Gebakken fruit met (kokos)yoghurt

gebakken fruit

Vandaag eens een heerlijk recept om je dag mee te beginnen, ja echt waar.. het komt niet zo vaak voor maar vandaag deel ik een ontbijt receptje! Namelijk gebakken fruit met (kokos) yoghurt. Uiteraard is dit ook erg lekker als nagerecht of als lunch.

Persoonlijk ben ik een slechte ontbijter, ik word namelijk bijna nooit wakker met trek. En als dat al wel het geval is, dan heb ik eigenlijk nergens zin in. Maar goed, soms heb je uitzonderingen en dat was deze keer het geval.
Fruit is zo ongeveer het enige in de ochtend waarmee je me echt blij kan maken (naast een kopje koffie) dus toen ik dan toch een keer wakker werd met de zin om te ontbijten had ik zin om het extra lekker te maken. Dit gebakken fruit maakt echt heel je dag goed! Want wat is dit lekker zeg!

Standaard heb ik allerlei soorten fruit in huis. Op de fruitschaal liggen altijd sinaasappels, peren en appels met soms ananas, banaan en kiwi’s. Daarnaast heb ik altijd een voorraadje diepvriesfruit, standaard ligt er in mijn vriezer; kersen, bosbessen, mango en aardbeien (tenzij het aardbeienseizoen is, want verse zijn veel lekkerder)

gebakken fruit

De bosbessen en kersen die ik in dit recept gebruikte, komen uit de vriezer. Laat ze dan wel even ontdooien voor je het recept maakt.
Ik at dit ontbijt met kokosyoghurt, uiteraard kun je elke yoghurt gebruiken. Tip; maak dit gerecht extra lekker door wat noten of zaden toe te voegen.

Ingrediënten, voor 1 persoon
– halve appel
– 1 el bosbessen
– 2 el kersen
– 4 aardbeien
– 1 tl honing
– 70 gr (kokos)yoghurt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. (hetelucht)

Schil de appel en snijd het klokhuis eruit. Snijd vervolgens de halve appel in partjes.

Haal het kroontje van de aardbeien en snijd in vieren.

Doe de appel, aardbeien, kersen en bosbessen in een ovenschaal en schenk er de honing overheen.
Bak het fruit 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveer het warme fruit met de (kokos)yoghurt en schenk het sap uit het ovenschaaltje er overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *