Groenten Recepten

Courgettesalade met mozzarella en basilicumdressing

courgettesalade

Tags:     

Een heerlijke zomerse salade maak je in een handomdraai. Zo ook deze courgettesalade met mozzarella en basilicumdressing. Vergeet de kant-en-klare dressing die je in de winkel koopt, je maakt hem zelf in minder dan 2 minuten.

Rauwe courgette in salades, dat deed ik vroeger nooit. Ik denk heel eerlijk gezegd zelfs dat ik toen in de veronderstelling was dat je deze groente helemaal niet rauw kunt eten.
Maar rauwe courgette is erg lekker! Vrij neutraal van smaak en steviger dan komkommer.
De courgette combineert heerlijk in dit gerechtje met de mozzarella, paprika en dressing.

Deze dressing is precies ook de reden waarom je eigenlijk altijd verse basilicum in huis/tuin moet hebben. Vers is veel lekkerder en het is zo lekker geurig πŸ™‚
Zonder de dressing zou deze salade wellicht wat saai zijn, deze zorgt er echt voor dat alle smaken samen komen.

courgettesalade

Met onderstaande ingrediΓ«nten is het een bijgerecht voor 2 personen.

IngrediΓ«nten
– 1 courgette
‘- halve rode paprika
– 100 gr mozzarella balletjes
– handvol verse basilicum
– 2,5 el olijfolie
– 0,5 tl witte wijnazijn
– zout en peper

Bereiding
Maak de courgette schoon en snijd de uiteindes eraf.

Schaaf de courgette in dunne linten met een mandoline of dunschiller.

Maak de halve paprika schoon en snijd in dunne reepjes.

Doe de courgettelinten en paprikareepjes in een schaal en verdeel de mozzarellaballetjes erover.

Doe de basilicumblaadjes, olie, azijn en een snuf zout en peper in je keukenmachine en pulseer enkele keren tot je een egale dressing hebt.
Proef de dressing of er nog wat zout/peper bij moet.

Verdeel de dressing over de salade.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros πŸ™‹ 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu πŸ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies πŸͺ staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen Γ©n met suiker πŸ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu Γ©cht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❀️