Recepten Vlees

Pitabroodjes met kruidige kip

pitabroodje kruidige kip

Tags:    

Vandaag een heerlijk en makkelijk gerecht; pita broodjes met kruidige kip (en meer). Een echt zomers receptje als je het mij vraagt. Je maakt het namelijk vrij snel en het is een lekker licht gerecht. Geen zware maaltijd, maar gewoon je eigen broodje vullen met zoveel, of zo weinig, als jij lekker vindt.

Ik gebruikte zelf de glutenvrije pitabroodjes van Genius. Deze kreeg ik thuisgestuurd om een keer te testen. Ze smaken overheerlijk maar zijn wel wat lastig open te snijden.
Uiteraard kun je zelf gewoon de broodjes gebruiken die jij het lekkerste vindt.

Trouwens, dit smaakt ook heerlijk zónder de broodjes. Ik had namelijk restjes over en daar maakte ik de volgende dag een heerlijke salade mee. Dus alles, maar dan zonder de broodjes.
Dan heb je dus echt in een handomdraai een heerlijke zomerse salade.

pita broodje kruidige kip

Of je restjes hebt van onderstaande ingrediënten ligt er natuurlijk een beetje aan of jullie grote eters zijn. Ik at dit alleen, dus ik had meer dan genoeg over.
Uiteraard kun je er ook altijd voor kiezen om gewoon alvast wat extra’s te maken voor de salade, dat scheelt je de volgende dag weer tijd.

Ingrediënten, voor 2 personen
– 4 pitabroodjes
– 2 kipfilets
– 1 el olijfolie
– 1,5 tl baharat
– 1 courgette
– 1 flinke hand gemengde sla

Ingrediënten voor de dressing
– 125 gr Griekse yoghurt
– 1 teentje knoflook
– 1,5 el oregano
– zout en peper

Bereiding
Snij de kipfilets in reepjes en doe in een kom.
Voeg de olijfolie en baharat toe en meng goed door.

Laat de kipfilet minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.

Pers het teentje knoflook uit en meng met de andere ingrediënten voor de dressing.
Maak deze al in het begin, dan kunnen de smaken intrekken.

Snijd de courgette in schuine plakken van ongeveer 0,5 cm dikte.

Verhit een koekenpan, zonder olie, en bak hierin de kipfilet gaar.

Verhit een grillpan en grill hierin de courgette plakken aan beide kanten gaar.
Bestrooi tussendoor met een snufje zout.

Verwarm de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking.

Serveer alles tegelijk en bouw je eigen broodje.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.