Recepten Zoet

Sinaasappelcake

Sinaasappelcake

Tags:      

Deze sinaasappelcake is een heerlijke en frisse cake om van te genieten bij een kopje koffie of thee. Door niet teveel sinaasappel toe te voegen komt de smaak van de sinaasappel subtiel (en totaal niet overheersend) naar voren.

Toen ik deze cake bakte had ik vakantie.. in Nederland.. dus regen. Ik had allemaal plannen die dankzij de regen in duigen vielen, vooral het aanpakken van de tuin (wat hard nodig is) viel zo in duigen. Dus besloot ik dat de druilerige dag perfect was om een cake te bakken. Omdat ik dan weer geen standaard cake wilde bakken moest er een smaakje bij. Na even snuffelen in huis besloot ik maar een sinaasappel op te offeren.

De eerste poging ging trouwens gigantisch mis.. ik smolt de boter en deed er de suiker bij. Of wacht.. nee dat was zout! Oeps! Gelukkig was het op dat moment alleen maar zout en boter, want stel je toch voor dat je het niet in de gaten zou hebben tot de eerste hap.

Lang geleden had ik al eens eerder een sinaasappelcake gemaakt, daar gingen toen 2 complete sinaasappels in; met schil en al! Nou je kunt vast wel voorstellen dat die echt een heftige smaak had. Dat wilde ik bij deze cake voorkomen.
Deze cake heeft echt een subtiele sinaasappel smaak en ik kan je vertellen; hij is zo lekker dat wij voordat we het in de gaten hadden al de halve cake hadden opgesnoept.

Sinaasappelcake

Ingrediënten
– 170 gr roomboter
– 220 gr suiker
– 4 eieren
– 50 gr melk
– 1 sinaasappel
– 250 gr zelfrijzend bakmeel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Smelt de roomboter in een pannetje, deze hoeft niet helemaal te smelten maar moet wel zacht zijn.
Meng de roomboter en de suiker in een kom met een mixer goed door elkaar.

Voeg de eieren toe en mix goed door elkaar.

Rasp de sinaasappel tot je 1,5 tl rasp hebt. Pers vervolgens de sinaasappel uit.

Voeg de melk, sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe aan het eimengsel en mix goed door.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix goed door tot je een egaal beslag hebt.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hierin je beslag.

Bak de cake in 50-55 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
De cake is gaar als een houten saté prikker er schoon uit komt.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️