Groenten Recepten

Halloumi met kruidige groenten

halloumi met kruidige groenten

Tags:    

Vandaag het tweede gerecht op deze website met dit aparte kaasje; halloumi met kruidige groenten. Een heerlijk gerecht met een Midden-Oosters tintje door de kruiden die ik gebruikte voor de groenten.

Halloumi blijft een apart kaasje. Ik denk dat dit ook zo’n kaasje is dat je Γ³f heel erg lekker vind Γ³f je vind er niks aan. Ik hoor wel eens van mensen dat ze de structuur zo raar vinden en dat is ergens ook wel, het is een hard kaasje. Daarnaast het allerlekkerste als je hem even in de grillpan legt (vind ik dan)

En dan heb je nog het piepende ding.. Dit kaasje wil namelijk nog wel eens piepen tussen je tanden. Heel raar! Het is mij zeker ook al eens gebeurd, maar deze keer helemaal niet.
Wellicht heeft dat iets te maken met hoe lang je ze bakt? Mocht je hier het antwoord op weten dan hoor ik het graag πŸ™‚

Ik at bij dit gerecht zilvervliesrijst en linzen, die zitten samen in 1 verpakking en maken zo een lekker en voedzaam gerechtje. Uiteraard kun je dit gerecht met veel meer combineren; bijvoorbeeld een frisse couscous zou hier erg lekker bij zijn.

halloumi met kruidige groenten

IngrediΓ«nten, voor 2 personen
– 1 halloumi kaasje
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 courgette
– 1 tl baharat (specerijen)

Bereiding
Maak de ui schoon en snij in partjes.

Verhit een pan op middelhoog vuur met olijfolie.

Bak hierin de ui glazig.

Snij ondertussen de paprika’s in dunne reepjes en de courgette in partjes.
Snij de knoflook fijn.

Voeg paprika, courgette, knoflook en baharat toe en bak tot de groenten gaar zijn.
Breng op smaak met een snufje zout.

Snij de halloumi in plakken van ongeveer een halve centimeter dikte.

Verhit een grillpan en grill hierin de halloumi aan beide zijdes.

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros πŸ™‹ 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu πŸ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies πŸͺ staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen Γ©n met suiker πŸ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu Γ©cht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❀️