Ontbijt Paleo Recepten

Gebakken fruit met (kokos)yoghurt

gebakken fruit

Tags:    

Vandaag eens een heerlijk recept om je dag mee te beginnen, ja echt waar.. het komt niet zo vaak voor maar vandaag deel ik een ontbijt receptje! Namelijk gebakken fruit met (kokos) yoghurt. Uiteraard is dit ook erg lekker als nagerecht of als lunch.

Persoonlijk ben ik een slechte ontbijter, ik word namelijk bijna nooit wakker met trek. En als dat al wel het geval is, dan heb ik eigenlijk nergens zin in. Maar goed, soms heb je uitzonderingen en dat was deze keer het geval.
Fruit is zo ongeveer het enige in de ochtend waarmee je me echt blij kan maken (naast een kopje koffie) dus toen ik dan toch een keer wakker werd met de zin om te ontbijten had ik zin om het extra lekker te maken. Dit gebakken fruit maakt echt heel je dag goed! Want wat is dit lekker zeg!

Standaard heb ik allerlei soorten fruit in huis. Op de fruitschaal liggen altijd sinaasappels, peren en appels met soms ananas, banaan en kiwi’s. Daarnaast heb ik altijd een voorraadje diepvriesfruit, standaard ligt er in mijn vriezer; kersen, bosbessen, mango en aardbeien (tenzij het aardbeienseizoen is, want verse zijn veel lekkerder)

gebakken fruit

De bosbessen en kersen die ik in dit recept gebruikte, komen uit de vriezer. Laat ze dan wel even ontdooien voor je het recept maakt.
Ik at dit ontbijt met kokosyoghurt, uiteraard kun je elke yoghurt gebruiken. Tip; maak dit gerecht extra lekker door wat noten of zaden toe te voegen.

Ingrediënten, voor 1 persoon
– halve appel
– 1 el bosbessen
– 2 el kersen
– 4 aardbeien
– 1 tl honing
– 70 gr (kokos)yoghurt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. (hetelucht)

Schil de appel en snijd het klokhuis eruit. Snijd vervolgens de halve appel in partjes.

Haal het kroontje van de aardbeien en snijd in vieren.

Doe de appel, aardbeien, kersen en bosbessen in een ovenschaal en schenk er de honing overheen.
Bak het fruit 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveer het warme fruit met de (kokos)yoghurt en schenk het sap uit het ovenschaaltje er overheen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb jij een airfryer maar maak je er nog steeds alleen frietjes in? 😱dan is dit wat voor jou!! 🎉 ik heb namelijk samen met mijn moeder een geweldig kookboek voor de airfryer gemaakt!
Check snel de website van @theamazingkitchen voor hét kookboek voor de airfryer (een fysiek boek met 50 verschillende recepten) 🙌🙌🎉🎉.
Uiteraard vind je ook deze gevulde zoete aardappelen in het boek!
  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.