Groenten Paleo Recepten

Friszure komkommerlinten met paprika

friszure komkommerlinten

Tags:       

Deze friszure komkommerlinten met paprika zijn een heerlijk en simpel bijgerecht op een warme zomerdag. Eigenlijk kan ik deze wel het hele jaar door eten, maar in de warme zomermaanden zijn ze eigenlijk wel het allerlekkerst.

Vroeger, en nu nog steeds, maakten mijn ouders vaak een friszure komkommersalade. Meestal dan met flinterdunne schijfjes komkommer Γ©n alleen komkommer. Een lekker receptje dus uit mijn jeugd dat ik maakte met een twist.

Dit is zo’n receptje dat ik maak als ik even totaal inspiratieloos ben over de groenten die ik die avond wil eten. Je maakt het met een paar ingrediΓ«nten die ik over het algemeen standaard in huis heb. Mocht ik geen paprika in huis hebben dan maak ik het met alleen komkommer.
De restjes smaken ook de volgende dag nog geweldig lekker en neem ik dan met alle liefde mee als aanvulling voor mijn lunch.

friszure komkommerlinten

IngrediΓ«nten
– 1 komkommer
– 4 el inmaakazijn
– 1 tl zout
– 1 rode (punt)paprika

Bereiding
Was de komkommer en snij de uiteindes er af.
Schaaf dunne linten van de komkommer en doe in een kom.

Giet er de inmaakazijn en zout overheen en roer even door.
Zet vervolgens iets zwaars op de komkommer (ik gebruik een bordje en een zware fles) en laat minimaal 20 minuten staan.

Snij ondertussen de steelaanzet en deΒ zaadlijsten uit de paprika. Snij het vruchtvlees in kleine dunne reepjes.

Giet het overtollige vocht uit de kom waar de komkommerlinten inzitten. (best veel ondertussen!)
Voeg de paprika toe en hussel even door elkaar.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.