Diner Recepten Vlees

Israëlische gehaktballetjes in tomatensaus

israelische maaltijd

Tags:       

Deze Israëlische gehaktballetjes in tomatensaus zijn echt overheerlijk! In deze maaltijd gebruik ik een kruidenmengsel dat ik hiervoor nog nooit gebruikt had; baharat. Maar nu weet ik het zeker, dat potje kruiden zal vanaf nu regelmatig gebruikt worden!

Deze maand die ik weer mee aan de Foodblog swap en het blijft een leuke manier om nieuwe blogs en nieuwe recepten te ontdekken. Ik mocht deze maand iets uitzoeken van ‘De wereld op je bord’ en tja… met zo’n naam moest ik natuurlijk ook een gerecht uitzoeken dat uit een andere wereld komt. Niet een compleet andere wereld, maar spreekwoordelijk; je snapt wel wat ik bedoel.
Het toevallige deze maand; ‘De wereld op je bord’ kreeg ook mijn blog toegewezen, zij koos voor de mijn papa’s dadeltaart; lekker!

Baharat, een kruidenmengsel dat voor mij echt compleet nieuw was. Dat is denk ik ook 1 van de redenen waarom ik specifiek voor dit gerecht heb gekozen. En zodra ik het potje kruiden openmaakte wist ik het al, dit vind ik lekker!
En wat hebben we er van gesmuld, dit gerecht is echt overheerlijk!

israelische maaltijd

Uiteraard heb ik enkele aanpassingen gedaan aan het originele recept, kijk vooral ook even op de website van Elianne voor het origineel.

Wij aten deze maaltijd in combinatie met coucous en een frisse salade; de perfecte combinatie als je het mij vraagt. Door de salade er nog bij te maken is onderstaande genoeg voor 3 personen.

Ingrediënten
– 1 aubergine
– 1 ui
– 2 grote tenen knoflook
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 volle tl baharat
– 120 ml water
– 1 aubergine
– 1 rode (punt) paprika
– 200 gr kikkererwten
– 360 gr gehaktballetjes (rauw)

Bereiding
Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de aubergine 3 plakken en vervolgens in frieten van ongeveer 2,5 cm lengte.

Grill deze in de hete grillpan en zet apart.

Snipper de ui en de knoflook fijn.
Verhit een middelgrote pan op middelhoog vuur met 3 el olie, fruit hierin de ui glazig. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak even mee.

Voeg de tomatenblokjes, water en baharat toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 8-10 minuten pruttelen.

Snijd ondertussen de rode paprika in dunne reepjes.
Laat de kikkererwten uitlekken.

Voeg de paprika, kikkererwten en aubergine toe aan de saus en breng op smaak met een snuf peper en zout. Roer goed door.

Leg vervolgens de gehaktballen in de saus en doe het deksel op de pan.
Laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballen gaar zijn.

 

    2 reacties

  • Megan 29 mei 2016 Beantwoord

    Ziet er uit als een heel lekker recept! Aubergine en de Israëlische keuken zijn echt favoriet hier in huis. Deze week maar eens uitproberen!

  • […] wereld. Zelf kende ik haar blog al (ik mocht er een heerlijk recept van maken voor de foodblogswap, klik) en vind het dan ook erg leuk dat ze mee doet aan deze Monday Meets […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • • Counting my blessings •
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❤️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❤️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad 🙈. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet én door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? 😱😧😅
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❤️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze 👆5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit 👆 was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten én ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❤️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website 🙌
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❤️
  • * THE ADVENTURE BEGINS * zo voelde het wel toen we eergisteren onze camper ophaalden!
Deze foto maakte ik gisteren in Yosemite; zo mooi en zo indrukwekkend 😍🙌.
Ik ga zo een ontbijtje maken en dan gaan we weer onderweg naar onze volgende bestemming 😊. (Kijk ook vooral mijn stories, daar deel ik meer foto’s)