Pilaf met rund en courgette

pilav rund courgette

Vandaag een Turks recept met een twist; pilaf met rund en courgette. Het hoofdingrediënten van dit gerecht is de vogeltong pasta. Het is dus pasta en géén rijst. Het heeft overigens deze naam omdat het qua vorm wat weg heeft van vogeltongetjes (en de vorm van rijst).
Deze pasta kook je trouwens niet apart, hij wordt gegaard in dezelfde pan als alle andere ingrediënten. Handig want zo heb je voor dit gerecht echt maar 1 pan nodig en daardoor dus minder afwas.

Vorige week onting ik de Arab Foodybox, een box boordevol producten uit het Midden-Oosten. Daarnaast zat er een boekje bij met enkele recepten, waar ik natuurlijk meteen even door heen moest bladeren. Daar zag ik ook dit recept in staan.
Aangezien mijn schoonfamilie Turks is (en daarmee mijn man natuurlijk ook) vond ik het leuk om hem te verrassen met dit gerecht. Eens kijken of hij het ook kende :)

Dat laatste was dan weer niet het geval. Hij herkende de pasta wel, het gerecht was hem nieuw. Maar goed, we hebben er heerlijk van zitten smullen! We vonden het zelfs zo lekker dat ik dit recept gewoon met jullie moet delen.

pilav rund courgette

De vogeltong pasta en paprikapuree die ik gebruikte voor dit recept kun je of kopen in de Turkse supermarkt, of je koopt ze online bij arabfoodlovers. De paprikapuree is een pittige smaakmaker.

Ik veranderde het recept wel een klein beetje, niet teveel maar net zo dat ik wist dat hij bij ons iets beter in de smaak zou vallen. (ik maakte hem vooral iets minder pittig)

Ingrediënten, voor 3 personen
– 3 uien
– 3 teentjes knoflook
– 400 gr rundvlees (of lam/kalf)
– 2,5 el paprikapuree
– 1,5 tl baharat
– 250 gr vogeltong pasta
– 1 courgette
– 7 takjes verse dille
– Turkse yoghurt

Bereiding
Pel en snij de ui en knoflook in grove stukken. Snij het vlees in blokjes.

Verhit een pan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin de ui en het vlees 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak alles nog 5 minuten door.

Voeg de paprikapuree en de baharat toe en bak kort mee.

Schep de pasta erdoor en voeg net zoveel water toe totdat de pasta ongeveer 1 cm onder staat. Laat de pasta op matig vuur langzaam aan de kook komen. Roer regelmatig.
Als het water verdampt is, is de pasta gaar.
Note; is de pasta nog niet gaar? Voeg dat wat extra water toe.

Snij de courgette in stukjes en doe in de pan. Breng op smaak met een snuf zout en laat, onder regelmatig roeren, gaar worden.

Snij de dille fijn.

Serveer de pilaf met de dille en een flinke lepel Turkse yoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *