Groenten Hartige snacks Recepten

Krokante geitenkaasjes

krokante geitenkaasjes

Tags:       

Het was warm en ik had zin in een lekkere maaltijdsalade, maar zoals zo vaak wel met iets extra’s. Dus maakte ik deze krokante geitenkaasjes als experiment. Ze waren zo lekker!! Dit ga ik dus zeker veel vaker doen, want op deze manier wordt je geitenkaasje wel erg speciaal.

Manlief kwam thuis en vroeg zich af wat ik nu toch weer aan het kokkerellen was. Hij had er een beetje z’n twijfels bij, want dit kon toch nooit werken? Toen we dan aan tafel gingen en hij een geitenkaasje proefde, vond hij het zo lekker dat hij meteen zei dat het “blog-proof” was.
Dat is trouwens normaal mijn vraag als ik iets nieuws heb gekookt/gebakken. Of iets “blog-proof” is, oftewel; lekker genoeg om met jullie te delen.

Deze kaasjes zouden trouwens ook zeker niet misstaan op een feestje of borrel. Ze zijn lekker om zo weg te happen. Maar uiteraard ook heerlijk als aanvulling op een salade.

krokante geitenkaasjes

Ik geef je hieronder het recept voor de krokante geitenkaasjes met salade.
Uiteraard kun je de salade weglaten of vervangen door jouw favoriete ingrediënten.

Ingrediënten geitenkaasjes
– 200 gr geitenkaas schijfjes
– 1 ei
– 1 eiwit
– 80 gr panko
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl oregano
– zout en peper

Ingrediënten salade voor 2 personen
– 1 plantje Salanova Groen (groene botersla)
– 1 gele Sweet Palermo (zoete puntpaprika)
– 1 rode Sweet Palermo (zoete puntpaprika)
– 2 flinke tomaten
– olijfolie en honing naar smaak

Bereiding geitenkaasjes
Doe het ei en 1 eiwit in een diep bord en klop los met een vork.

Doe de panko, paprikapoeder, oregano en een flinke snuf peper en zout in een ander die bord en roer door elkaar.

Haal de geitenkaas schijfjes los, bedek ze met het ei en vervolgens met de panko.
Haal ze nog een keer door het ei en vervolgens weer door de panko. Leg op een bord en herhaal dit met de alle geitenkaasjes.

Leg het bord ongeveer 20 minuten in de vriezer.

Verwarm je oven voor op 210 graden Celsius.

Leg de geitenkaasjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 7 minuten in het midden van de oven.

Draai de geitenkaasjes om en bak ze nog eens 7 minuten.

En dan nu de salade
Snij het kluitje van de botersla af en scheur de blaadjes doormidden.

Maak de puntpaprika’s schoon en snijd in dunne reepjes.

Snijd de tomaten in partjes.

Verdeel de sla, puntpaprika’s en tomaten over 2 borden.
Besprenkel met olijfolie en honing en leg er vervolgens de geitenkaasjes op.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.