Diner Recepten Vlees

Flammkuchen

Flammkuchen

Tags:   

Vandaag een lekker traditioneel recept dat je steeds meer voorbij ziet komen. Deze flammkuchen (wat ik trouwens standaard verkeerd uitspreek, maar dat terzijde) is echt overheerlijk! Als je dit eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer een normale pizza!

Het makkelijke aan dit recept is dat je een kant-en-klaar deeg gebruikt voor de bodem. Uiteraard kun je die ook zelf maken, maar door het gebruik van de kant-en-klaar bodem ben je echt binnen 15 minuten klaar. Een lekker en snel receptje.

Helemaal traditioneel is dit recept niet meer, want ik voegde nog wat extra kaas toe.. tja, macht der gewoonte zullen we maar zeggen.
Eet deze flammkuchen met een groene salade erbij en je hebt een waar koningsmaal.

Oh, en omdat ik toen ik receptje maakte (en opat) mijn calorieën aan het bijhouden was kan ik je vertellen dat een halve flammkuchen rond de 730 calorieën bevat.  Ik moet je even eerlijk zeggen dat ik niet altijd mijn calorieën bijhoud, maar soms als ik merk dat de balans weer wat weg is is dit voor mij een methode die goed werkt. Gewoon even bijhouden wat ik zoal eet zorgt er voor mij voor dat ik vele bewustere keuzes maak.

Flammkuchen

Wij aten dit dus met 2 personen met een groene salade erbij.

Ingrediënten
– 1 portie vers flammkuchen deeg (Tante Fanny)
– 100 gr zure room
– 100 gr crème fraiche
– zwarte peper
– 120 gr magere spekblokjes
– 1 zoete ui
– 4 el geraspte belegen kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng in een kommetje zure room en crème fraiche met een flinke snuf peper.
Maak de ui schoon, snijd in vieren en in reepjes.

Rol het deeg uit op je bakplaat.
Verdeel het zure roommengsel erover tot ongeveer 1 cm van de rand.

Bestrooi met de ui, spekjes en geraspte kaas.

Bak de flammkuchen 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    reactie

  • Tante Fanny 12 juli 2016 Beantwoord

    Wat ziet deze flammkuchen er heerlijk uit zeg! 🙂

    Lieve groetjes,
    Sanne van Tante Fanny

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories