Lunch Paleo Soep

Marokkaanse courgettesoep

courgettesoep

Tags:       

Deze Marokkaanse courgettesoep is onwijs lekker! En ja, ook op een warme dag zoals we die nu  hebben. Deze soep heeft echt een overheerlijke smaak en smaakt heel anders dan de standaard courgettesoep die de meeste mensen maken. Dus wil je een keer wat anders op tafel zetten? Dan is dit recept ‘the way to go’.

Deze maand is er weer een receptenruil. De receptenruil wordt georganiseerd door een facebookgroep met daarin Nederlandse ‘health’ bloggers. Ik kreeg de website van Mirjam toegewezen; Eat.Pure.Love. Een leuke website met uiteraard heerlijke recepten.
Ik zal je maar vast verklappen dat ik best een tijdje heb zitten twijfelen wat ik eens zou gaan maken, want ik zag veel recepten voorbij komen die me aanspraken!

Uiteindelijk heb ik voor deze overheerlijke soep gekozen. Want het soep-rijtje op deze website is nog niet zo lang. Terwijl ik wel echt een liefhebber van soep ben!
Door de toevoeging van ras-el-hanout, wat sinds kort echt tot 1 mijn favorieten hoort, krijgt deze soep een echt Midden-Oosters tintje. Manlief dacht zelfs eerst dat het linzensoep was.

courgettesoep

Het originele recept van Mirjam heb ik iets aangepast, eigenlijk vooral makkelijker gemaakt en met minder ingrediënten. In het originele recept gaat er nog rode peper overheen, maar ik ben niet zo’n fan van pittig eten. Bekijk hier het originele recept.

Van onderstaand recept kun je met 3 personen genieten als voorgerecht.

Ingrediënten
– 1 ui
– 1 tl ras el hanout
– 1 courgette
– 750 ml kippenbouillon
– 50 ml kokosmelk

Bereiding
Maak de ui schoon en snipper deze.

Verhit een pan op middelhoog vuur met een flinke tl (kokos)olie.
Bak hierin de ui glazig.

Voeg de laatste 2 minuten de ras el hanout toe en bak mee.

Snijd de courgette in kleine stukjes en bak mee met de uien.

Schenk de kippenbouillon over de groenten en breng langzaam aan de kook.
Draai, als de soep kookt, het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
Roer de kokosmelk er doorheen en serveer direct.


Benieuwd naar de andere deelnemers?
Neem dan eens een kijkje op hun websites!

Pure Food Coaching
Peachy Paleo
Mesa Verde
Kiwi&zo
Eat.Pure.Love
FoodQuotes
De Voedzame keuken
Young voedingsadvies
Brndstf.nl
Dayenne’s Foodblog

    21 reacties

  • […] nieuwe foodblog swap. De vorige keer dat ik meedeed aan een receptenruil maakte ik een heerlijke Marokkaanse courgettesoep. Maar ook op de website waar ik toen van mocht koken stond dit recept… en toen twijfelde ik […]

  • Magda 19 juli 2016 Beantwoord

    Heeeeeel lekker

  • Jeannette Verberne-Lewis 19 juli 2016 Beantwoord

    Hallo,

    Ik zou graag deze soep willen maken, maar ik weet niet
    wat ras el hanout is?
    Is daar een andere naam voor?
    Ik woon namelijk in Amerika, en heb nog nooit van deze ingredient gehoord.

    Alvast bedankt.

    • Simone 19 juli 2016 Beantwoord

      Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel. Is dat in Amerika niet verkrijgbaar in de supermarkt, hier in Nederland wel (hoewel ook veel mensen het hier niet kennen)
      Je zou kunnen googlen wat er allemaal in zit, zijn ongeveer 20 specerijen.

      Gr, Simone

    • suzanne Sheombar 19 juli 2016 Beantwoord

      hier het recept voor ras el hanout

      INGREDIENTS

      1 teaspoon ground cumin
      1 teaspoon ground ginger
      1 teaspoon salt
      3/4 teaspoon freshly ground black pepper
      1/2 teaspoon ground cinnamon
      1/2 teaspoon ground coriander seeds
      1/2 teaspoon cayenne
      1/2 teaspoon ground allspice
      1/4 teaspoon ground cloves
      PREPARATION

      In a small bowl whisk together all ingredients until combined well. Spice blend keeps in an airtight container at cool room temperature 1 month.

      • Simone 19 juli 2016 Beantwoord

        Ja zelf maken is ook altijd een goed idee!

  • […] Marokkaanse courgettesoep […]

  • […] Marokkaanse courgettesoep […]

  • maria robberecht 19 juli 2016 Beantwoord

    Mag een andere mening ook…?
    Heb deze soep net gemaakt en stond te popelen om te kunnen proeven.
    Helaas, mijn smaak is het zeker niet en zal ze dus nooit meer maken.
    Morgen gaat ze mee naar ’t werk in de hoop dat de pot zal leeg geraken.

    • Simone 19 juli 2016 Beantwoord

      Natuurlijk! Wat jammer dat je de soep niet lekker vind Maria 🙁

  • Tonnie 19 juli 2016 Beantwoord

    moet de gourgette geschild worden , ik vind nml de schil van de donker groene gourgette vrij bitter van smaak.

    • Simone 19 juli 2016 Beantwoord

      Zelf schil ik de courgettes nies, maar als jij dat lekkerder vindt kun je het zeker doen.

  • Marjoleine 19 juli 2016 Beantwoord

    Net gemaakt. Wat een heerlijke soep, ook zonder kokosmelk erg lekker. Heb wel knoflook mee gebakken. Super lekker

  • Loeshoff 19 juli 2016 Beantwoord

    Wat een zalige soep. Wij zijn verslaafd. Zelfs mijn dochter van 9 vind het lekkerder dan haar lievelingspoes.

  • Loeshoff 19 juli 2016 Beantwoord

    Sorry. Soep natuurlijk. Gekke telefoon ook.

  • Anna 19 juli 2016 Beantwoord

    Wat een heerlijke soep, ik heb hem al een paar keer gemaakt. Bedankt voor dit recept

  • Hugo Claes 19 juli 2016 Beantwoord

    Zeer lekker

  • Frouke 19 juli 2016 Beantwoord

    Heerlijke soep! Was wel een beetje waterig en heb het recept precies gevolgd. Misschien voeg ik er de volgende keer een aardappel aan toe om te binden. Mijn soep was ook groener dan de gele kleur op de foto.

    • Simone 19 juli 2016 Beantwoord

      Hi Frouke,

      Ja het kan natuurlijk zijn dat ik net een iets dikkere courgette had.. maar inderdaad, een aardappel toevoegen kan altijd!
      Ik maak de soep regelmatig en bij mij is hij ook eigenlijk echt elke keer weer anders van kleur 🙂

      Gr, simone

  • Anje 19 juli 2016 Beantwoord

    Ik heb de soep volgens recept gemaakt, maar i.p.v. een courgette heb ik een pompoen gebruikt.
    Heerlijk, vooral ook door zalmsnippers eraan toe te voegen. Dit geeft er een piitige smaak aan.

    • Simone 19 juli 2016 Beantwoord

      Dat klinkt inderdaad heerlijk Anje!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.