Diner Recepten Vlees

Flammkuchen

Flammkuchen

Tags:   

Vandaag een lekker traditioneel recept dat je steeds meer voorbij ziet komen. Deze flammkuchen (wat ik trouwens standaard verkeerd uitspreek, maar dat terzijde) is echt overheerlijk! Als je dit eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer een normale pizza!

Het makkelijke aan dit recept is dat je een kant-en-klaar deeg gebruikt voor de bodem. Uiteraard kun je die ook zelf maken, maar door het gebruik van de kant-en-klaar bodem ben je echt binnen 15 minuten klaar. Een lekker en snel receptje.

Helemaal traditioneel is dit recept niet meer, want ik voegde nog wat extra kaas toe.. tja, macht der gewoonte zullen we maar zeggen.
Eet deze flammkuchen met een groene salade erbij en je hebt een waar koningsmaal.

Oh, en omdat ik toen ik receptje maakte (en opat) mijn calorieën aan het bijhouden was kan ik je vertellen dat een halve flammkuchen rond de 730 calorieën bevat.  Ik moet je even eerlijk zeggen dat ik niet altijd mijn calorieën bijhoud, maar soms als ik merk dat de balans weer wat weg is is dit voor mij een methode die goed werkt. Gewoon even bijhouden wat ik zoal eet zorgt er voor mij voor dat ik vele bewustere keuzes maak.

Flammkuchen

Wij aten dit dus met 2 personen met een groene salade erbij.

Ingrediënten
– 1 portie vers flammkuchen deeg (Tante Fanny)
– 100 gr zure room
– 100 gr crème fraiche
– zwarte peper
– 120 gr magere spekblokjes
– 1 zoete ui
– 4 el geraspte belegen kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng in een kommetje zure room en crème fraiche met een flinke snuf peper.
Maak de ui schoon, snijd in vieren en in reepjes.

Rol het deeg uit op je bakplaat.
Verdeel het zure roommengsel erover tot ongeveer 1 cm van de rand.

Bestrooi met de ui, spekjes en geraspte kaas.

Bak de flammkuchen 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    reactie

  • Tante Fanny 12 juli 2016 Beantwoord

    Wat ziet deze flammkuchen er heerlijk uit zeg! 🙂

    Lieve groetjes,
    Sanne van Tante Fanny

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️