Recepten Zoet

Pindakaaskoeken

pindakaaskoeken

Tags:      

Deze pindakaaskoeken maakte ik speciaal voor manlief. Persoonlijk ben ik namelijk niet zo’n fan van pindakaas en hij daarentegen zou het elke dag wel kunnen eten. Hij nam de koeken mee naar z’n werk en ze vielen zo in de smaak dat ik het recept met jullie deel.

Eerlijk gezegd wilde ik het recept eigenlijk niet hier delen. Vandaar dat ik ook niet super mijn best heb gedaan op mooie foto’s. Maar ach, die foto’s maken de smaak toch niet beter.
En als jullie liever wel mooiere foto’s zien dan geef vooral een gil! Dan maak ik de koeken gewoon nog een keer, zal mijn man vast heel vervelend vinden πŸ˜‰

Zoals je op de foto hieronder wel kunt zien; het paste eigenlijk net niet helemaal lekker in mijn oven.

pindakaaskoeken

IngrediΓ«nten, voor 12 grote koeken
– 115 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 90 gr donkere basterdsuiker
– 90 gr witte suiker
– 1 ei
– 130 gr pindakaas
– 1 tl vanille extract
– 140 gr tarwebloem
– 1 tl bakpoeder

Bereiding
Verwarm je oven voor op 170 graden Celsius.

Mix de boter en de suikers romig in een kom.
Voeg het ei toe en mix nog een keer goed door.

Voeg de pindakaas en het vanille extract toe en mix door tot je een egaal mengsel hebt.

Zeef bloem en bakpoeder boven de kom en mix door het beslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Druk de balletjes plat met een vork.

Bak de koekjes 25 – 30Β minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de koekjes afkoelen in de oven.

(deze koekjes worden niet helemaal hard, ze blijven een beetje chewy)

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.