Groenten Recepten

Kruidige aubergine met tomaat en feta

aubergine - tomaat - feta

Tags:    

Vandaag een heerlijk en simpel recept; gegrilde kruidige aubergine met tomaatjes en feta. Dit gerechtje zit boordevol smaak en zet je binnen 15 minuten op tafel. Een lekker zomers recept als je het mij vraagt.
De kruiden op de aubergine zorgen voor een heerlijke smaak, daarnaast combineert het perfect met het zoute van de feta en het zoete van de cherry tomaatjes.

Dit is zo’n gerechtje waarmee je velen kanten op kunt. Het maakt een perfecte BBQ sidedish, of zoals ik het at; als hoofdgerecht met enkele zoete aardappelfrietjes. Daarnaast zou dit ook overheerlijk zijn met een stukje brood.

Het voordeel; je hebt alleen maar een grillpan nodig! Weinig afwas 🙂 Dat is altijd fijn.
En ben je nou met je camper op vakantie? Ik kan me zomaar voorstellen dat dit dan een heerlijk en makkelijk gerechtje is.

Ik gebruikte voor dit recept een graffiti aubergine die in de foodybox zat samen met een zakje kruiden. Deze worden sinds kort samen verkocht bij de grote blauwe supermarkt. (zonder zout en suiker! Alleen maar kruiden). In dit zakje zitten de volgende kruiden; komijnzaad, koriander, gerookte paprika, zwarte peper, venkel, oregano, anijs en laurier. Klinkt lekker toch?!
Kun je nou deze zakjes niet vinden in jouw supermarkt? Dan kun je natuurlijk ook je eigen kruidenmengsel maken.

aubergine - tomaat - feta

Dus ben je alleen? Dan is onderstaand recept meer dan genoeg. Eventueel kun je er nog wat zoete aardappel of een broodje bij eten.

Ingrediënten aubergine
– 1 graffiti aubergine
– 1 zakje Melanza kruiden (5 gr)
– 2 el olijfolie
– snufje zout

Ingrediënten toppings
– handvol gemengde cherry tomaatjes
– 100 gr feta
– 1 el olijfolie
– 1 tl oregano
– snuf peper

Bereiding
Snijd de aubergine in de lengte in plakken.
Verhit een grillpan.

Meng de kruiden met de olijfolie en een snufje zout en bestrijk hiermee beide zijdes van de aubergine plakken.

Grill de aubergines in 10 minuten gaar in de grillpan. Keer ze regelmatig om.

Snijd de tomaatjes doormidden en doe in een kommetje.
Verkruimel de feta erboven en voeg olijfolie, oregano en peper toe. Schep goed om.

Leg de gegrilde aubergineplakken op een bord en verdeel er het tomaat-fetamengsel overheen.

 

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️