Kersenijs (n’icecream / modellenijs)

paleo kersenijs

Dit overheerlijke kersenijs maak je met maar 3 ingrediënten. Daarnaast zit het boordevol heerlijke smaken en zet je het binnen 5 minuten op tafel (als je fruit al bevroren is), dat noem ik nou echt fastfood! Maar dan wel de gezondere versie :)

Iedereen ziet ze wel voorbij komen, het bananenijs oftewel n’icecream of modellenijs. Ijs dat je maakt met bevroren banaan in de basis. Ik voegde er kersen en een klein beetje plantaardige melk aan toe. Top het af met wat nootjes en je feest is compleet!

Dit is trouwens ook meteen een reden waarom je eigenlijk altijd bevroren banaan in je vriezer moet hebben liggen. Als je daarnaast verschillende soorten ander fruit in de vriezer hebt kun je lekker varieren met de smaak.

Eerlijk is eerlijk, een banaan uit het vuistje eten zul je mij nooit zien doen. Maar zodra die banaan ergens doorheen gaat heb ik er geen problemen mee. Als die banaan dan in dit ijs verwerkt is word ik er zelfs echt vrolijk van! Want een ijsje, die gezond is en zonder rare toevoegingen? Dat willen we allemaal wel! Maak eens dit kersenijs, ik beloof je dat je ervan gaat genieten.

paleo kersenijs

Ingrediënten, voor 1 persoon
– 1 bevroren banaan (in plakken of stukken)
– 1 handvol bevroren kersen
– 4 el kokosmelk
– 2 el grofgehakte walnoten

Bereiding
Doe de bevroren banaan, kersen en kokosmelk in je keukenmachine en mix tot je een romig ijs hebt.

Doe in een schaaltje en bestrooi met de grofgehakte walnoten.

 

Een gedachte over “Kersenijs (n’icecream / modellenijs)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *