Kip in tomatensaus uit de oven (en dubbel kaas)

kip in tomatensaus

Soms heb je gewoon zin in een lekker en simpel maaltje, met kaas dat dan weer wel. Deze kip in tomatensaus uit de oven heeft 2 soorten kaas en is echt overheerlijk.  Het laat zich makkelijk combineren, denk eens aan zoodles, pasta, brood, een frisse salade, (zoete) aardappels etc etc.

Kaas is iets waar ik verzot op blijf. Volgensmij heeft onderzoek ook aangetoond dat hier verslavende stofjes in zitten, dus dat verklaard dan misschien waarom ik me een leven zonder kaas echt niet kan voorstellen.
Deze schotel heeft 2 soorten kaas; romige, zachte mozzarella en een pittige comté. Dat laatste kaasje kreeg ik opgestuurd, deze kun je natuurlijk ook vervangen door een lekkere belegen kaas.

Wij aten deze ovenschotel met een frisse salade on-the-side. Voor manlief nog een broodje erbij (ok, ik at ook een stukje) en het feest was compleet.
Wat mij betreft een heerlijk en simpel maaltje op een warme dag.

kip in tomatensaus

Deze schotel is voor 2 a 3 personen. Een beetje afhankelijk van hoeveel vlees je graag eet.
Wij aten deze met zijn tweeën, met als sidenote dat mijn man 2/3 at en ik 1/3.

Ingrediënten, voor 3 personen
– 2 kipfilets
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 blik tomatenblokjes
– 2,5 tl tijm
– 1 bol mozzarella
– 4 el geraspte pittige kaas (comté of belegen)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht). 30 minuten

Snipper de ui en knoflook.

Verhit een pan op middelhoog vuur met 1 el (kokos)olie en bak hierin de ui glazig.
Voeg de laatste minuut de knoflook en 1,5 tl tijm toe.

Voeg de tomatenblokjes toe met een snuf zout en peper en roer even door.
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Doe de saus in een ovenschaal.

Snijd de kipfilets doormidden en leg ze in de tomatensaus.
Bestrooi met peper en de resterende 1 tl tijm.

Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de kip.
Bestrooi als laatste met de geraspte kaas.

Bak de schotel in 30 minuten gaar in het midden van de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *