Paleo chocolade taartjes

chocolade taartjes

Soms heb je gewoon zin in wat lekkers en als dat lekkers dan ook nog eens redelijk gezond is dan worden we daar al helemaal blij van toch?! Deze paleo chocolade taartjes zijn super lekker en makkelijk te maken. Een knapperige bodem met een zachte en romige vulling.. Yum!

Deze taartjes zijn uiteraard altijd lekker bij de koffie of thee. Vooral handig als je zelf (of iemand in je familie/vriendenkring) geen gluten, lactose, tarwe of geraffineerde suikers mag/wil eten. One way or the other; deze taartjes zijn lekker. Ook als je al het bovenstaande normaal wel eet.

Deze taartjes zijn om te vieren dat ik vandaag alweer 6 jaar samen ben met mijn grote liefde. 6 Jaar verliefd, verloofd en bijna 6 maanden getrouwd. Dat vraagt om een lekker en feestelijk receptje! Vier je het me mee?

De amandel-hazelnootdrank heeft echt een heerlijke smaak die perfect bij deze taartjes past. Zoet en nootachtig, een heerlijke combinatie in een pak.

chocolade taartjes

Met onderstaande ingrediënten maak je 3 taartjes.

Ingrediënten korst
– 60 gr amandelmeel
– 40 gr kastanje meel
– 1 ei

Ingrediënten vulling
– 100 ml amandel-hazelnootdrank (rice dream)
– 120 gr pure chocolade
– 1 tl vanille

– 3 tl amandelschaafsel voor de garnering

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Meng het amandel- en kastanje meel in een kom.
Kneed het ei erdoorheen.

Vet 3 kleine vlaaivormpjes in met wat kokosolie.

Verdeel het deeg in drieën.
Bestuif je werkblad en deegroller met kastanje meel en rol het deeg uit tot een dunne plak. Leg het deeg in het vormpje en druk lichtjes aan. Herhaal met de andere 2.

Bak de bodems 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen.

Breng de plantaardige melk zachtjes aan de kook in een pannetje.

Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom, giet hier overheen de hete melk en voeg de vanille toe.
Laat 5 minuten staan. Roer dan goed los, zodat alle chocolade is opgelost.

Giet het chocolademengsel in de afgekoelde vormpjes en bestrooi met het amandelschaafsel.

Zet de taartjes in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.

chocolade taartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *