Groenten Recepten

Puntpaprika gevuld met rijst + behind the scenes

Puntpaprika gevuld met rijst

Tags:     

Deze puntpaprika met rijst en kaas is echt een overheerlijk bijgerecht. Het rode van de paprika en het gele van de rijst (door de specerijen) steken echt perfect tegen elkaar af; vrolijke kleuren op je bord! Lekker en met maar 4 ingrediënten.

Al langer wilde ik een statief, maar welke moet je dan kopen? Want de keuze is reuze! Wel had ik al geleerd tijdens een food fotografieworkshop dat je voor een degelijk en stevig statief moet gaan, in dit geval gaat namelijk ook echt “goedkoop is duurkoop” op. Want niets zo vervelend als een onstabiel statief.
En toen bedacht ik me opeens; ik moet nog ergens een vintage statief hebben liggen! Een statief van mijn opa. Een statief dat hij jaren gebruikt heeft en toen aan mij gaf omdat hij steeds minder ging fotograferen. Dus ik dook de zolder op en uiteraard vond ik hem vrij snel.

food fotografie

Dit recept is dan ook de eerste die ik op de foto zette met gebruik van het statief. En wat ben ik er blij mee! Als een kind zo blij!
Nu snap ik ook waarom veel fotograferen de voorkeur geven aan fotograferen met statief. Het maakt het echt veel makkelijker. Door de camera te koppelen aan je laptop kun je live meteen zien wat je fotografeerd en hoe bepaalde props/achtergronden/ondergronden je foto veranderen.

Ik koos er bij dit gerecht expres voor om een donkere plaat op de achtergrond voor de lichtbron te zetten. op deze manier viel het licht nog wel op het gerecht zelf, maar werd de achtergrond donkerder. Zo komen de kleuren van het gerecht nog beter tot zijn recht.

Maar goed, terug naar het recept.. (normaal ben ik niet zo van de lange verhalen, maar ik ben zo blij met het statief!)

Puntpaprika gevuld met rijst

Ingrediënten
– 1 rode puntpaprika
– 60 gr rijst
– 0,5 tl kerriepoeder
– 4 el geraspte kaas

Bereiding
Was de rijst tot het water niet meer troebel ziet.
Kook vervolgens de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Giet de rijst af als deze gaar is en laat even uitwasemen.
Meng vervolgens de kerriepoeder en een snuf zout en peper door de rijst.

Leg de paprikahelften in een ovenschaal en verdeel hierover de rijst.
Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas.

Bak de paprika’s 10 minuten in het midden van de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.