Groenten Recepten

Puntpaprika gevuld met rijst + behind the scenes

Puntpaprika gevuld met rijst

Tags:      

Deze puntpaprika met rijst en kaas is echt een overheerlijk bijgerecht. Het rode van de paprika en het gele van de rijst (door de specerijen) steken echt perfect tegen elkaar af; vrolijke kleuren op je bord! Lekker en met maar 4 ingrediënten.

Al langer wilde ik een statief, maar welke moet je dan kopen? Want de keuze is reuze! Wel had ik al geleerd tijdens een food fotografieworkshop dat je voor een degelijk en stevig statief moet gaan, in dit geval gaat namelijk ook echt “goedkoop is duurkoop” op. Want niets zo vervelend als een onstabiel statief.
En toen bedacht ik me opeens; ik moet nog ergens een vintage statief hebben liggen! Een statief van mijn opa. Een statief dat hij jaren gebruikt heeft en toen aan mij gaf omdat hij steeds minder ging fotograferen. Dus ik dook de zolder op en uiteraard vond ik hem vrij snel.

food fotografie

Dit recept is dan ook de eerste die ik op de foto zette met gebruik van het statief. En wat ben ik er blij mee! Als een kind zo blij!
Nu snap ik ook waarom veel fotograferen de voorkeur geven aan fotograferen met statief. Het maakt het echt veel makkelijker. Door de camera te koppelen aan je laptop kun je live meteen zien wat je fotografeerd en hoe bepaalde props/achtergronden/ondergronden je foto veranderen.

Ik koos er bij dit gerecht expres voor om een donkere plaat op de achtergrond voor de lichtbron te zetten. op deze manier viel het licht nog wel op het gerecht zelf, maar werd de achtergrond donkerder. Zo komen de kleuren van het gerecht nog beter tot zijn recht.

Maar goed, terug naar het recept.. (normaal ben ik niet zo van de lange verhalen, maar ik ben zo blij met het statief!)

Puntpaprika gevuld met rijst

Ingrediënten
– 1 rode puntpaprika
– 60 gr rijst
– 0,5 tl kerriepoeder
– 4 el geraspte kaas

Bereiding
Was de rijst tot het water niet meer troebel ziet.
Kook vervolgens de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Giet de rijst af als deze gaar is en laat even uitwasemen.
Meng vervolgens de kerriepoeder en een snuf zout en peper door de rijst.

Leg de paprikahelften in een ovenschaal en verdeel hierover de rijst.
Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas.

Bak de paprika’s 10 minuten in het midden van de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)