Paleo Soep

Marokkaanse courgettesoep

courgettesoep

Tags:        

Deze Marokkaanse courgettesoep is onwijs lekker! En ja, ook op een warme dag zoals we die nu  hebben. Deze soep heeft echt een overheerlijke smaak en smaakt heel anders dan de standaard courgettesoep die de meeste mensen maken. Dus wil je een keer wat anders op tafel zetten? Dan is dit recept ‘the way to go’.

Deze maand is er weer een receptenruil. De receptenruil wordt georganiseerd door een facebookgroep met daarin Nederlandse ‘health’ bloggers. Ik kreeg de website van Mirjam toegewezen; Eat.Pure.Love. Een leuke website met uiteraard heerlijke recepten.
Ik zal je maar vast verklappen dat ik best een tijdje heb zitten twijfelen wat ik eens zou gaan maken, want ik zag veel recepten voorbij komen die me aanspraken!

Uiteindelijk heb ik voor deze overheerlijke soep gekozen. Want het soep-rijtje op deze website is nog niet zo lang. Terwijl ik wel echt een liefhebber van soep ben!
Door de toevoeging van ras-el-hanout, wat sinds kort echt tot 1 mijn favorieten hoort, krijgt deze soep een echt Midden-Oosters tintje. Manlief dacht zelfs eerst dat het linzensoep was.

courgettesoep

Het originele recept van Mirjam heb ik iets aangepast, eigenlijk vooral makkelijker gemaakt en met minder ingrediënten. In het originele recept gaat er nog rode peper overheen, maar ik ben niet zo’n fan van pittig eten. Bekijk hier het originele recept.

Van onderstaand recept kun je met 3 personen genieten als voorgerecht.

Ingrediënten
– 1 ui
– 1 tl ras el hanout
– 1 courgette
– 750 ml kippenbouillon
– 50 ml kokosmelk

Bereiding
Maak de ui schoon en snipper deze.

Verhit een pan op middelhoog vuur met een flinke tl (kokos)olie.
Bak hierin de ui glazig.

Voeg de laatste 2 minuten de ras el hanout toe en bak mee.

Snijd de courgette in kleine stukjes en bak mee met de uien.

Schenk de kippenbouillon over de groenten en breng langzaam aan de kook.
Draai, als de soep kookt, het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
Roer de kokosmelk er doorheen en serveer direct.


Benieuwd naar de andere deelnemers?
Neem dan eens een kijkje op hun websites!

Pure Food Coaching
Peachy Paleo
Mesa Verde
Kiwi&zo
Eat.Pure.Love
FoodQuotes
De Voedzame keuken
Young voedingsadvies
Brndstf.nl
Dayenne’s Foodblog

    14 reacties

  • […] nieuwe foodblog swap. De vorige keer dat ik meedeed aan een receptenruil maakte ik een heerlijke Marokkaanse courgettesoep. Maar ook op de website waar ik toen van mocht koken stond dit recept… en toen twijfelde ik […]

  • Magda 19 juli 2016 Beantwoord

    Heeeeeel lekker

  • Jeannette Verberne-Lewis 19 juli 2016 Beantwoord

    Hallo,

    Ik zou graag deze soep willen maken, maar ik weet niet
    wat ras el hanout is?
    Is daar een andere naam voor?
    Ik woon namelijk in Amerika, en heb nog nooit van deze ingredient gehoord.

    Alvast bedankt.

    • Simone 19 juli 2016 Beantwoord

      Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel. Is dat in Amerika niet verkrijgbaar in de supermarkt, hier in Nederland wel (hoewel ook veel mensen het hier niet kennen)
      Je zou kunnen googlen wat er allemaal in zit, zijn ongeveer 20 specerijen.

      Gr, Simone

  • […] Marokkaanse courgettesoep […]

  • […] Marokkaanse courgettesoep […]

  • maria robberecht 19 juli 2016 Beantwoord

    Mag een andere mening ook…?
    Heb deze soep net gemaakt en stond te popelen om te kunnen proeven.
    Helaas, mijn smaak is het zeker niet en zal ze dus nooit meer maken.
    Morgen gaat ze mee naar ’t werk in de hoop dat de pot zal leeg geraken.

    • Simone 19 juli 2016 Beantwoord

      Natuurlijk! Wat jammer dat je de soep niet lekker vind Maria 🙁

  • Tonnie 19 juli 2016 Beantwoord

    moet de gourgette geschild worden , ik vind nml de schil van de donker groene gourgette vrij bitter van smaak.

    • Simone 19 juli 2016 Beantwoord

      Zelf schil ik de courgettes nies, maar als jij dat lekkerder vindt kun je het zeker doen.

  • Marjoleine 19 juli 2016 Beantwoord

    Net gemaakt. Wat een heerlijke soep, ook zonder kokosmelk erg lekker. Heb wel knoflook mee gebakken. Super lekker

  • Loeshoff 19 juli 2016 Beantwoord

    Wat een zalige soep. Wij zijn verslaafd. Zelfs mijn dochter van 9 vind het lekkerder dan haar lievelingspoes.

  • Loeshoff 19 juli 2016 Beantwoord

    Sorry. Soep natuurlijk. Gekke telefoon ook.

  • Anna 19 juli 2016 Beantwoord

    Wat een heerlijke soep, ik heb hem al een paar keer gemaakt. Bedankt voor dit recept

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.