagerecht; ik vind het altijd heerlijk. De zure smaak van rabarber in combinatie met die mooie roze kleur, instant happiness!

Ik kan me nog herinneren dat mijn moeder vroeger een keer rabarbercompote had gemaakt. Volgens mijn moeder was hij niet goed gelukt, want hij was te zuur. Terwijl mijn moeder boven van alles aan het doen was stond de pan op het aanrecht af te koelen.
Toen al vond ik juist dat zure zo lekker! Ik kan me nog herinneren dat ik terug bleef lopen naar de keuken om er stiekem van te snoepen. Want warm is dit toch wel het allerlekkerst.

Rabarbercompote is trouwens echt super makkelijk te maken; een kind kan de was doen. Even rabarber snijden, alle ingrediΓ«nten samen in een pannetje en wachten maar. Veel makkelijker wordt het denk ik niet.
Ik maak in onderstaand recept geen gebruik van witte suikers, ik zoet mijn rabarbercompote het liefst met honing.

rabarbercompote

IngrediΓ«nten
– 360 rabarber
– 60 ml water
– 40 ml honing
– klein scheutje vanille extract, optioneel

Bereiding
Snijd de rabarber in kleine stukken.

Doe alle ingrediΓ«nten samen in een steelpannetje en zet op hoog vuur.

Draai het vuur laag als het kookt en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.
De compote is klaar als de rabarber uit zichzelf uit elkaar valt.

    reactie

  • Annelies 13 mei 2016 Beantwoord

    Ik kook altijd rabarber met aardbeien , die combi is heerlijk! Geen suiker nodig! πŸ˜πŸ‘

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.