Diner Kip Recepten

Kip in tomatensaus uit de oven (en dubbel kaas)

kip in tomatensaus

Tags:    

Soms heb je gewoon zin in een lekker en simpel maaltje, met kaas dat dan weer wel. Deze kip in tomatensaus uit de oven heeft 2 soorten kaas en is echt overheerlijk.  Het laat zich makkelijk combineren, denk eens aan zoodles, pasta, brood, een frisse salade, (zoete) aardappels etc etc.

Kaas is iets waar ik verzot op blijf. Volgensmij heeft onderzoek ook aangetoond dat hier verslavende stofjes in zitten, dus dat verklaard dan misschien waarom ik me een leven zonder kaas echt niet kan voorstellen.
Deze schotel heeft 2 soorten kaas; romige, zachte mozzarella en een pittige comté. Dat laatste kaasje kreeg ik opgestuurd, deze kun je natuurlijk ook vervangen door een lekkere belegen kaas.

Wij aten deze ovenschotel met een frisse salade on-the-side. Voor manlief nog een broodje erbij (ok, ik at ook een stukje) en het feest was compleet.
Wat mij betreft een heerlijk en simpel maaltje op een warme dag.

kip in tomatensaus

Deze schotel is voor 2 a 3 personen. Een beetje afhankelijk van hoeveel vlees je graag eet.
Wij aten deze met zijn tweeën, met als sidenote dat mijn man 2/3 at en ik 1/3.

Ingrediënten, voor 3 personen
– 2 kipfilets
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 blik tomatenblokjes
– 2,5 tl tijm
– 1 bol mozzarella
– 4 el geraspte pittige kaas (comté of belegen)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht). 30 minuten

Snipper de ui en knoflook.

Verhit een pan op middelhoog vuur met 1 el (kokos)olie en bak hierin de ui glazig.
Voeg de laatste minuut de knoflook en 1,5 tl tijm toe.

Voeg de tomatenblokjes toe met een snuf zout en peper en roer even door.
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de saus in een ovenschaal.

Snijd de kipfilets doormidden en leg ze in de tomatensaus.
Bestrooi met peper en de resterende 1 tl tijm.

Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de kip.
Bestrooi als laatste met de geraspte kaas.

Bak de schotel in 30 minuten gaar in het midden van de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.