Paleo Recepten Zoet

Rabarbercompote

rabarbercompote

Tags:    

Rabarbercompote… hier maak je me echt op elk moment van de dag blij mee! Als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of als nagerecht; ik vind het altijd heerlijk. De zure smaak van rabarber in combinatie met die mooie roze kleur, instant happiness!

Ik kan me nog herinneren dat mijn moeder vroeger een keer rabarbercompote had gemaakt. Volgens mijn moeder was hij niet goed gelukt, want hij was te zuur. Terwijl mijn moeder boven van alles aan het doen was stond de pan op het aanrecht af te koelen.
Toen al vond ik juist dat zure zo lekker! Ik kan me nog herinneren dat ik terug bleef lopen naar de keuken om er stiekem van te snoepen. Want warm is dit toch wel het allerlekkerst.

Rabarbercompote is trouwens echt super makkelijk te maken; een kind kan de was doen. Even rabarber snijden, alle ingrediënten samen in een pannetje en wachten maar. Veel makkelijker wordt het denk ik niet.
Ik maak in onderstaand recept geen gebruik van witte suikers, ik zoet mijn rabarbercompote het liefst met honing.

rabarbercompote

Ingrediënten
– 360 rabarber
– 60 ml water
– 40 ml honing
– klein scheutje vanille extract, optioneel

Bereiding
Snijd de rabarber in kleine stukken.

Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje en zet op hoog vuur.

Draai het vuur laag als het kookt en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.
De compote is klaar als de rabarber uit zichzelf uit elkaar valt.

    reactie

  • Annelies 13 mei 2016 Beantwoord

    Ik kook altijd rabarber met aardbeien , die combi is heerlijk! Geen suiker nodig! 😍👍

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)