Diner Kip Recepten

Kip in tomatensaus uit de oven (en dubbel kaas)

kip in tomatensaus

Tags:    

Soms heb je gewoon zin in een lekker en simpel maaltje, met kaas dat dan weer wel. Deze kip in tomatensaus uit de oven heeft 2 soorten kaas en is echt overheerlijk.  Het laat zich makkelijk combineren, denk eens aan zoodles, pasta, brood, een frisse salade, (zoete) aardappels etc etc.

Kaas is iets waar ik verzot op blijf. Volgensmij heeft onderzoek ook aangetoond dat hier verslavende stofjes in zitten, dus dat verklaard dan misschien waarom ik me een leven zonder kaas echt niet kan voorstellen.
Deze schotel heeft 2 soorten kaas; romige, zachte mozzarella en een pittige comté. Dat laatste kaasje kreeg ik opgestuurd, deze kun je natuurlijk ook vervangen door een lekkere belegen kaas.

Wij aten deze ovenschotel met een frisse salade on-the-side. Voor manlief nog een broodje erbij (ok, ik at ook een stukje) en het feest was compleet.
Wat mij betreft een heerlijk en simpel maaltje op een warme dag.

kip in tomatensaus

Deze schotel is voor 2 a 3 personen. Een beetje afhankelijk van hoeveel vlees je graag eet.
Wij aten deze met zijn tweeën, met als sidenote dat mijn man 2/3 at en ik 1/3.

Ingrediënten, voor 3 personen
– 2 kipfilets
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 blik tomatenblokjes
– 2,5 tl tijm
– 1 bol mozzarella
– 4 el geraspte pittige kaas (comté of belegen)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht). 30 minuten

Snipper de ui en knoflook.

Verhit een pan op middelhoog vuur met 1 el (kokos)olie en bak hierin de ui glazig.
Voeg de laatste minuut de knoflook en 1,5 tl tijm toe.

Voeg de tomatenblokjes toe met een snuf zout en peper en roer even door.
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de saus in een ovenschaal.

Snijd de kipfilets doormidden en leg ze in de tomatensaus.
Bestrooi met peper en de resterende 1 tl tijm.

Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de kip.
Bestrooi als laatste met de geraspte kaas.

Bak de schotel in 30 minuten gaar in het midden van de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.