Paleo Recepten Zoet

Paleo chocolade taartjes

chocolade taartjes

Tags:         

Soms heb je gewoon zin in wat lekkers en als dat lekkers dan ook nog eens redelijk gezond is dan worden we daar al helemaal blij van toch?! Deze paleo chocolade taartjes zijn super lekker en makkelijk te maken. Een knapperige bodem met een zachte en romige vulling.. Yum!

Deze taartjes zijn uiteraard altijd lekker bij de koffie of thee. Vooral handig als je zelf (of iemand in je familie/vriendenkring) geen gluten, lactose, tarwe of geraffineerde suikers mag/wil eten. One way or the other; deze taartjes zijn lekker. Ook als je al het bovenstaande normaal wel eet.

Deze taartjes zijn om te vieren dat ik vandaag alweer 6 jaar samen ben met mijn grote liefde. 6 Jaar verliefd, verloofd en bijna 6 maanden getrouwd. Dat vraagt om een lekker en feestelijk receptje! Vier je het me mee?

De amandel-hazelnootdrank heeft echt een heerlijke smaak die perfect bij deze taartjes past. Zoet en nootachtig, een heerlijke combinatie in een pak.

chocolade taartjes

Met onderstaande ingrediënten maak je 3 taartjes.

Ingrediënten korst
– 60 gr amandelmeel
– 40 gr kastanje meel
– 1 ei

Ingrediënten vulling
– 100 ml amandel-hazelnootdrank (rice dream)
– 120 gr pure chocolade
– 1 tl vanille

– 3 tl amandelschaafsel voor de garnering

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Meng het amandel- en kastanje meel in een kom.
Kneed het ei erdoorheen.

Vet 3 kleine vlaaivormpjes in met wat kokosolie.

Verdeel het deeg in drieën.
Bestuif je werkblad en deegroller met kastanje meel en rol het deeg uit tot een dunne plak. Leg het deeg in het vormpje en druk lichtjes aan. Herhaal met de andere 2.

Bak de bodems 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen.

Breng de plantaardige melk zachtjes aan de kook in een pannetje.

Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom, giet hier overheen de hete melk en voeg de vanille toe.
Laat 5 minuten staan. Roer dan goed los, zodat alle chocolade is opgelost.

Giet het chocolademengsel in de afgekoelde vormpjes en bestrooi met het amandelschaafsel.

Zet de taartjes in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.

chocolade taartjes

    reactie

  • Loes 24 mei 2016 Beantwoord

    De bodem was erg nat en moeilijk uitrolbaar. Na het bakken erg droog. Ik vond het niet zo’n succes. Terwijl het er zo lekker uit ziet op de foto.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Zondag bakdag? Deze cake met een subtiel vleugje sinaasappel is echt onwijs lekker! Recept staat al een tijdje online.
Directe link in m'n bio.