Ontbijt Paleo Recepten Zoet

Zomerfruit crumble – paleo

zomerfruit crumble glutenvrij

Tags:     

Vandaag weer een heerlijk paleo receptje; zomerfruit crumble. Deze crumble maak je super snel, is zeker een gezond gerechtje én ze smaken ook nog eens heerlijk. Klinkt goed toch?
Deze crumbles zijn overheerlijk als tussendoortje of nagerecht, maar zelf smul ik er ook graag bij het ontbijt van.

Het zomerfruit dat ik gebruikte komt uit de diepvries van de grote blauwe supermarkt. Ik heb namelijk altijd standaard fruit in de vriezer liggen. Ideaal voor in smoothies of baksels zoals nu.
Uiteraard kun je er ook voor kiezen om vers fruit te gebruiken, de keuze is geheel aan jou.

Het is maar een klein receptje, voor 2 bakjes. Ik zeg expres niet voor 2 personen want die 2 bakjes eet je gemakkelijk zelf op. 😉  Ik maak ze vaak na het avondeten zodat ik een lekker warm nagerecht heb, de andere eet ik dan de volgende ochtend als ontbijt.
Maar goed, ook hier kun je ervoor kiezen ze wel te delen.

Zin in een appel crumble? Die vind je hier!

zomerfruit crumble paleo

Ingrediënten, voor 2 stuks
– 120 gr zomerfruit, ontdooid
– 50 gr amandelmeel
– 10 gr kokosolie
– 15 gr honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Doe amandelmeel, gesmolten kokosolie en honing in een kom en roer door tot je een kruimelig deeg hebt.

Verdeel het zomerfruit over 2 bakjes.

Verdeel hier overheen het kruimeldeeg.

Bak de crumble ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip; deze crumble is warm echt het allerlekkerst.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.