Groenten Paleo Recepten

Zoet-zure wortelsalade

zoet-zure wortelsalade

Tags:     

Deze zoet-zure wortelsalade is zo’n makkelijk te combineren gerechtje dat ik standaard een pot in mijn koelkast heb staan. Vroeger kocht ik deze altijd kant en klaar in de winkel, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! (en ook nog eens super makkelijk)

We hebben hier in Eindhoven een aantal fijne Turkse restaurants waar wij graag gaan eten of eten van bestellen. Deze worteltjes zitten bij hun ook altijd standaard in de salade en dat is wat ik altijd als eerste op snoep. Ik vroeg ze al een keer of ze hun recept met me wilden delen, maar dat waren ze helaas toch niet van plan πŸ™‚

Dus tja, dan duik je zelf de keuken in! En ik moet zeggen, ik denk dat ik de geheime code gekraakt heb.Β  Maak het jezelf extra makkelijk door een zakje wortel julienne te kopen in de supermarkt, dat doe ik ook.

Deze zoet-zure wortelsalade is lekker om zo te eten, als bijgerecht bij bijna alles, door de salade en ik denk dat ik het zelfs erg lekker op een burger zou vinden.

zoet-zure wortelsalade

IngrediΓ«nten, voor 1 pot
– 150 gr wortel julienne
– 120 ml natuurazijn
– 120 ml water
– 25 gr honing

Bereiding
Zorg om te beginnen dat de jar/pot die je hiervoor gaat gebruiken brandschoon is.

Doe de wortel in de pot.

Breng in een steelpannetje de natuurazijn, water en honing langzaam aan de kook.
Zodra het mengsel kookt zet je het vuur uit. (anders verdampt het water)

Laat het mengsel iets afkoelen en giet het over de wortel.

Sluit de pot en bewaar in de koelkast, deze worteltjes smaken na 2 dagen al overheerlijk.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • β€’ Counting my blessings β€’
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❀️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❀️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad πŸ™ˆ. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet Γ©n door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? πŸ˜±πŸ˜§πŸ˜…
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❀️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze πŸ‘†5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit πŸ‘† was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten Γ©n ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❀️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website πŸ™Œ
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❀️
  • * THE ADVENTURE BEGINS * zo voelde het wel toen we eergisteren onze camper ophaalden!
Deze foto maakte ik gisteren in Yosemite; zo mooi en zo indrukwekkend πŸ˜πŸ™Œ.
Ik ga zo een ontbijtje maken en dan gaan we weer onderweg naar onze volgende bestemming 😊. (Kijk ook vooral mijn stories, daar deel ik meer foto’s)