Muffins met chocolade, walnoot en kokos

glutenvrije muffins

Het is weer tijd voor een lekkere snack, vandaag deel ik met jullie het recept voor deze muffins met chocolade, walnoot en kokos. Wist je trouwens al dat er een beduidend groot verschil zit tussen muffins en cupcakes? Ik leg je het verschil graag uit :)

Muffins zijn met minder suiker en daarnaast gemaakt met melk. Daarentegen worden cupcakes vaak zoet gebakken en zonder het gebruik van melk.
Muffins hebben een meer broodachtige structuur en zijn veel sneller te maken dan cupcakes. Zelfs in het beslag zie je al een groot verschil; bij muffins worden de ingrediënten snel door elkaar geroerd (anders worden ze taai) waardoor het beslag nog wat klonterig is. Cupcakes hebben daarentegen een flink gemixt en glad beslag.

Maar goed, zo ver een stukje uitleg :) Er zijn trouwens op internet complete artikelen te vinden die je het verschil duidelijker uitleggen mocht je daar interesse in hebben.

glutenvrije muffins

Dit recept voor de muffins maakte ik toen ik net van de tandarts terug kwam.. ik ben geen held en heb dus met zwetende handjes bij de tandarts gezeten, want ja er moest een gaatje gevuld worden. Door die zenuwen had ik een dubbele dosis verdoving nodig.
Ik vond mezelf uiteraard een beetje zielig toen ik eindelijk weer thuis was en besloot mezelf op wat lekkers te trakteren als de verdoving was uitgewerkt. Dat werden dus deze muffins.
Helaas voor mij, door de dubbele verdoving duurde het ook wel 6 uur voordat ik eindelijk weer normaal kon eten en drinken.. Die muffins stonden toen al een hele tijd op me te wachten, maar wat heb ik er van genoten!

glutenvrije muffins

Ingrediënten, voor 5 muffins
– 25 gr boter
– 125 gr bloem
– 40 gr suiker
– 1,5 tl bakpoeder
– 1 ei
– 75 ml melk, op kamertemperatuur
– 40 gr walnoten
– 40 gr pure chocolade
– 2,5 tl kokosrasp

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt ondertussen de boter en laat iets afkoelen.

Hak de walnoten en de chocolade grof.

Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom en meng alle droge ingrediënten erdoor (behalve de kokosrasp).

Klop het ei los en meng met de melk en gesmolten boter.
Voeg het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng met een houten spatel snel door elkaar(max 13 keer roeren).

Verdeel het beslag over 5 muffinvormpjes en bestrooi met de kokosrasp.

Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *