Ontbijt Paleo Recepten

Gebakken fruit met (kokos)yoghurt

gebakken fruit

Tags:    

Vandaag eens een heerlijk recept om je dag mee te beginnen, ja echt waar.. het komt niet zo vaak voor maar vandaag deel ik een ontbijt receptje! Namelijk gebakken fruit met (kokos) yoghurt. Uiteraard is dit ook erg lekker als nagerecht of als lunch.

Persoonlijk ben ik een slechte ontbijter, ik word namelijk bijna nooit wakker met trek. En als dat al wel het geval is, dan heb ik eigenlijk nergens zin in. Maar goed, soms heb je uitzonderingen en dat was deze keer het geval.
Fruit is zo ongeveer het enige in de ochtend waarmee je me echt blij kan maken (naast een kopje koffie) dus toen ik dan toch een keer wakker werd met de zin om te ontbijten had ik zin om het extra lekker te maken. Dit gebakken fruit maakt echt heel je dag goed! Want wat is dit lekker zeg!

Standaard heb ik allerlei soorten fruit in huis. Op de fruitschaal liggen altijd sinaasappels, peren en appels met soms ananas, banaan en kiwi’s. Daarnaast heb ik altijd een voorraadje diepvriesfruit, standaard ligt er in mijn vriezer; kersen, bosbessen, mango en aardbeien (tenzij het aardbeienseizoen is, want verse zijn veel lekkerder)

gebakken fruit

De bosbessen en kersen die ik in dit recept gebruikte, komen uit de vriezer. Laat ze dan wel even ontdooien voor je het recept maakt.
Ik at dit ontbijt met kokosyoghurt, uiteraard kun je elke yoghurt gebruiken. Tip; maak dit gerecht extra lekker door wat noten of zaden toe te voegen.

Ingrediënten, voor 1 persoon
– halve appel
– 1 el bosbessen
– 2 el kersen
– 4 aardbeien
– 1 tl honing
– 70 gr (kokos)yoghurt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. (hetelucht)

Schil de appel en snijd het klokhuis eruit. Snijd vervolgens de halve appel in partjes.

Haal het kroontje van de aardbeien en snijd in vieren.

Doe de appel, aardbeien, kersen en bosbessen in een ovenschaal en schenk er de honing overheen.
Bak het fruit 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveer het warme fruit met de (kokos)yoghurt en schenk het sap uit het ovenschaaltje er overheen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.